Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komisja do spraw Korupcji  (Przeczytany 3986 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    Komisja do spraw Korupcji
    « dnia: Czerwca 14, 2015, 21:05:14 »
    Witam ludu Tawerny!
    Z dniem 14.06.2015 roku  o godzinie 20:52 została założona Komisja do spraw Korupcji Warbanda. Na zebraniu założycielskim  postanowiono założyć wyżej wymienioną Komisję oraz wybrano członków zarządu w składzie:
    Prezes: PE_giermek_Jurdas
    Sekretarz i 1-szy zastępca: WV_Krzyżak
    Prawa Ręka Prezesa: PE_Warhammer
    Lewa Ręka Prezesa: PE_Iovca
    Woźny i Dział PR:PE_Kamillo

W związku z licznymi zgłoszeniami jako pierwszego pod lupę weźmiemy gracza: PE_Blackhawk, oskarżonego o sprzedanie ostatniej rundy MC w meczu Pucharu Polski PE vs MC w przypadku potwierdzenia donosów stosownymi graczami Komisja wystosuje petycję do klanu PE o degradację Blackhawka, niewystawianie go w najbliższym meczu Pucharu Polski oraz odcięcie internetu przez jego mamę.

Jeżeli podejrzewacie kogoś o sprzedanie meczu czy sparingu prosimy zgłaszać oskarżenia w wiadomości prywatnej do Warhammera. W najbliższym czasie postaramy się udostępnić wyniki śledztwa.
    Więcej o komisji mogą się Państwo dowiedzieć na najbliższej konferencji prasowej, gdzie Kamillo będzie odpowiadał na wszystkie pytania.

Z poważaniem
    Zarząd Komisji do spraw Korupcji
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: Komisja do spraw Korupcji
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 14, 2015, 21:41:45 »
    Tak sprawa jest poważna. Przypadek gracza o pseudonimie Blackhawk to tylko początek.
    Wraz z komisarzami - Krzyżakiem i Warhammerem - przez ostatni rok prowadziliśmy dochodzenie. Nie powiem, łatwo nie było, jednak poszlaki i przesłuchania świadków pomogły nam odkryć, że proceder sprzedaży meczy miał miejsce również na arenie międzynarodowej. Niestety, niektórzy podczas przesłuchań nie wykazywali chęci do współpracy, stąd podjęliśmy bardziej zdecydowane kroki, by skłonić ich do mówienia. Oczywiście wszystko odbyło się zgodnie z prawem, po otrzymaniu nakazu od prokuratora Grubego.
    Jak wspomniałem wcześniej, zjawisko korupcji było widoczne także w zagranicznych turniejach. Nie mamy jeszcze 100% dowodów, jednak wszystko wskazuje, że wkrótce światło dzienne ujrzą takie akcje jak:
    - Ban dla SotyMursu w ECS
    - Wykluczenie reprezentacji Rosji z NC2014 po przegranym finale (zarzuca się im, że w meczu grał zawodnik, który reprezentował barwy Ukrainy. Mamy jednak niezbite dowody, że mieszka on w miejscowości na Krymie i MUSIAŁ wystąpić w reprezentacji Rosji po aneksji.)
    To tylko 2 przykłady.
    Zapraszam na konferencję prasową jutro o 20.00 na TS:
    cubegaming.de . Konferencja będzie trwała 40-60 minut.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 14, 2015, 21:47:49 »
    (...)
    Prezes: PE_giermek_Jurdas
    Sekretarz i 1-szy zastępca: WV_Krzyżak
    Prawa Ręka Prezesa: PE_Warhammer
    Lewa Ręka Prezesa: PE_Iovca
    Woźny i Dział PR:PE_Kamillo
    (...)
    To ma być obiektywny organ!?!? A gdzie przedstawiciele innych klanów? Gdzie chociażby ktoś z REFu???
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 14, 2015, 22:06:44 »
    Nigdy nie zdradzaj nikomu swojego hasła.
    14 czerwca 2015
    panzerkampfswagen™: co ty zrobiles na tym meczu
    Kondziu: o co ci chodzi?
    panzerkampfswagen™: www.stonogaface.com/blackhawk-sold-sex-tape-with-mc-grzesio
    Kondziu: i ty prusaku przeciwko mnie?
    panzerkampfswagen™: ej ja sie tylko pytam
    Kondziu: wyjdz prosze
    Kondziu: k**wa

Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 14, 2015, 22:11:36 »
    To ma być obiektywny organ!?!? A gdzie przedstawiciele innych klanów? Gdzie chociażby ktoś z REFu???
    Szanowny Panie SirLuca.
    Z szacunku do tego, że jest Pan już "Emerytowanym oberżystą" i można powiedzieć, zrobił Pan swoje dla tawerny 4ways ujmę to najdelikatniej jak potrafię. Ludzie z REFu mieli już swoje 5 minut (a właściwie kilka lat) zasiadając na wysokich stanowiskach na tawernie. Nie muszę chyba mówić co wtedy panowało. Chaos to chyba idealne słowo. Cenzura na tym serwisie to był standard. A kolesiostwo było na porządku dziennym.
    Komisja została utworzona przez Pana Jurdasa i to on dobierał współpracowników. Współpracowaliśmy również z obcym wywiadem, który dostarczył nam kilka ciekawych dowodów obciążających światowe sławy Warband`a. Radzę się zacząć bać panie Luca, bo gdzieś na spodzie są również teczki obciążające byłych adminów i moderatorów tego serwisu. To tylko kwestia kilku dni aż zostaną one ujawnione. A możemy śmiało to zrobić, bez żadnych obaw. Kilka lat temu, podczas pańskich rządów również takie dowody miały się ukazać, jednak dziwnym trafem, osoba, która była w ich posiadaniu bez słowa zniknęła z listy użytkowników tego serwisu. Nie chcę także mówić o masowych aresztowaniach opozycji pańskich rzadów.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 14, 2015, 22:22:26 »
    Tak być nie może, że jakaś niezależna grupa powołuje takie komisje! Toż to podlega pod zamach stanu, zagraża naszej tawernianej demokracji. Ale spokojnie panowie, zajmiemy się sprawą. Jako administracja jesteśmy najlepszymi mężami zaufania tutaj i możecie na nas polegać. Wraz z Luką wyjaśnimy całą sprawę, nie muszą się tym interesować szarzy obywatele.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 14, 2015, 22:28:13 »
    Anonimowy informator i jednocześnie zaprzyjaźniony haker wyniósł na światło dzienne kolejne informacje. Jak widać od czasów, gdy tawerną trząsł REF i przyjaciele niewiele się zmieniło i owa grupa nadal propaguje kolesiostwo! Tym razem się tak łatwo nie wywiniecie REFowcy! Jednocześnie, aby odeprzeć zarzuty o stronniczość komisji do komisji w roli przydup... Zapasowowych rąk prezesa dołączają znani i szanowani na scenie Aharo_of_KoH oraz HeniekHusarz.
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Aknemycin

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 14, 2015, 22:34:37 »
    Myślę, że sprawę ze sprzedawaniem meczów w Warbandzie śmiało można porównać do afery podsłuchowej, o której tak głośno jest teraz w mediach. W stu procentach zgadzam się tutaj z moimi kolegami po fachu, Jurdasem i Kamillo18 i również twierdzę, że sytuacja jest poważna i powinna zostać nagłośniona jak najszybciej i jak najmocniej. Z miłą chęcią będę zeznawał jako świadek, gdyż chcę by sprawiedliwości stało się zadość. Mam osobiście dość oszustw i kłamstw, które są nam wciskane przez ludzi takich jak Emil Rozwadowski ps. Masa, który na scenie Warbanda jest znany szerzej pod nazwą Blackhawk. Żywię również ogromną nadzieję, że w niedalekiej przyszłości zostaną ujawnione wszystkie teczki i dokumenty, o których pisał mój przedmówca Kamillo18. LUDZIE! Zbyt długo byliśmy oszukiwani, kto wie ile kłamstw wyjdzie niedługo na jaw! Nie zdziwię się jeśli niedługo usłyszymy o tajemniczym zniknięciu Jurdasa, lub internowaniu go do Kazachstanu, a to wszystko tylko przez to, że chce on podobnie jak większość Polskiej sceny poznać prawdę na temat korupcji w Polskim Warbandzie... Wszyscy wiemy do czego zdolne są przecież obecne władze...  Jurdas wierzę jednak w Ciebie, wierzę że zdołasz doprowadzić tę sprawę do końca! Na koniec pozwolę sobie również wstawić znak, który wkrótce mam nadzieję stanie się symbolem naszej walki o wolność, naszej walki o prawdę...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 14, 2015, 22:50:35 »
    No teraz to już daleko to idzie. Toż to zamach w podstawy naszego demokratycznego ustroju! Służby specjalne Tawerny już badają sprawę. W tym czasie podejrzany Damian J. został przez policję przetransportowany w miejsce izolacji i przesłuchania.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Aknemycin

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 14, 2015, 23:42:44 »
    Tak jak myślałem...
    W tym czasie podejrzany Damian J. został przez policję przetransportowany w miejsce izolacji i przesłuchania.
    Jurdas jeśli kiedykolwiek będziesz miał jeszcze okazję, żeby zobaczyć co teraz piszę... wiedz, że Twoje poświęcenie nie pójdzie na marne, a Twoja osoba stanie się prawdziwym symbolem walki o wolność! Ludzie, wyjdźmy na ulice! Nadeszła już na TO pora!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 15, 2015, 07:21:41 »
    Idźcie, idźcie, miłego spacerku... Przynajmniej trochę spokoju będzie...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 15, 2015, 08:56:54 »
     Ja tam bym wszystkich tu zbanował ;)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 15, 2015, 10:10:20 »
    Najciekawsze jest to, że nicku Corleone od dawna nie używam XDDD

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 15, 2015, 11:31:43 »
    Gruba afera widzę, polecam powołać komisje śledczą w tej sprawie.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 15, 2015, 15:39:32 »
    Podejrzany przesłuchany i wypuszczony. W świetle prawa okazało się, że nie ma podstaw do jego przetrzymywania, aczkolwiek pozostanie pod obserwacją służb specjalnych Tawerny.

A sprawę na pewno da się racjonalnie wyjaśnić. Nasze służby już i to badają, nie ma powodów do obaw.

(click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)