Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Poradnik - osiągnięcia  (Przeczytany 3694 razy)

Opis tematu: Wątek zawiera lokowanie produktu, jeżeli Cię to denerwuje lepiej nie wchodź ;p

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    • Steam ID: Mój status Steam
    Poradnik - osiągnięcia
    « dnia: Sierpnia 06, 2015, 08:11:20 »
    Dzień dobry! Witam państwa bardzo serdecznie. W dniu wczorajszym na prośbę kolegi napisałem chyba pierwszy dostępny polski poradnik dotyczący osiągnięć w Warbandzie. Pisany trochę na szybko, możliwe że coś w nim przeoczyłem. Sam sprawdzałem całość już 3 razy i wydaje mi się że nie zawiera błędów, może ktoś z was mógłby zerknąć i zwrócić moją uwagę na jakieś byki których sam nie wyłapałem albo rozbudować nieco niektóre objaśnienia?

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=494431606
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    Odp: Poradnik - osiągnięcia
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 06, 2015, 10:33:31 »
    Nie no szaczunek, leci piwo za to. Wypatrzyłem może z dwie literówki. Wszystko trzyma się w kupie. To jest tak dobre, że jeśli się zgodzisz zrobiło by się wątek, który by się przyklejiło aby był na górze działu. Oczywiście wyróżniając Twój wkład.

Chyba, że sam zrobisz wątek i tam wersję dostosowaną do forum, masz moją pełną zgodę gdybyś był na tyle uprzejmy.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 06, 2015, 10:39:29 »
    Pewnie że się zgadzam. Oczywiście póki co jest to 'wersja 1.0 tworzona w kilka godzin', jak będę miał trochę wolnego czasu postaram się ten poradnik rozbudowywać i dodawać więcej szczegółów.
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 06, 2015, 10:44:47 »
    To może sam zrobisz wątek i dostosujesz poradnik do forum (jeśli masz ochotę) aby potem go rozbudować wedle uznania. Wielu by to pewnie pomogło.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 06, 2015, 10:48:47 »
    Mogę spróbować, ale nie wiem czy podołam.

W każdym razie właśnie zacząłem przy tym kombinować, całkiem możliwe że uda mi się to zrobić jeszcze dziś

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 06, 2015, 10:55:17 »
    Na pewno podołasz. Dzięki za Twój wkład. Gdybyś miał pytania wal jak w dym. Jak skończysz to przypnę wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:03:26 »
    Bardzo fajna robota. Sam bawiłem się kiedyś w zdobywanie achievementów z WB i też swój poradnik nawet zaczynałem, ale odechciało mi się dość szybko. Więc jeśli chcesz, to możesz użyć do posta tutaj mojej formy tego poradnika. Mogę też później swoje sugestie napisać, bo po pobieżnym przejrzeniu twojego zabrakło mi tam paru rzeczy. Część (jak dokładny opis questa początkowego) znajdziesz w tym fragmencie, który podsyłam do użycia.

(click to show/hide)

Swoją drogą, to nie dokończyłem go również z tego powodu, że nigdy nie udało mi się zdobyć ostatniego achievementa. Tego, w którym trzeba wspomóc frakcję AI w podbiciu całej Calradii. Twój poradnik niestety nie przyniósł mi rozwiązania, bo przechodizłem kampanię wiele razy i niestety bug, w którym lordowie AI wiecznie krążą i nie chcą się poddać (a jako pokonani odradzają się bez armii na drugim końcu mapy) sprawił, że odechciało mi się przechodzić to raz jeszcze. A jak ty to zdobyłeś? Nie miałeś żadnych problemów z tym bugiem?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:03:52 »
    UWAGA: poniższa metoda JEST oszustwem i stosujecie się do niej na własną odpowiedzialność, ryzykując zbanowanie konta Steam:

Poradnik do osiągnięć w Warbandzie:

(click to show/hide)

I wszystkie osiągnięcia zaliczone.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2015, 16:41:32 wysłana przez Lew »

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:06:20 »
    To zakrawa na oszustwo i psuje radość z gry oraz osiągania wszystkiego. Poza tym nie wiem jak to jest, nigdy się tym nie interesowałem,  ale chyba za acziki są jakieś przedmioty na Steam (karty?). Możliwe więc że im się też nie spodoba że nagle 80 zrobiłeś za jednym kliknięciem myszki i będziesz miał problem.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:09:57 »
    To zakrawa na oszustwo i psuje radość z gry oraz osiągania wszystkiego. Poza tym nie wiem jak to jest, nigdy się tym nie interesowałem,  ale chyba za acziki są jakieś przedmioty na Steam (karty?). Możliwe więc że im się też nie spodoba że nagle 80 zrobiłeś za jednym kliknięciem myszki i będziesz miał problem.

Za osiągnięcia w Warbandzie są karty? Nawet jeśli, to ja odblokowałem już wcześniej tyle ile się dało.

"Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:11:56 »
    Nie ma żadnych kart.

Ale twoje oszustwo to jednak czysta głupota. Nie rozumiem ludzi, którzy robią achievementy tak, jak ty lub ściągają ten zasyfiony programik cheatujący steam'a. Achievementy odblokowujesz dla własnej satysfakcji, nie ma z tego żadnych dodatkowych korzyści, stąd nie rozumiem po co ludzie i w takich rzeczach muszą oszukiwać ...
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:13:55 »
    Nie ma żadnych kart.

Ale twoje oszustwo to jednak czysta głupota. Nie rozumiem ludzi, którzy robią achievementy tak, jak ty lub ściągają ten zasyfiony programik cheatujący steam'a. Achievementy odblokowujesz dla własnej satysfakcji, nie ma z tego żadnych dodatkowych korzyści, stąd nie rozumiem po co ludzie i w takich rzeczach muszą oszukiwać ...

Ja akurat zrobiłem to z czystej ciekawości. Chciałem sprawdzić, czy ta operacja
    (click to show/hide)
    to nie fake i okazała się prawdziwa.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:14:08 »
    No to przepraszam za wprowadzenie w błąd, nie jestem w temacie bo nigdy nie próbowałem grać żeby robić acziki, a ktoś mówił mi że je robi bo za nie są jakieś karty.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:19:45 »
    Dziękuję Dyktator, przyznam że na samym początku próbowałem iść w kierunku Twojego wzoru ale nic mi nie wychodziło (dawno nie bawiłem się bb-code), przerobię nieco ten który mi podesłałeś i go użyję. Jeśli masz jakieś uwagi oczywiście śmiało pisz, jak mówię całość napisałem wczoraj w niecałe 7 godzin więc jest to dopiero pierwsza wersja, którą będę rozbudowywał i poprawiał w wolnym czasie. Podczas dostosowywania tekstu do forum wyłapałem już sporo literówek i dziwacznie brzmiących zdań których wcześniej nie widziałem, więc jest w tym wszystkim korzyść i dla mnie, przy okazji wprowadzę wstępne poprawki do całości :)

Co do poruszonej przez was kwestii oszukiwania w osiągnięciach, nie rozumiem ludzi którzy to robią a jak wchodzę na profil kogoś kto ma odblokowane wszystkie osiągnięcia danej gry w tej samej godzinie i minucie to po prostu robi mi się smutno. Powinny być za to kary.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:29:10 »
    Co do poruszonej przez was kwestii oszukiwania w osiągnięciach, nie rozumiem ludzi którzy to robią a jak wchodzę na profil kogoś kto ma odblokowane wszystkie osiągnięcia danej gry w tej samej godzinie i minucie to po prostu robi mi się smutno. Powinny być za to kary.

Co do robienia tego za pomocą zewnętrznych programów to jestem za karaniem tych osób, lecz jeśli ktoś zrobił to za pomocą triku, bez zewnętrznego programu, to nie mam nic przeciwko.