Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Gizarma  (Przeczytany 1874 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    • Steam ID: Mój status Steam
    Gizarma
    « dnia: Października 23, 2015, 23:04:00 »

Opis: Gizarma jest grą strategiczną czasu rzeczywistego dla wielu graczy (MMORTS), osadzoną w świecie przypominającym średniowiecze. Pojedyncza rozgrywka może trwać bardzo długo, nawet kilka miesięcy. Gracz nie musi być przez ten czas bez przerwy aktywny, może logować się np. raz dziennie.

Gra podzielona jest na światy. Po dołączeniu do wybranego świata dostajesz pod swoje władanie malutkie państewko, które w trakcie gry możesz rozwinąć w wielkie królestwo. Aby tego dokonać, trzeba zakładać i rozwijać miasta, produkować i dostarczać towary, handlować z innymi graczami i walczyć z barbarzyńcami. Gracze z danego świata odbudowują też wspólnymi siłami starożytne wieże. Znajomość otaczającego terenu, dobre planowanie rozwoju i sprawna logistyka będą kluczem do sukcesu.

Strona: www.blog.gizarma.pl

Gameplay:

Bardzo ciekawy projekt pisany przez kilku programistów, którzy chcą stworzyć grę, w którą sami chcieliby grać. Gra nie posiada żadnych sponsorów, czy też innych płatności i jest robiona z pasji. Wcześniej już trochę w nią grałem i muszę przyznać, że żadna strategi tego typu tak mi się nie spodobała. Bardzo polecam.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Gizarma
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 24, 2015, 01:37:11 »
    W sumie fajne. Ale lektor fajniejszy :P

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 24, 2015, 09:24:26 »
    Od kiedy można w to grać? Bo zdaje mi się, że tak z rok-półtorej roku temu w coś bardzo podobnego grałem, tylko nazwy nie pamiętam.

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 24, 2015, 12:31:39 »
    Od kiedy można w to grać? Bo zdaje mi się, że tak z rok-półtorej roku temu w coś bardzo podobnego grałem, tylko nazwy nie pamiętam.

Od kiedy chcesz. Wystarczy, że pobierzesz instalator, zainstalujesz i zarejestrujesz się.

Pograłem chwilę i mam w miarę pozytywne odczucia. Z początku przypomina mi trochę Traviana ale jak się dokładniej przyjrzeć to całkiem inna gra.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 24, 2015, 12:36:17 »
    Chodziło mi o to, kiedy wystartowała :P
    Bo nie jestem pewien czy to w nią nie grałem.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 24, 2015, 13:15:47 »
    No nie! Facet to sprzedała w ciągu pierwszej sekundy!
    Tylko kto ma na to czas...., a nie wy macie, racja.
    Właśnie się w to wciągam, lektor GENIALNY!

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 24, 2015, 17:57:02 »
    Dokładnie nie wiem. Początki projektu sięgają 2008 roku, ale otwarta beta była dużo później.

Ostrzegam, że na początku gry ma się naprawdę niewiele do roboty, ale z biegiem czasu jest czym zarządzać, co nie zmienia jednak faktu, że dzięki kolejce budowy, czy też utworzeniu stałych szlaków handlowych, gra nie wymaga  dużego nakładu czasu.