Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Relacja z Gamescom 2015 | M&B 2  (Przeczytany 45102 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Relacja z Gamescom 2015 | M&B 2 # nowe artworki
    « Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 05, 2015, 22:52:16 »
    Jak dla mnie systemu walki zmieniać nie muszą. Mogli by dodać jakieś finishery czy coś tego typu. Ogólna rozgrywka dobrze się zapowiada, widać, że zrobili duży krok naprzód, mam nadzieję, że będzie tego więcej. Najbardziej jednak oczekuję jednego - kampanii w trybie kooperacji.
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 05, 2015, 23:20:21 »
    Tak, kooperacja to by była dobra rzecz. Dobrze gdyby zrobili też jakieś fajne mapki, i chcę zobaczyć Miasto Nordów w odświeżonej wersji. :D

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #107 dnia: Sierpnia 06, 2015, 00:20:10 »
    Najbardziej jednak oczekuję jednego - kampanii w trybie kooperacji.

mało prawdopodobne, ale jednak koniec końców- to i tak na zbyt długo nie przyciągnie :D Co najwyżej rozwinie trochę sesje, jednak dalej przy tej grze utrzymać będzie mógł tylko multiplayer wzbogacany o turnieje i ogólnie działalność community. I na to najbardziej czekam ja- na community bannerlorda.

No i przydałaby się opcja zdejmowania ubrań z ciał zabitych, żeby zaspokoić Chidoriego.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #108 dnia: Sierpnia 06, 2015, 04:23:55 »
    Grafika wygląda nawet nieźle, przez co wydaje mi się, że na XP nie pójdzie [Milcz musisz się z tym pogodzić ;)], ale poza tymi oblężeniami i craftingiem broni, co mi się bardzo spodobało, to nie ma tam wiele nowinek. Strasznie mi zalatuje tylko lekko zmodowanym Warbandem ;)
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #109 dnia: Sierpnia 06, 2015, 09:10:07 »
    Ktoś chyba pomylił ścieżki dźwiękowe w komputerze hehe.

Swoją drogą mam nadzieje, że premiera Bannerlorda nie będzie miała miejsca w terminie któregoś końca semestru uczelnianego/szkolnego. Obawiam się, że w takim wypadku ucierpią na tym oceny niejednego forumowicza :P.

Przykro mi to mówić, ale masz rację ;( Mam nadzieję, że Bannerlord wyjdzie gdzieś na początku 2016, albo końcu 2015.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #110 dnia: Sierpnia 06, 2015, 09:24:06 »
    Co-op byłby ciekawy, ale to by było trudne do wprowadzenia. Nie mogłoby być pauzy świata podczas bitew, chodzenia po mieście, sprawdzania arkusza postaci, ekwipunku misji, podczas rozmów, turniejów itd. Komplikacje pewnie by się nieźle namnożyły.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 06, 2015, 10:01:17 »
    Wy się łudzicie? Mogę się założyć, że zapytani o kampanię coop, powiedzą coś w stylu: "nie jest to w naszych planach", "skupiamy się na innych elementach rozgrywki", "to niemożliwe"...

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    Odp: Relacja z Gamescom 2015 | M&B 2 # dzień drugi
    « Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 06, 2015, 11:01:12 »

Urywek z trailera. Ciekawi mnie, co oznaczają zaznaczone ikonki.

Zauważyłem również, że właściciel miasta nie ma żadnego tytułu np. Lorda. Może wprowadzili możliwość mianowania jednego z bohaterów na szlachcica?

Tuż pod imieniem zarządcy jest też pokazany stan zdrowia; ciekawi mnie czy dotyczy to osoby, czy miasta? Obie z tych możliwości wydają mi się trochę bez sensu, gdyż po co nam informacja ile zdrowia ma dany lord, albo jaki ma sens wprowadzanie zdrowia dla zabudowań?

Rzeczą, która daje mi trochę nadziei, jeśli chodzi o skalę starć, jest liczebność garnizonu. Jak na zwykły zamek jest dosyć spora.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2015, 11:09:14 wysłana przez Lew »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 06, 2015, 11:04:18 »
    Hmm co do ikonek,

Reputacja, sweg(?), liczba dni gry/ile zajmię przebycie ścieżki, nasze zdrowie - tak obstawiam.

Co do Lorda może jeszcze nie wymyślili zawiłych tytułów w zależności od frakcji, albo po prostu nie chcę im się wymyślać tym razem i zostają przy zwykłym imieniu. Swoją drogą co to za Southern Empire, nie miało być jednego Imperium?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2015, 11:08:42 wysłana przez Lew »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 06, 2015, 11:08:09 »
    Myślę że to stan zdrowia lorda - w WB też jest przecież o tym informacja, tylko w nawiasie. Tu pod spodem.
    Co do tych ikonek - pewnie reputację (to czerwone? zgaduję), honor - to coś gołębiopodobne, na ile starcza nam zapasów (kłos) i stan hmm... napicia oddziału? Nie wiem jak to ostatnie poprawnie ująć,mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Sierpnia 06, 2015, 11:09:21 »
    Wydaję mi się, że Imperium miało być w stylu późnego Rzymu, czyli podzielone na przykładowo Cesarstwo zachodniorzymskie i Cesarstwo wschodniorzymskie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Sierpnia 06, 2015, 11:11:52 »
    Cudownie :P Szczerze pierwszy raz single mnie bardziej interesuje od Multika. Bo zawsze interesowałem się wczesnym średniowieczem i cesarstwem wschodnim

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Sierpnia 06, 2015, 11:15:39 »
    Cudownie :P Szczerze pierwszy raz single mnie bardziej interesuje od Multika. Bo zawsze interesowałem się wczesnym średniowieczem i cesarstwem wschodnim

Mam dokładnie tak samo. :) Mam wielkie nadzieje, co do oblężeń/bitew i systemu zarządzania swoim lennem/państwem. Swoją drogą na zdjęciu widać, że to nie jest zamek, tylko wioska ze zbudowaną fortecą/umocnieniem. Może się doczekamy wreszcie widocznych rezultatów naszych decyzji i będziemy mieli większy wpływ na swoje lenna.

Swoją drogą ciekawe jak będą wyglądać oblężenia w multi. Może dadzą również tam machiny oblężnicze do wykorzystania.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #118 dnia: Sierpnia 06, 2015, 11:18:12 »
    Zauważyliście swoją drogą że nie będzie już - najwyraźniej - miesiąców? Na screenie pisze Spring 1, 1060. I tu mnie ciekawi jak to rozegrają. To 1 to liczba tygodnia i zrezygnują z rozgrywania na kampanii świata każdego dnia, czy na przykład podzielili po prostu  rok na cztery części i będzie np. Spring 92. Co o tym myślicie?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Sierpnia 06, 2015, 11:19:10 »
    Sądzę, że co stoi na przeszkodzie aby machiny były w obleżeniu na multiku? Ja mam nadzieje, że optymalizacja będzie w porządku bo tego się obawiam.

I bardzo podoba mi się ten stonowany klimat graficzny, jeszcze tylko to pobrudzą i będzie idealnie. Byle by tylko nie sugerowali się zgrają dzieciurów bo gra straci klimat.