Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zmiana w systemie karmy i inne drobne ogłoszenia  (Przeczytany 4600 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Zmiana w systemie karmy i inne drobne ogłoszenia
    « dnia: Sierpnia 09, 2015, 21:40:46 »
    Mamy dla was kilka drobnych ogłoszeń.

• Po pierwsze zaszły małe zmiany odnośnie karmy. Przede wszystkim obniżyliśmy próg możliwości rozdawania piw z 200 do 30. Zwiększyliśmy też dzienny limit ich przyznawania z 5 do 7. Trzecią rzeczą tyczącą się karmy są nowe ikonki- zapewne zdążyliście to już zauważyć, ale wymieniliśmy napisy "Postaw" i "Odbierz" na oraz . Dodatkowo tutaj u dołu znajdziecie forumowe statystyki związane z reputacją.

• Drugą kwestią jest zabezpieczenie przeciwko spambotom. Postanowiliśmy delikatnie obniżyć barierkę. Teraz trzeba zatwierdzać kodem wysyłanie pierwszego posta, a nie pierwszych pięciu, jak to było do tej pory. Dodatkowo poziom obrazka weryfikacyjnego CAPTCHA został obniżony z wysokiego na średni, dzięki czemu kod jest bardziej widoczny.

• Następna rzecz tyczy się działów. Po pierwsze dział regulaminu został podpięty do "Forum Ogólnego". Po drugie przesunęliśmy wyżej dział Bannerlorda. Znajduje się on teraz nad "Społecznością M&B". Swoje położenie zmieniły też działy Army i Total War. Teraz są podpięte pod dział "Rozmowy o pozostałych grach". Polecamy też zapoznać się z małą aktualizacją regulaminu działu klanowego: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5693.msg312427#msg312427

• Ostatni komunikat dotyczy liczników postów. Mniej więcej pod koniec 2013 (lub nawet w 2014) posty naliczają się do licznika we wszystkich działach. Wcześniej w wielu z tych, które nie były związane z M&B ten licznik był po prostu wyłączony. Niestety ta zmiana nie podziałała wstecz, przez co niektórzy mają aktualnie nieco mniejszą liczbę postów w liczniku, niż w rzeczywistości napisali. Jeżeli komuś to wadzi i chciałby się dowiedzieć, ile postów ma naprawdę oraz zmienić tą wartość, to proszę o PW.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: Zmiana w systemie karmy i inne drobne ogłoszenia
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 09, 2015, 22:40:56 »
    Największym problemem przy multikontach zawsze były te ciągłe Captcha, strasznie denerwujące, czasem równie trudne jak matura ustna z fizyki

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 09, 2015, 23:38:08 »
    A jest jeszcze akceptacja kont ręcznie? Pamiętam że chyba to kiedyś było, bo raz założyłem z 40 kont w jeden dzień, z czego 8 zostało mi zaakceptowanych.
    A co do zmian to bardzo dobre, podoba mi się aktualna polityka administracji, taka bardziej liberalna.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 09, 2015, 23:45:46 »
    A jest jeszcze akceptacja kont ręcznie?

Nie ma. I o ile dobrze mi się wydaje, to nie ma tego już od bardzo dawna. Soner za to wprowadził ciekawsze zabezpieczenie, które nie obciąża już użytkowników. "Siatka", która zatrzymuje praktycznie wszystkie boty, które próbują się zarejestrować. Bardzo rzadko któryś się przemknie, jednak wiele próbuje- w kilka tygodni licznik zatrzymanych botów potrafi dobić od zera do liczby czterocyfrowej. Multikonta za to stały się rzadkością od amnestii w 2013.

Największym problemem przy multikontach zawsze były te ciągłe Captcha, strasznie denerwujące, czasem równie trudne jak matura ustna z fizyki
    Znam ten ból :/
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 10, 2015, 12:14:03 »
    Mamy dla was kilka drobnych ogłoszeń.

• Po pierwsze zaszły małe zmiany odnośnie karmy. Przede wszystkim obniżyliśmy próg możliwości rozdawania piw z 200 do 30. Zwiększyliśmy też dzienny limit ich przyznawania z 5 do 7.
    Skąd ta zmiana? Nie, żeby mnie to bardzo bolało, po prostu nigdy nie miałem sytuacji, że w ciągu 24h pojawiło się aż tyle wartościowych postów. Pewnie jeszcze bardziej zwiększy się dawanie piw za nic. :P