Jest taka sprawa... potrzebuję trochę próbek głosu postaci do skryptów, które właśnie przygotowuję. Skrypty te sprawiają, że gdy w grze nasza postać wyda rozkazy swym żołnierzom, to zrobi to na głos. Dotyczy to również wybierania grupy (np. łucznicy, piechota). Problem w tym, że nie mam odpowiednich próbek, które by pasowały do wydawanych w M&B rozkazów.
Tutaj zwracam się z prośbą do Was. Znacie może jakieś strony z darmowymi paczkami wokali? Może polecicie jakąś grę, gdzie są fajne głosy wydawanych rozkazów? A może macie takie próbki gdzieś u siebie na dysku? Albo - jeszcze lepiej - dysponujecie w miarę dobrym mikrofonem i macie możliwość nagrania takich próbek?
Za wszelką pomoc będę wdzięczny, bo na razie mam pliki utworzone za pomocą syntezatora mowy (potrzebowałem do testów), no i każde będą lepsze. ;P
Potrzebuję mniej więcej (nie muszą być dokładnie takie same) takich komend w
wersji męskiej i żeńskiej:
wszyscy!
piechota!
łucznicy!
jeźdźcy!
pozostali!
utrzymać tę pozycję!
za mną!
do ataku!
podejść dziesięć kroków!
cofnąć się dziesięć kroków!
zgrupować się!
rozproszyć się!
zejść z koni!
dosiąść koni!
wstrzymać ogień!
strzelać!
tylko broń obuchowa!
walić czym popadnie!
Mam jeszcze problemy z komendami, w których pod jednym klawiszem są dwa tryby (trzy ostatnie akapity) i jeśli nie wpadnę na to, jak to rozwiązać, to będzie tylko jeden okrzyk (coś w rodzaju "zmienić tryb ostrzału" lub "korzystać z innych broni"). Się okaże wkrótce.