Jak się bawimy bawimy gdybanie, to ja sobie też pogdybam...
Akurat linia brzegowa w okolicach Jelkali jest podobna do tej przedstawionej na mapie. Układ łańcuchów górskich jest też dosyć podobny, poza tymi w górnym prawym rogu zdjęcia przedstawiającego mapę BL: są tam lesiste równiny, a powinno być kolejne pasmo górskie. Możliwe jest w takim wypadku że mapa została odpowiednio powiększona i będzie więcej szczegółów choć teren będzie ten sam, albo to całkiem nowa lokacja. Akurat miastami nie ma co się sugerować, bo z tego co mówiły różne NPCe wynikało że dawnych miast jest mało, do takich może się zaliczać bodajże (z głowy mówię) Praven.
Tak więc reasumując: jeśli teren w Bannerlordzie będzie powiększony i uszczegółowiony, to jak najbardziej mogą być okolice Jelkali.
Ok, rozumiem, że według ciebie jakimś cudem w ciągu 200 lat zniknąć całe miasta z mapy świata, a także ich potencjalne ruiny, a na ich miejsce powstać nowe. Ale co w takim razie z rzeką? Na screenie z BL jest znacznie większa i ma rozwidlenia. W ciągu 200 lat rzeki aż tak się nie zmieniają, pasma górskie też się nie przesuwają aż tak :P
Mi to zdecydowanie bardziej wygląda na tereny obok Wercheg, a u góry są wzgórza podobne to terenów nieopodal Reyvadin.
Na samym środku są zaś wzgórza podobne do tych otaczających zamek Tilbaut.
Piszę z pamięci, zaraz porównam z mapą z pierwszego M&B. :P
Przy Werchag nie ma żadnej rzeki, ale jeśli chodzi o którąś z tych przy Sargoth, to też są zdecydowanie innej. Choćby brakuje tej wysepki wtedy. No i tam nie ma takich gór.
Zaznaczę tylko ponownie (na wypadek, gdyby ktoś wpadł na genialny argument, że przecież mogli pozmieniać geografię Calradii), że w swoich wypowiedziach zakładam ten sam wygląd mapy, która była już w WB (w przypadku tej jednej krainy). I też mi się obiło o uszy, że mapa miała być w Bannerlordzie większa, ale sądzę, że prędzej oznacza to powiększenie jej poza granice Calradii, niż robienie bardziej szczegółowej samej Calradii.
EDIT: Cholera, czy tylko u mnie te duże screeny z mapami nagle się tak dziwnie pomniejszają?