Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod Nowa Ojczyzna i wojna domowa  (Przeczytany 1677 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Washel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mod Nowa Ojczyzna i wojna domowa
    « dnia: Lipca 21, 2015, 18:33:06 »
    Witam,
     Mam problem z modem Nowa Ojczyzna.  W sumie to grałem w wiele modów i zdarzyło mi się to pierwszy raz.
    Chodzi mi o to, że mam własne państwo i Khergitowie/Khergici, jak kto woli, zaatakowali patrol z pobliskiego miasta należącego do mnie, więc chciałem mu pomóc. Po moim zwycięstwie wyskoczyła notyfikacja, że moje stosunki z państwem Nowy Sułtanat (moje królestwo) pogorszyły się ze 100 na -2241, co zaskutkowało wojną z własnym ludem i reputacją -100. Moi lordowie biją się między sobą, ganiają wieśniaków i karawany, biorą się do niewoli a w miastach jestem poszukiwany z powodu wojny, lecz gdy się prześlizgnę do miasta to we własnych włościach mam wszystkie opcje, czyli tak jakby nic się nie stało :C
     Uprzedzam zbędne pytania, najnowsza wersja Warband, pudełkowa wersja warband.
     Ktoś miał podobnie? Jak to rozwiązać? Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie, lecz to jest chyba "Problem z modem" co? :3

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    Odp: Mod Nowa Ojczyzna i wojna domowa
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 21, 2015, 18:36:13 »
    Na twoim miejscu skakałbym z radości (chociaż nie mogę wysoko bo mam nisko sufit)! Prawdziwa wojna domowa w Warbandzie! Te emocje i wszystkie historie, które można dopowiadać!

Nie, nie wiem jak to rozwiązać, możliwe że musisz po prostu w jakiś sposób wygrać wojnę.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Washel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 21, 2015, 18:41:45 »
    Może i jest to powód do radości, bo nieczęsto trafia się wojna domowa :p Z drugiej strony moim planem na tym save było to, by mój Vattier podbił wszystkie królestwa zaczynając od słonecznego Sułtanatu kończąc na brodatych Nordach :3 Nie było w planach tłuczenia się po łbach ;) Przy okazji się zapytam jeszcze, czy to normalne, że moi wasale nie chcą wychodzić z miasta od 40 dni, bo "zbierają wojsko i muszą to szybko rozwiązać"? :p

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 21, 2015, 18:49:17 »
    Oba problemy (ten z op jak i z powyższego postu) składają się na obraz wyjątkowo zbugowanego sejwa (chyba że akosmo dodał jakieś ubertajemne dodatki o których nic nie napisał i czekał aż ktoś to odkryje lol). Jeśli ci to nie przeszkadza, graj dalej, jeśli przeszkadza - zacznij na nowym sejwie, innej rady - przynajmniej z mojej wiedzy - nie ma.

Offline Washel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 21, 2015, 19:53:47 »
    Jeszcze dodam do tematu jedną sprawę. Gdy podszedłem do Konstabla w mojej stolicy i pogadałem z nim o wojnie to była tam wzmianka o Sułtanacie Sarranidzkim, który nota bene zniszczyłem i treść informacji o wojnie z nimi wygląda tak: http://screenshooter.net/102335151/wshuegi.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 21, 2015, 20:00:07 »
    No tak, podobno najcięższymi przeciwnikami jesteśmy sami dla siebie :D
    Ewidentnie coś, jak Lew pisał, się zbugowało.
    Suprajs, podpisu brak!