i zakupisz ten plecak, lecz jeśli chcesz przed każdą walką wywalać wszystko na ziemię ryzykując zniszczenie któregoś z przedmiotów to proszę bardzo.
No to dodaję jeszcze ten plecak. NIGDZIE NIE BYŁO NAPISANE, ŻE TRZEBA. Poza tym ciekawe jak noszę przy sobie tę całą broń i narzędzia, mam już teraz kupować jakieś pasy, klamry, rzemienie i sznury?.....
Wodę/Olej zostajecie w ceramicznych flaszkach z korkiem, a posiłki zapakowane w szmaty. Powodzenia przy upadaniu/wyrzucaniu.
No to po co ten bukłak i flasza metalowa?!
Rany julek, mam się przejmować w sesji epickiego rpg, że mi przy pierwszym lepszym podskoku wypadnie krzesiwo z kieszeni albo coś się stłucze?...
Posiłki nic nie ważą gdyż to posiłek jednorazowy taki jak śniadanie/obiad/kolacja złożony z jakichś sucharów itp.
No jak posiłki nic nie waża, jak racje ważą, a z racji są posiłki, więc posiłki również powinny ważyć, ponieważ jeśli nie ważą, to racje także nie powinny nic ważyć. <wali głową w ścianę>
Bukłak mieści litr wody, flaszka ceramiczna tyle co manierka wojskowa.
To nie jest bukłak, to jest chyba mieszek, że taka pojemność... Manierka wojskowa... przecież manierki wojskowe w zależności od modelu mieszczą od 0,5 do litra i zwykle spotyka się takie, co mają pojemność bliższą litra...
Jako broni możesz użyć wszystkiego. Jest to uważane jako broń improwizowana, która zadaje Siła + k4 - 2.
aha, no to super.
Kilof do drążenia skał.
Łopata do odkopywania czegokolwiek/przewalania gnoju/uderzenia/by po prostu była.
No przecież wiem co to jest kilof, a co łopata i do czego służy. Tylko że jest w spisie napisane, że albo to, albo tamto, więc nie można mieć obydwu naraz, tak to rozumiem, bo taka jest funkcja słowa LUB.
Te survivalowe elementy mają pomóc Ci przeżyć tam gdzie nie usadowisz swojego tyłka na wygodnym krześle przy kominku, gdzie kelnerka/rozpustnica przyniesie ci jeść lub zaspokoi twoje potrzeby.
Lol, prędzej mi zabiją postać, bo nie napiszę, że się przykryłem kocem, przewieje mnie, dostanę zapalenia płuc, nerek itp. i tyle będę bohaterował :D
Dla mnie taki jakiś realizm na siłę w świecie epic fantasy jest niepotrzebny, no ale się dostosuję.
Dodanie Ekwipunku Zolo Komar
No jak możesz dodać taki ekwipunek, w czym ja tę wodę niosę, w rękach?