Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Głosy  (Przeczytany 1611 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Głosy
    « dnia: Grudnia 18, 2008, 22:12:59 »
    Jest taka sprawa... potrzebuję trochę próbek głosu postaci do skryptów, które właśnie przygotowuję. Skrypty te sprawiają, że gdy w grze nasza postać wyda rozkazy swym żołnierzom, to zrobi to na głos. Dotyczy to również wybierania grupy (np. łucznicy, piechota). Problem w tym, że nie mam odpowiednich próbek, które by pasowały do wydawanych w M&B rozkazów.

Tutaj zwracam się z prośbą do Was. Znacie może jakieś strony z darmowymi paczkami wokali? Może polecicie jakąś grę, gdzie są fajne głosy wydawanych rozkazów? A może macie takie próbki gdzieś u siebie na dysku? Albo - jeszcze lepiej - dysponujecie w miarę dobrym mikrofonem i macie możliwość nagrania takich próbek?

Za wszelką pomoc będę wdzięczny, bo na razie mam pliki utworzone za pomocą syntezatora mowy (potrzebowałem do testów), no i każde będą lepsze. ;P

Potrzebuję mniej więcej (nie muszą być dokładnie takie same) takich komend w wersji męskiej i żeńskiej:

wszyscy!
    piechota!
    łucznicy!
    jeźdźcy!
    pozostali!

utrzymać tę pozycję!
    za mną!
    do ataku!
    podejść dziesięć kroków!
    cofnąć się dziesięć kroków!
    zgrupować się!
    rozproszyć się!

zejść z koni!
    dosiąść koni!

wstrzymać ogień!
    strzelać!

tylko broń obuchowa!
    walić czym popadnie!

Mam jeszcze problemy z komendami, w których pod jednym klawiszem są dwa tryby (trzy ostatnie akapity) i jeśli nie wpadnę na to, jak to rozwiązać, to będzie tylko jeden okrzyk (coś w rodzaju "zmienić tryb ostrzału" lub "korzystać z innych broni"). Się okaże wkrótce.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Głosy
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 19, 2008, 06:43:03 »
    Najlepszym wyjściem było by nagranie tych głosów przez Lumikanta:

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,49048.0.html

Ale z kolei on jest Anglikiem i na 95% nie umie mówić po polsku. Ja tak zrobiłem, że umieściłem zapytanie czy nagrałby dla mnie parę głosów do LOEY i...nagrał je.

Offline Redlucas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Głosy
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 09, 2010, 02:03:05 »
    Przepraszam, że odświeżam starego kotleta. (ponoć odgrzewany schabowy z chlebem może być całkiem smaczny)

Mam takie zapytanie. Czy pod względem skryptowym istnieje możliwość dodatnia do scen/bitew etc. takiej komendy losowej... że istniałaby 10% szansa na to, że po zabiciu przez konnego np. łucznika uruchamiałby się odgłos bitewny w stylu (bez urazy):

"Pocałuj zad koński łuczniku".

Czy generalnie da się zaimplementować zmienne wywoływane akcją w trakcie bitwy, mające charakter graficzno/muzyczny oględnie mówiąc... sic! - pisząc.

PS. Zapytanie kieruje w celu... możliwego wzbogacenia modów "produkowanych" przez "naszych modderów"... z uwzględnieniem Ciebie Deadalus.