Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Błędy, bugi, dziwne rzeczy - tutaj zgłaszamy  (Przeczytany 3449 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    Błędy, bugi, dziwne rzeczy - tutaj zgłaszamy
    « dnia: Czerwca 14, 2015, 23:12:27 »
     Pod tym postem, możecie zgłaszać wszelakie zauważone dziwactwa ;)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Błędy, bugi, dziwne rzeczy - tutaj zgłaszamy
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 14, 2015, 23:25:52 »
    1. W trybie SP lordowie nieludzcy mają ludzkie głowy (to się popisałem yntelygentną frazą... chodzi o to, że w ekranie postaci lub dialogu, królowie frakcji np. nieumarłych zamiast czaszki mają zwykłą męską głowę z nejtiwa)
    2. Niektóre jednostki z Krewloodu mają żeńskie głosy co brzmi trochę dziwnie. Postaram się ustalić które.
    3. Po przyzwaniu ożywieńców część z nich buguje się i chodzi dookoła osoby przyzywającej (pomimo wydania polecenia ataku) i nie bije wrogów dopóki osoba przyzywająca żyje.
    4. Na Zamku Nekropoli przydałoby się zrobić trochę bardziej wyraźną granicę mapy (jakieś płotki, murek, czy coś), bo parę razy - pewien że granica jest trochę dalej - wjechałem w nią koniem.
    5. Zwłoki niektórych jednostek po śmierci rozciągają się dziwnie na pół mapy (przesadzam ofc :D). Jak zrobię nowe skriny, bo stare mi gdzieś zjadło, to wrzucę.

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 14, 2015, 23:48:42 »
    Od razu odpowiem na niektóre.
    1. To jest te 5% singla, będzie robiony singiel, to się naprawi.
    2. Gobliny je mają. To jest mój powalony pomysł, bo nie ma jeszcze nowych głosów, a męskie mi nie pasowały do goblinów, hehe.
    5. Po prostu warband. Dzieje się to na jednostkach które są większe od człowieka. Tu chyba nic się nie zdziała.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 15, 2015, 13:14:54 »
    Potwierdzam wytłumaczenie Filcefixa odnośnie punktu piątego, w Sclavinii gdy robiliśmy ludzi o różnym wzroście też tak było na początku. Jednak poradziliśmy sobie z tym(najwyższy wzrost to ten domyślny).
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 18, 2015, 21:29:40 »
    1. Żywiołaki ognia. Podczas przyzywania pojawiają się trzy rodzaje - człowiek-żywiołak, szkielet-żywiołak i niewidzialnyżywiołak w postaci latającej pochwy u pasa. W tej trzeciej formie występują wszystkie żywiołaki na inwazji w drugiej fali Erathi. O ile tam to nie przeszkadza (i tak nie dochodzą :D ) to w bitwach, gdy jeszcze gracz może przejąć nad takim kontrolę, jest to irytujące. Prawdopodobnie wszyscy to już zauważyli, ale piszę dla pewności.
    2. Pancerz Sharpshootera. Ten drugi (nie wiem jak pierwszy, nigdy go nie brałem :P ). Podczas wchodzenia płaszcz wchodzi w plecy i widać kolczugę.
    3. Podany wyżej problem z ożywieniem.
    4. Niektóre mapy są nieco niedorobione np. Rampar Palace, o ile dobrze pamiętam, ale zgaduję, że będą jeszcze prowadzone prace.
    W miarę możliwości będę edytował.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 19, 2015, 22:32:38 »
    Parokrotnie podczas gry Pegazem (w najlepszym eq, nie wiem czy to może mieć znaczenie), zauważyłem że raz respię się bez wierzchowca (on pojawia się obok mnie), raz w siodle, ale obok mnie pojawia się "pusty" wierzchowiec lub opcja trzecia - normalnie, przy czym jest najrzadsza.

Offline Damianoser

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 26, 2015, 19:30:08 »
    1.Boty strasznie blokują się w zamkach na MP przez co praktycznie rozgrywka z nimi nie jest możliwa. (Dawanie rozkazów nie wiele pomaga)
    2.Nie mogę podnieść wszystkich artefaktów w rozgrywce MP (nie wyświetla mi się napis aby podnieść, próbowałem z każdej strony na każdy sposób)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2015, 19:42:33 wysłana przez Damianoser »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 26, 2015, 20:03:49 »
    Pewnie nie ma AI mesha, bo jak praktycznie każdy mod MP nastawiony jest na grę z ludźmi, nie botami.

Offline Damianoser

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 26, 2015, 21:58:29 »
    Aaa, dodam jeszcze, że tytani i cyklopi strzelają DUŻO za wysoko i kompletnie nie trafiają w przeciwników
    PS: Napisałem komentarz na stronie http://www.moddb.com/mods/chronicles-of-might-and-magic mam nadzieję że zostanie on wzięty pod uwagę.

Offline Ethelt

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 15, 2015, 19:35:50 »
    Witam, mam pytanie, podczas tworzenia postaci kilka razy awansowała ona kilkanaście poziomów czyli podczas rozdawanie atrybutów pojawiały się informacje o zdobywaniu nowego poziomu. Stworzyłem do tej pory 5 postaci. 3 nie awansowały podczas tworzenia, jedna dostała 17 poziom, a druga 20. Zapewne to jakiś bug ale chcę mieć pewność i ewentualnie dostać odpowiedź jak to naprawić. Gram na wersji 0.41.