Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tzw. Limit 32 slotów w wersji gry zakupionej via steam. Jak go zdjąć?  (Przeczytany 2184 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emanuel

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • No pasarán!
    Witam. Od parunastu dni zmagam się z problemem, z którym nie potrafię sobie poradzić.

Grę zakupilem poprzez steam, pomimo posiadania wersji pudełkowej, ale przebywam za granicą, była promocja (M&B kolekcja za parę EUR) więc się skusiłem. Nie o tym mowa.

Gra przy włączaniu pokazuje ślicznie klucz seryjny. Ok.

Po pograniu dłuższy czas zaczynamy odkrywać, że wersja ta posiada NADAL limit 32 slotów różnorodnych jednostek, które może zabrać ze sobą nasz bohater(ka). Próba podmiany pliku mount&blade.exe dostarczanego z grą przez steam wersja 0.7.3.0, 2,25 MB, wersja gry 1.1011, na plik z 19 grudnia 2009 który rzekomo jest wersją 0.7.3.0, 1.97 MB, wersja gry 1.1011 nie działa. To znaczy - chyba można uruchomić grę (już teraz nie pamiętam), i pograć do 8 poziomu i gra dziękuje za zainteresowanie i cześć pieśni. Wpisywanie klucza nie działa, a raczej działa tak, że klucz jest przyjęty, po czym ponownie wyskakuje okno z wpisaniem klucza seryjnego, czyli rozumiem, że ten klucz chyba nie pójdzie tak łatwo z innym plikiem niż ten ze steam. Albo być może się mylę.

Czy ktoś jednym słowem spotkał się z tym problemem, albo zna rozwiązanie - jak zdjąć limit 32 slotów na wersji steam?
    W każdym systemie - ktoś walczy, a ktoś ora ziemię
    I w każdym rządzie - ktoś tyra, a ktoś ma pieniądze...

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Tzw. Limit 32 slotów w wersji gry zakupionej via steam. Jak go zdjąć?
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 08, 2015, 21:11:40 »
    tak jak pisałem w SB: zainstaluj osobno wersję extended

Offline emanuel

• Użytkownik
    • No pasarán!
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 08, 2015, 23:01:50 »
    a ja właśnie sobie pomyślałem, że pewnie Twoja metoda zadziała, ale chyba pomęczę support steam. Jestem ciekawy co oni mi odpiszą. Ale dziękuję za odpowiedź.

Offline huth

« Odpowiedź #3 dnia: Października 09, 2015, 01:30:58 »
    a w sumie to słusznie z tym supportem. zresztą możesz to zrobić niezależnie od grania

Offline emanuel

• Użytkownik
    • No pasarán!
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 09, 2015, 22:11:15 »
    tak dla formalności. zainstalowałem wersję mount&blade enhanced z 18 XII 2009 w oddzielnym miejscu, klucz ze steam przyjęty, więc można tak to zrobić (muszę pograć chwilę, żeby zobaczyć, czy nie wywali mnie po przekroczeniu 7 levelu).

ale taki lekki niesmak pozostaje, czemu właściwie nadal sprzedaje się wersje pliku że tak powiem UN-enhanced? Przecież gra zwłaszcza kupowana za pośrednictwem platformy cyfrowej, to nie jest tona bananów zalegających w magazynie, którą trzeba gdzieś opchnąć. Jedna zmiana pliku na serwerze, zwłaszcza że wielu userów ma aktualizację automatyczną, albo robi sobie samemu sprawdzanie integralności plików i voila - zrobione. Tej polityki nie rozumiem, i tu nawet trudno mieć pretensje do steam, co raczej do producenta gry/dostawcy plików do steam. Mi zależało na tym zdjęciu limitu, bo czemu nie zrobić tego? Ale ta wersja pliku poprawiała też mechanikę gry, i kilka innych niedoskonałości gry. Tego nie rozumiem. Nie mniej, dzięki huth za nakierowanie.

Teraz jeszcze tylko dodam, że idę grać w Europa 1200 (duża mapa, duże drzewka rozwoju, wiele frakcji, dlatego limit 32 slotów to jakieś nieporozumienie ;) )

Offline huth

« Odpowiedź #5 dnia: Października 11, 2015, 01:57:54 »
    ale taki lekki niesmak pozostaje, czemu właściwie nadal sprzedaje się wersje pliku że tak powiem UN-enhanced?
    dobre pytanie, nie wiem czy TW kiedykolwiek ktoś się pytał o to i czy w ogóle TW raczyło odpowiedzieć. Nie mam pojęcia czemu wycofali tę wersję enhanced, widocznie coś tam im nie pasowało albo jakieś kwestie formalne. Grunt, że jest dostępna, choć nie wiem czy jest na ich serwerach ciągle(na TW, gdzie mają wszystkie  patche itp.). No jeśli by była, to śmieszna sprawa by była :P
    Teraz jeszcze tylko dodam, że idę grać w Europa 1200 (duża mapa, duże drzewka rozwoju, wiele frakcji, dlatego limit 32 slotów to jakieś nieporozumienie ;) )
    No właśnie głównie chodzi tu o mody i to dopiero spory czas po premierze można było to odczuć, dużo ludzi narzekało na to w modach takich jak PoP. Trzeba przyznać, że mialo to pewien wpływ na gameplay, bo nie można było brać każdej jednostki jak leci, co wymagało pewnych kalkulacji. Po prostu techniczny mankament stawał się jakby zasadą gry, co nie powinno mieć miejsca.