W Bannerlordzie uzbrojenie/pancerz będą należały do danej kultury.
Już w Warbandzie należały, tylko nie było to tak prosto w oczy wywalone.
To wygląda na mapę pogodową
"Mapa pogodowa"... Ależ prychłem. :D "W dzień ciepło i słonecznie, w nocy jednak należy spodziewać się obfitych opadów, a miejscami silnych wiatrów i burz z gradem". xD Macie fantazję. To zwykła mapa, ale zapewne nazwy mniej ważnych miejsc zmieniają się w ikonki przy największym oddaleniu kamery, aby zachować jako taką czytelność. Te ikonki na screenie to na 99,9% wioski, a ich kolor - przynależność do frakcji. Czyli jedynie kosmetyczna zmiana w stosunku do WB.
System pogodowy w Bannelordzie, jak podejrzewam, będzie taki sam jak w Warbandzie, czyli go nie będzie wcale. ;) Jakieś bardzo losowe wartości z uwzględnieniem pory roku i może terenu. Więcej bym się nie spodziewał.
A to jest chyba menu glówne
Na bank nie jest to menu główne. Wygląda jak stare dobre menusy, których pełno było w grze, tyle że z odnowioną, ładniejszą oprawą.
Podsumowując cały zaprezentowany materiał, to zastanawiam się po kiego grzyba pisali ten nowy silnik, skoro wrzucili do niego te same rzeczy, które były w Warbandzie. Nie wystarczyło poprawić tylko strony graficznej, napisać nowych shaderów? Jaki sens jest budować nowy silnik, gdy działa on na tej samej zasadzie, co stary? Nawet ekranu zarządzania oddziałem nie chciało im się zmieniać i po odświeżeniu jest chyba jeszcze gorszy, niż w WB. Mam wrażenie, że jedyną faktyczną nowością są modele składane z elementów (patrz - crafting), co może wpłynąć korzystnie na ilość i różnorodność przedmiotów w grze. Czyli słabo trochę... :(