Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Są jacyś gracze Sid Meier's Civilization?  (Przeczytany 2631 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aztecatl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ahmo titonāmicui ye huehcāuh
    Są jacyś gracze Sid Meier's Civilization?
    « dnia: Października 14, 2015, 17:13:24 »
    Dzień dobry, ciekawiło mnie, czy ktoś na tawernie popykuje w Civilization (obojętnie jakie)
    Ja np. gram w Civilization V :D
    Moja ulubiona cywilizacja to Aztekowie (no ba)
    A wasze wrażenia itp. z gry?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Są jacyś gracze Sid Meier's Civilization?
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 14, 2015, 20:55:07 »
    Zdawało mi się, że jest jakiś temat na Civilization na tym forum.

Ja pogrywałem przez wiele lat w serię Civilization (do 3 zaczynając, na 5, a raczej Beyond Earth kończąc). Aczkolwiek pytać o wrażenia z gry, gdy od premiery mija już 5 lat, to "małe" rozminięcie się z upływającym czasem ;)

A to moje Steamowe podsumowanie Civ5:

Beyond Earth to był taki rozbudowany mod do piątki, więc po (wówczas) 4 latach grania w civ5 byłem już na tyle znudzony tą częścią, że po 30 godzinach w Beyong Earth'a sobie odpuściłem. Za to civ3 i 4 na non-Steam, więc nie mam pojęcia, ile przegrałem. civ3 jakoś nie dużo, ale w civ4 grałem przez dobre parę lat.
    EDIT: jeszcze w Civ4: Colonization (który wbrew nazwie nie był dodatkiem) grałem ,ale to był taki syf, że odpuściłem sobie po pierwszym dniu gry.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 15, 2015, 01:50:56 »
    Grałem w V ostro, strasznie masakrycznie dobrze zrobiona gra, wciąga jak najbagnistsze bagno.
    Więc obecnie nienawidzę tej gry :P

Ale fanem CiVów jako takich nie jestem, ten nacisk na ekspansję w częściach poza V jest zbyt duży. Wychodzi starcie mas, AI jest głupie, no to grasz jak komputer... kalkulacje itd. A ja wolę bardziej po swojemu w końcu to nie jest multiplayer. No i co oczywiste... TYLKO HEXY mają być.

Offline SIRWilczek

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 31, 2016, 21:16:52 »
    UWAGA ODKOP

Civ 5 to gra w którą nie sposób nie zagrać :)

Moją ulubioną cywilizacją w podstawce byli Grecy (premia do Państ-Miast + Mecenas = Zwycięstwo Dyplomatyczne)
    Ale wraz z nadejściem dodatków i DLC waham się między Danią (ponieważ D-Day można zrobić) a Polską (darmowy ustrój przy każdej epoce? chce)

''I'm the Special One'' - Jose Mourinho

Offline Emmilla

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 27, 2016, 08:42:51 »
    CIV 5 to historia. Super gra, choć wiele osób uważa, że brakuje tam bardziej złożonej grafiki i część miejsc, jest mało rzeczywista. Ja jestem jednak zdania, jako wielka fanka tej gry, że może robić ona na każdym wrażenie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 27, 2016, 15:09:28 »
    Ale 6 jest bardzo dobra, właściwie jak na podstawkę to mega, dziwi mnie tylko słabsza funkcjonalność interface'u i różnych informacji kontekstowych, ale to się da naprawić