Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Banki i rekrutacja  (Przeczytany 1717 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gimbul

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Banki i rekrutacja
    « dnia: Lipca 03, 2015, 16:07:47 »
    Witam!
    Jestem wielkim fanem gier z serii Mount&Blade. Grałem w pierwszą część, Warband'a, OiM'a oraz OiM'a Dzikie Pola. Właśnie mam problem z tym ostatnim. Zauważyłem, że w zakładce RAPORTY jest dział o raportach bankowych, ale nie widziałem w żadnym z miast banków. Jak to działa i gdzie zdeponować talary. Druga rzecz to rekrutacja. Wiem, że w zwykłym OiM'ie da sie rekrutować tylko z karczm i obozów najemników, a w Dzikich Polach myślałem, że można cały czas rekrutować z wiosek, a potem się dowiedziałem, że można tylko jak się jest wasalem danego państwa, tylko dlaczego mogłem na początku zrekrutowć z Zamosza i pobliskiej wsi (nie pamiętam nazwy) 11 kosynierów? Proszę o wyjaśnienia. ;-)

Offline barteczek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Banki i rekrutacja
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 19, 2015, 22:04:20 »
    Brać kredyty możesz pobierać z miast > centrum miasta i potem już same miasto musi mieć zbudowane ten budynek, jeśli chodzi o o rekrutacje to musisz mieć swój zamek i stamtąd możesz rekrutować wojaków. Kosynierów możesz werbować jedynie z przyjaznych wiosek ( chyba ).