Skoro dorwałem laptopa w swe dłonie, natychmiast dążę do sprostowania tego wszystkiego.
Co do magów
Zdolności nadprzyrodzone (Magia) lub (Cuda)
Ta przewaga jest konieczna, jeśli twoja postać ma władać magią.
Rzucanie czarów (Spryt)
Początkowe punkty mocy: 10
Początkowe moce: 3
Magią władają zarówno potężni czarodzieje, jak i plugawi kultyści. Moc czerpią z mistycznej energii, przenikającej cały świat. Magowie manipulują nią za pomocą pradawnych rytuałów, tajemniczych słów oraz gestów, a niektórzy dzięki bluźnierczym ofiarom. Początkujący czarodziej może wydawać się słaby, ale z biegiem czasu osiągnie niemal bezgraniczną potęgę.
• Przeładowanie: Jeśli w teście Rzucania czarów na kostce umiejętności wypadnie 1, ciało czarownika przepełnia nadmiar magicznej energii. Postać doznaje Szoku, który może spowodować Ranę.
Zdolność nadprzyrodzona to nie jest odzyskanie wzroku(jak huth sam to w postaci swej uczyniłeś).
Tutaj mój błąd, gdyż nie umiałem zbytnio ubrać w słowa to wszystko i teraz mogę wreszcie na spokojnie to objaśnić.
Aby czarować wybierasz przewagę zdolności nadprzyrodzone(magia) lub (Cuda), oraz masz darmowe 10 pkt mocy, oraz 3 darmowe moce na start, które obejmują Nowicjusza.
Co do rang waszych postaci. Jak już zaznaczyłem wcześniej, możecie używać tylko przewag/czarów nowicjusza, więc czas na wyjaśnienie o co chodzi z tym rzekomym "Nowicjuszem. Wasze postacie co jakiś czas będą otrzymywać PD(Punkty doświadczenia). Co piąty punkt doświadczenia pozwala wam na rozwinięcie postaci, które równa się z otrzymaniem 2 punktów zawad. Więc na 1 rozwinięcie możecie dodać sobie 1 do kości statystyki, 2 do kości umiejętności, lub wykupić przewagę. Tutaj jednak nie możecie już poświęcić punktów na dodanie sobie pieniędzy.
Po co są te rangi i jak one działają.
Ranga służy jako ogranicznik dla was, jeśli chodzi o rozwijanie postaci. RAZ na rangę możecie podbić kość statystyki (Siła zręczność wigor duch spryt).
Teraz wykres PD jak się przedstawiają rangi w zależności od PD:
Nowicjusz 0-19 PD
Doświadczony 20-39 PD
Weteran 40-59 PD
Heros 60-79 PD
Legenda 80+
Więc w trakcie gry możecie podbić maksymalnie 5 razy wasze kości statystyk(nie licząc podbić kości przy kreowaniu postaci).
Szczegółowy wykresik rozwinięć.
0 PD - Startowe 5/15 przy kreacji postaci - Ranga Nowicjusz - możliwość 1 podbicia kości STATYSTYKI na którymś z rozwinięć.
5 PD - Rozwinięcie (2 pkt. do wydania)
10 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
15 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
20 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania) - Ranga Doświadczony - możliwość 1 podbicia kości STATYSTYKI na którymś z rozwinięć.
25 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
30 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
35 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
40 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania) - Ranga Weteran - możliwość 1 podbicia kości STATYSTYKI na którymś z rozwinięć.
45 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
50 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
55 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
60 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania) - Ranga Heros - możliwość 1 podbicia kości STATYSTYKI na którymś z rozwinięć.
65 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
70 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
75 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
80 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania) - Ranga Legenda - możliwość 1 podbicia kości STATYSTYKI na którymś z rozwinięć.
85 PD - Rozwinięcie(2 pkt. do wydania)
itd....