Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP15] Zmiana na ligę / pytanie do uczestników  (Przeczytany 3268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: [PP15] Zmiana na ligę / pytanie do uczestników
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 31, 2015, 11:57:37 »
    Żałosny jest fakt, że ZKM się wycofało, ale sprowadzanie kolejnej mocnej drużyny do grupy B? Jaki to ma sens? Rozumiem, że możecie sobie myśleć, że jako reprezentant DR piszę tak ponieważ chciałem wyjść z grupy. Losowanie, jak sądzę, miało na celu rozrzucenie lepszych drużyn po grupach. Ale zostawmy już ten temat. Jak można zauważyć większość osób wypowiadających się zagłosowała za ligą. Jednak decyzja została podjęta inna ponieważ "śmietanka" polskiej sceny napisała, że uważają iż powinno być inaczej. Nikt nie liczy się z głosami pozostałych uczestników. To jest moje zdanie na ten temat.
    Nikt się z tym głosem nie liczy bo ten głos jest głupi. Dziś możecie gadać, ze chcecie grać ligę... za trzy tygodnie nie będziecie mieli ludzi żeby zagrać mecz. Możesz gadać, że twój klan zagra. Ale na pewno w jakimś trafi się tak, że nie będzie graczy - odpadnie kolejna drużyna i po turnieju.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 31, 2015, 12:02:08 »
    Skoro zostało kilka drużyn, to może rozegrajcie od razu turniej systemem brazylijskim. Słabsze drużyny, dostaną ten profit, że nie odpadną od razu, nawet jak przegrają mecz z jakimś SDB, to trafią na innego przegranego.  Problem jest w tym, że chyba Ci najlepsi nie palą się do rozegrania wielu meczów z o wiele słabszymi - takie wrażenie odnoszę, czytając posty. Więc tutaj byłby wilk syty i owca cała.

(click to show/hide)

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 31, 2015, 12:05:09 »
    Pucharowo z drabinką przegranych imho.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 31, 2015, 12:06:02 »
    Pucharowo z drabinką przegranych imho.
    No to jest właśnie to o czym napisałem ^^

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 31, 2015, 12:57:38 »
    ZKM urządziło nas w ten sposób, że nieważne, co wybierzemy- ktoś będzie poszkodowany. Dlatego od razu proponuję przyszłym organizatorom startować z kolejnym PP po wakacjach i robić od razu ligę.

Tymczasem przespałem się z tą decyzją i dalej uważam, że jest najlepsza, jednakże pamiętam, że były koszyki oraz to, że teraz w Grupie B są 3 drużyny z Koszyka I, a w Grupie A tylko jedna. Dlatego proponuję dodatkowy mecz w ramach play-offów (ale najlepiej żeby był rozegrany w tym samym tygodniu, co Kolejka III), w którym o miejsce w półfinale zagra 2 miejsce Grupy A i 3 miejsce Grupy B. Co wy na to? Szczególnie interesuje mnie zdanie MC i DR< czyli najbardziej pokrzywdzonych tą decyzją.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 31, 2015, 13:03:34 »
    Wydaje mi się, że jest to jedno z najlepszych rozwiązań, jeśli są aż 3 teamy z 1 koszyka w jednej grupie, to dajmy możliwość gry pomiędzy 2 drużyną z grupy A a trzecią z grupy B i wtedy zobaczymy kto jest lepszy i powinien grać w półfinałach. Przy okazji jak już tak się martwicie o te gorsze drużyny, to niech po fazie grupowej zagrają również swoje półfinały (o ile będą chciały), na zasadzie, że 3 drużyna z grupy A mierzy się z 4 drużyną z grupy B, 4 drużyna z A z 3 drużyną z B, wygrani grają o 5 miejsce, a przegrani o 7 i wszyscy kończą w jednym czasie turniej.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Matafiks

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 31, 2015, 13:19:54 »
    DR zgadza się na rozwiązanie jakie zaproponował Dyktator

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 31, 2015, 13:31:52 »
    Czesc, jestem w sumie tu po to żeby zabijać, a nie rozkminiać takie trudne równania więc mógłby ktoś jasno to wytłumaczyć (Warder fajnie tłumaczy)
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 31, 2015, 13:35:52 »
    Również sądzę, że rozwiązania Dyktatora (Prusaka również, ale to wymaga jednej rzeczy - chęci do dalszej gry pokonanych zespołów) są chyba najlepszym wyjściem z sytuacji.

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 31, 2015, 14:50:29 »
    Pomysł Dyktatora jest bardzo dobry. Wtedy MC lub DR będzie miało szansę na półfinał. Bo nie ukrywajmy, w obecnej sytuacji, gdzie w grupie B mamy SDB i PE - no ciężko to widzę, zwłaszcza, że mecz z PE mają już za sobą.

Co do komentarzy, że administracja nie liczy się ze zdaniem większości - demokracja w tym przypadku nie wchodziła w grę od początku. Jak napisał Trebron - obecnie mówisz, że chcesz ligę, nagle okaże się, że w wakacje wolisz grillować niż grać w Warbanda i turniej idzie do kosza. Podziękowania należy skierować do ZKM, które nie ukrywajmy, jest głównym winnym tego co się teraz dzieje.

Niech jeszcze przedstawiciel MC napisze, czy zgadza się z pomysłem Dyktatora.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 31, 2015, 17:53:54 »
    Dobra a tak serio - jak to teraz ma wygladac?
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Godli

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 31, 2015, 18:53:03 »
    MC zgadza się na rozwiązanie jakie zaproponował Dyktator.

Offline Gram_bez_nejma

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #27 dnia: Maja 31, 2015, 21:14:34 »
    Na wstępie chciałbym przywitać wszystkich :)

Osobiście uważam, że turnieje rozgrywa się po to, aby wyłonić najlepszy zespół. Nie powinno być dawania fory słabszym klanom. Jak dla mnie to trochę ubliżające, traktujmy się na równi. Nikt nie mówił, że życie będzie proste :) Owszem, lubię mieć szansę na zwycięstwo - ale na podium stanie i tak najsilniejszy klan. Drużyny które odpadną, mogą regularnie grać między sobą. Jeśli o mnie chodzi, to ja tam mogę grać i z samymi faworytami i błyskawicznie odpaść, przynajmniej więcej się nauczę. Nie reprezentuje stanowiska całego klanu, jest to tylko i wyłącznie opinia "szarego" członka MC.

Możliwe, że jest już za późno (średnio jestem w temacie)... Dla mnie również turniej powinien pozostać turniejem. A liga może funkcjonować niezależnie od turnieju.

Prawdziwych zwycięzców może być wielu - będą nimi Ci wszyscy, którzy będą się dobrze bawili, czerpali przyjemność z gry. Tyle w temacie :)

Pozdrawiam,
    gracz, który nie posiada nicku w grze :D