Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z komputerem  (Przeczytany 1575 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matijas

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Problem z komputerem
    « dnia: Lipca 31, 2015, 20:42:49 »
    Witam. Otóż od jakiegoś czasu mam taki problem z komputerem. Chodzi o to że jak pogram w jakąś grę tak 20-30 sekund, to robi się sekundowe cięcie i gra tak się ścina jakbym miał komputer z 2000 roku.  Żeby pograć, muszę codziennie instalować Sterownik graficzny Nvidia GeForce Experience. Jakoś jak kupiłem komputer to nie było nigdy takiego problemu. Proszę pomóżcie bo mnie wkurza codzienne instalowanie tego. Proszę pomóżcie C:

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Problem z komputerem
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 01, 2015, 00:14:54 »
    o borze mój borze...

Pobierz sterownik do karty graficznej ze strony Nvidii.
    Przy instalacji zaznacz, że chcesz zrobić czystą instalację i ma usunąć wcześniejsze wersje(taki kwadracik do zaznaczenia powinien być poniżej pola z wyborem składników instalacji)
    Najlepiej jak przed samą instalacją odinstalujesz Nvidia GeForce Experience, ponieważ to nie jest sterownik graficzny a program od nvidii, który nie jest ci potrzebny. W związku z tym nie wybieraj przy instalacji tego programu, tylko sam sterownik graficzny(tego i tak nie możesz odznaczyć) oraz sterownik PhysX.

Jak to nie rozwiąże problemu, to pewnie gdzie indziej siedzi. Może i wystarczy przeciścić system CCleanerem....

wołanie do boru? :P
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2015, 00:22:25 wysłana przez Lew »

Offline Matijas

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Problem z komputerem
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2015, 13:27:26 »
    Ok Huth zrobię jak piszesz, Napiszę jutro czy muszę instalować C: .
    EDIT: Huth bez ponownej instalacji nie obejdzie się. Zrobiłem jak pisałeś ale nic to nie dało.
    Proszę edytować swój post, nie doublepostować // Lew
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2015, 19:46:03 wysłana przez Lew »