Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bywalcy Tawerny - dziękujemy za zainteresowanie i wsparcie  (Przeczytany 5251 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Bywalcy Tawerny - dziękujemy za zainteresowanie i wsparcie
    « dnia: Czerwca 10, 2015, 20:12:52 »
    Udało się "zapalić zielone światło" przez Steam Greenlight i gra pojawiła się na Steamie. Dziękujemy za udział w głosowaniu.

Jeśli się zastanawiacie, co to za nikomu nieznana niszowa i niedopracowana gra, to już odpowiadam.

Blood of Old to niezależna gra, która dopiero co się ukazała we wczesnej wersji na Steam Greenlight i Indiegogo. Przy tworzeniu gry pomaga polski modder Akosmo i to on o projekcie poinformawał, wychodząc z zapytaniem o współpracę i wsparcie. Oczywiście Tawerna nie odmawia w takich kwestiach i stara się jak najlepiej pomóc, tym bardziej, że to gra w klimatach M&B.

Gra będzie rozwijana niezależnie od wyników kampanii crowdfundingowych czy Greenlight, ale przedostanie się na Steam da grze rozgłos, a co za tym idzie środki finansowe na szersze rozwinięcie i ulepszenie projektu. Nie zrażajcie się obecnym wyglądem gry, to wczesna wersja i m.in. dzięki wam może z tego wyjść coś o wiele lepszego.

Stąd prośba do wszystkich odwiedzających mountblade.info , aby z dobrej woli wsparli projekt na Steam Greenlight. Za oddany głos otrzymacie klucz do gry.
    Na potwierdzenie tego wszystkiego poniżej instrukcja Akosmo, jak słusznie zagłosować :)

• Blood of Old na Steam Greenlight
      Tu oddajemy głos, dodatkowo piszemy komentarz, że projekt dostał poparcie, np. "Voted" i dodatkowy komentarz też by się przydał. Pod żadnym pozorem nie pisać że chcemy klucz, bo Valve jest cięte na takie rzeczy i potrafi nawet zablokować pozytywne dostanie się do sprzedaży.
    .
    • Grupa na Steam
      Tu dołączamy do grupy (nie jest wymagane, ale zalecane, gdy chcemy dostać potem klucz Steam, poza tym zawsze tutaj będą informacje o postępach itp.)
    .
    .
    • (WYMAGANE) Po oddaniu głosu piszemy maila na bloodofold@gmail.com , że oddaliśmy głos i podajemy swój nick Steam i najlepiej swoje ID steam (przykład mojego id steam: id/terb67/) jest to potrzebne do sprawdzenia czy oddaliśmy głos i do otrzymania klucza do wczesnej fazy gry (poza Steam). Pierwsze klucze będą rozdawane tak od piątku-soboty na https://itch.io/

Tak czy siak nawet jeśli gra nie dostanie się na Steam, a oddaliśmy głoś na 'tak', to dostaniemy grę za free, tylko będzie do pobrania nie ze Steama. Klucz do wczesnej fazy aktywuje pełną wersję.

Więcej informacji o grze znajdziecie w wątku informacyjnym i podanych tam linkach.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2015, 18:33:01 wysłana przez huth »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Bywalcy Tawerny! Potrzebna wasza pomoc
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 10, 2015, 20:28:08 »
    Głos oddany i zachęcam wszystkich odwiedzających ten temat, by zrobili to samo. Warto wspierać takie inicjatywy.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 11, 2015, 02:05:26 »
    Na początku pragnę podziękować Tawernie za wsparcie w projekcie w imieniu autora i oczywiście moje podziękowania. Muszę też napisać że ja nie mam dużego wpływu na rozwój gry, pomagam co w mojej mocy ale to nie jest mój projekt. Wiem że na razie nie wygląda to cudownie (jest to wczesna faza gry, mało animacji itp.) Akcja Greenlight też jest świeża i na szybko przygotowana. Nie jest to modyfikacja a gra robiona od 0 więc rozwój gry idzie w dość wolnym tempie ale cały czas do przodu. Będę tutaj informował was o postępach w dostaniu się gry na Steam. Pierwsze newsy są takie że projekt otrzymał już 50% wymaganych głosów i jest prawie w pierwszej 100 gier w Greenlight. Jest to bardzo dobry wynik jak na początek kampanii. Drugim newsem jest to że gra w późniejszym etapie będzie też w naszym ojczystym języku (tekst). Chcę też poinformować zainteresowanych że mogą w poniższym linku sami zgłaszać swoje oczekiwania od gry, co chcecie by było dodane itp. tylko proszę o sensowne propozycje a nie typu "chce chłopów, babki czy trading carts).
    http://steamcommunity.com/workshop/filedetails/discussion/456666654/615086038678574595/

Pamiętajcie też że nie jest to projekt firmy zajmującej się zawodowo tworzeniem gier a tylko małej grupki ludzi którzy kochają gry i tak też na to patrzcie. Innymi słowami nie jest to projekt który ma konkurować z takimi grami jak M&B tylko ma być małą odmianą.

Jeszcze raz dziękuje za wsparcie i pozdrawiam wszystkich tawerniaków, tych wspierających i tych z przeciwnych nastawieniem ;)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 11, 2015, 07:56:09 »
    No, ja również wsparłem projekt głosem i paroma pomysłami :P
    Ogólnie rzecz biorąc przypomina to jak dla mnie bardzo wczesne M&B.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 11, 2015, 08:48:00 »
    Uderzające podobieństwo do M&B, na mój głos można liczyć, ale to później bo mam okres sesji i wpisów do indeksu :)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 11, 2015, 09:17:17 »
    Głos oddany, życzę powodzenia Akosmo. Wciąż masz u mnie największy props jeżeli chodzi o polskie modyfikację.

Pozdrawiam
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 11, 2015, 09:30:44 »
    Masz mojego banhammera. Liczę na wierne jego odwzorowanie w grze :)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 11, 2015, 15:18:28 »
    Dzięki chłopaki ale pamiętajcie że ja tylko pomagam i nie mam dużego wpływu na rozwój projektu. Na razie jak na 2 dni jest dobrze ale osoba odpowiedzialna za akcje Greenlight ma zbyt gorącą krew i za bardzo ogłasza się na steamie z darmowymi kluczami i może źle to się skończyć, wiem że większość grup to robi ale inni potrafią to robić po cichu. Wiem że ważny jest tu czas ale nie zawsze wszystko co szybkie jest dobre. Jak będzie jakiś grubszy news to dam znać. Pozdrowienia :)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 16, 2015, 02:20:49 »
    Gra jest w pierwszej 50 na Greenlight:)
    Szybki Giveaways dla grup, w tym Tawerny. Niedługo będzie więcej.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 24, 2015, 15:32:19 »
    Ok, to co teraz, jak mam już klucz? Można już pobrać grę czy trzeba trochę poczekać?

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 25, 2015, 00:14:19 »
    Oczywiście że można. Instalacja została odblokowana o 6 rano. Ważne by wszystkie bugi, a zapewne jest ich wiele zgłaszać w odpowiednim temacie gry (link na stronie sklepu).

Offline cobran

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Warrusie! oddaj mi moje legiony!
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 25, 2015, 14:15:58 »
    Będzie jakiś temat na forum do dyskusji o grze?

Zrobione   // firentis
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2015, 15:13:29 wysłana przez firentis »

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 25, 2015, 16:09:05 »
    Mi coś nie trybi.... Gdy próbuję włączyć wyskakuje "Nie udało się uruchomić gry (nieznany błąd)". Ma ktoś jakiś pomysł? :)

Dodam, że mam stary, dobry system XP.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2015, 22:03:52 wysłana przez Piastun »

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 27, 2015, 12:14:56 »
    mam to samo na win7
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 27, 2015, 13:32:12 »
    Pisałem z twórcą, mówił, że przy następnej aktualizacji błąd zniknie.