Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Odnowienie forum  (Przeczytany 4131 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Morttis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odnowienie forum
    « dnia: Listopada 15, 2006, 21:38:17 »
    Wiem że admini nie mają na to czasu, ale przydałoby sie małe odnowienie forum, chodzi mi o to że forum jest tylko o grze M&B a w całym forum widze tylko 4 konkretne działy o M&B (Rozmowy o M&B, Pomocy!!!, Screeny i Mody) a reszta zupełnie nie dotyczy M&B, oczywiście nie sugeruje że należy je usunąć (nic z tych rzeczy) tylko powinny (moim zdaniem) powstac nowe działy, a dział np "Rozmowy o M&B" powinien się podzielić na kilka mniejszych działów min: Informacje dla poczatkujących (miejsce gdzie umieszczamy wskazówki dla n00bów, w dziale o pomocy nie ma nic takiego, są tylko zadawane pytania i nic ponadto)
    Dział Mody powinien sie rozszerzyć o tyle że powinny być w jednym miejscu dobre opisy modów, a w drugim nowości o modach itd, tak żeby wszystkiego nie mieszać.
    Dział "Powitania" jest zupełnie nie potrzebny a "Ogłoszenia" i "Nowości" dałoby sie scisnąc w jeden dział.
    Mógły powstać dział "Movie" który mógłby być połączony ze "Sceenami" i inne potrzebne działy których tu niestety brakuje.
    Wiem że mój pomysł może sie wydać Wam (Adminom) nie wykonalny, ale przynajmniej można by było zacząć pierwszy krok...

Jestem tutaj nowy i z poczatku miałem duży problem z odnalezieniem potrzebnych mi informacji na forum, dopiero po odkryciu i przeczytaniu wiekszości forum wiem co i jak. Myśle że takie odnowienie było by bardzo przydatne i uprzyjemniłoby to przeglądanie forum, piszcie co o tym sądzicie. Jeżeli potrzebujecie jakiejkolwiek pomocy w odnawianiu forum chętnie napisze potrzebne do tego opisy.

Pozdrawiam
    Morttis
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2006, 21:45:30 wysłana przez Morttis »

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Odnowienie forum
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 15, 2006, 22:02:18 »
    Informacje dla poczatkujących (miejsce gdzie umieszczamy wskazówki dla n00bów, w dziale o pomocy nie ma nic takiego, są tylko zadawane pytania i nic ponadto)
    -Takie porady sa na stronie, jest tez tam dzial faq.
    -Dzial powitania jest mi obojetny, ale imo na kazdym forum powinno byc takie male forum, gdzie mozna sie przedstawic, napisac swojego pierwszego posta etc ;]
    -Mozna zmienic nazwe dzialu 'screeny' na dzial 'media' i wtedy by bylo chyba juz dobrze ;)
    To jest tylko moje zdanie, jezeli wiecej osob sie przychyli do Twojej, Morttis, propozycji, to wprowadze odpowiednie zmiany.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Morttis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 15, 2006, 22:11:14 »
    No spoko, to wszystko wyżej oczywiście jest moim skromnym zdaniem =p brakuje mi też działu "Bronie" z dokładnym opisem broni, czyli co i jak jest najlepsze itede

Dlatego jak wyżej pisałem skoro forum jest tylko o M&B powinno byc bardziej rozbudowane w tej dziedzinie (bardziej szczegółowe działy i porządne, fachowe opisy, a nie wypowiedzi n00bkow, tu chodzi mi o dział "Mody")...

PS. Nie znalazłem żadnego FAQ na forum, soner chodziło Ci o strone http://mountblade.info ???
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2006, 22:19:42 wysłana przez Morttis »

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 15, 2006, 22:43:53 »
    na stonie glownej (nie forum) masz mase przydatnych informacji dla poczatkujacych, opisy broni i takie pierdoly, dotyczy to tylko nativa rzecz jasna. informacje o madach pisza ci ktorzy uwazaj ze maja cos na ten temat do powiedzenia. IMO jesli chcesz niekt ci nie broni zeby to zebrac do kupy i opisac ladnie, dokladnie te mody i wyslac to adminom coby na stronke wrzucili.
    moim zdaniem forum jest git :D to co trzeba masz w odzielnych topicach, a zalozenie 184 dzialaow watpie zeby pomoglo a tylko utrudnilo jego przegladanie. i to jest moja opinia :) a dzialy niezwiazane bezposrednio z mb byc musza bo gdzie ja wtedy bede spamowal? :D

drunken masta

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 15, 2006, 22:46:41 »
    A zamiast dzielic dzial "mody" to o wiele lepiej by bylo wprowadzic porzadny system newsletterow - grupka solidnych ludzi ktora sledzila by wydarzenia na taleworlds i umieszczala newsy na glownej. Bylo by tego tyle, ze codziennie mozna by napisac przynajmniej jeden news.

No i przydalo by sie, zeby na glownej byla lista 5 ostatnio zalozonych tematow na forum.

Offline Morttis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 15, 2006, 23:04:09 »
    Niom i powinnien byc dział tylko dla adminów żeby pisali w nim co sie zmienia, co jest nowego, regulaminy, zasady, itd (czyli nowosci, ogłoszenia, FAQ, regulamin itd w jednym:)) A co do strony to informacje zawarte na niej nie będą juz na forum? Można na forum też pisac potrzebne wstepy o M&B =D

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 15, 2006, 23:10:19 »
    Adminow jest dwoch w tym jeden odwiedza bardzoooo zadko forum ;p Po co informacje ktore sa na stronie maja byc kopiowane na forum? Forum jest tylko dodatkiem do strony, a nie odwrotnie.
    Sledzic na bierzaca wydarzenia na talewords nie jestem w stanie, nie mam czasu, ale mozna zalozyc temat w ktory kazdy moze napisac wygrzebane informacje ktore mozna by pozniej napisac w newsie.

No i przydalo by sie, zeby na glownej byla lista 5 ostatnio zalozonych tematow na forum.
    Szukalem i nie znalazlem potrzebnego skryptu, ale postaram sie jeszcze poszukac
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Morttis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 15, 2006, 23:18:32 »
    Czyli adminami sa soner i puzonix, tylko? A co z kowalem i mendą? Odeszli? Słyszałem że jeden z nich odszedł ale nie pamietam tylko który, powinniście zrobic test sprawdzający umiejętności i wybrać sobie zastępce ;)

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 15, 2006, 23:24:40 »
    czy ty sie oby zbytnio nie wkreciles? "test sprawdzajacy'? co sprawdzajacy? umiejetnosc pisania i czytania postow? wg bycie adminem to nie jest nagroda wrecz odwrotnie bo ludzie czegos po tobie oczekuja, poza tym to pochlania mnostwo czasu i nikomu sie bawic w to nieche :d

drunken masta

Offline Morttis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 15, 2006, 23:33:24 »
    Hehehe to był taki mały żarcik ;p ale w sumie czemu nie? Ja bym np mógł być takim mini adminem <lol> tylko że za krótko tu jestem i nie licze na to =p w każdym bądź razie czasem moge napisać porządna recenzje moda, a co =p

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 15, 2006, 23:34:55 »
    to tam wyzej masz dzial ogloszenia i jest topic poszukujemy redaktora. wejdz zapoznaj sie i rob co uwazasz za sluszne...

drunken masta

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 15, 2006, 23:37:18 »
    Jesli chcesz miec na prawde spory wplyw na strone to napisz troche textow. To jest najlepsze co teraz mozna zrobic.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 16, 2006, 18:35:37 »
    Zmienilem troszke uklad i po wielkich trudach dodalem linka na gorze forum prowadzacego do strony glownej www.mountblade.info. Piszcie co chcecie jeszcze zmienic, wszystkie propozycje rozwaze i wprowadze w zycie jesli uznam ze sa potrzebne ;)

Offline Morttis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 16, 2006, 19:17:18 »
    Soner świetna robota :) odrazu dostrzegłem zmiany ;) Przydałby sie jakis nowy temat w kategorii Mount&Blade (...tak moim zdaniem) a tak poza tym jak narazie wszystko w miarę OK, forum się wkońcu rozwija :):):)

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 16, 2006, 19:27:08 »
    dzieki ;> Zastanawialem sie nad stworzeniem nowego dzialu M&B, ale jakos nic mi sensownego do glowy nie przyszlo, jezeli masz jakies propozycje dotyczace tego, to pisz