Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP15] Zmiana na ligę / pytanie do uczestników  (Przeczytany 3259 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    [PP15] Zmiana na ligę / pytanie do uczestników
    « dnia: Maja 30, 2015, 22:26:54 »
    Na wstępie zaznaczę, że wypowiadać może się każdy uczestnik PP, ale proszę liderów klanów o oficjalne stanowisko drużyny (z zaznaczeniem tego w poście, że to jest oficjalne stanowisko drużyny tej i tej etc).

Z gry wycofała się drużyna: Zakon Kawalerów mieczowych. Gdyby to była grupa A, to problemu by nie było, jednak drużyna ta grała w Grupie B. Oznacza to ,ze teraz w Grupie A gra 5 drużyn, a w B 3 i nie mogę przesuwać żadnej drużyny z A do B, bo pierwsze mecze są już rozegrane. Oznacza to absolutny brak balansu. Na pewno zostawiamy mecze z grup I kolejki takie, jakie są. Ale co robimy od II kolejki? Likwidujemy grupy i tworzymy ligę? Wtedy pojawia się też niestety problem drużyny Sadboys, która miała przerwę w I tygodniu, a wiec mogliby zagrać teraz tylko z MC, co oznaczałoby re-match i odebranie MC zasłużonego zwycięstwa. A tak nie możemy robić, więc Sadboys byłoby 3 punkty w plecy. Można by oczywiście zrobić ligę, w której każdy gra z każdym i za ZKM wszysy dostaliby 3 punkty, ale wtedy Puchar Polski potrwałby do połowy lipca co najmniej.

Jak więc wy sądzicie?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [PP15] Zmiana na ligę / pytanie do uczestników
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 30, 2015, 22:37:33 »
    Liga
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 30, 2015, 22:45:31 »
    Też jestem za ligą.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 30, 2015, 22:52:33 »
    Oficjalne stanowisko klanu Thunders: Liga.

Offline Sarracen_Sebek

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 30, 2015, 22:57:56 »
    Zapisywać się na turniej i nie zagrać nawet jednego meczu to jest mistrzostwo a przy okazji psucie wszystkiego (dodatkowa praca dla adminow i próby uratowania turnieju). Mi jest obojętne co będzie aby tylko nie przeciągnęło się do wakacji (np do połowy lipca) bo jeżeli tak to ja będę zmuszony wypisać SDB. Zróbmy coś co nie zajmie dużo czasu np. zapomnieć o pierwszym tygodniu i zrobić losowanie teamow które zostały (coś takiego jak ćwierćfinał tylko że losujemy teamy i graja jeden mecz przegrany odpada wygrany idzie dalej i tak dalej) jest 8 teamow więc każdy zagra. Następnie przegrani grają między sobą a wygrani dalej (też między sobą :P) uważam to za dobry pomysł.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 30, 2015, 23:07:00 »
    To byłoby krzywdzące wobec tych, którzy już zagrali. Co jak na przykład takie MC nie dość, że straciło by zwycięstwo, to jeszcze po losowaniu w pierwszej rundzie trafiło by na SDB? Zostaliby w pewien sposób podwójnie "ukarani" za to, że ktoś inny się wypisał.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 30, 2015, 23:13:50 »
    Łukasz jest za ligą.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 31, 2015, 00:08:05 »
    Co wy z tą ligą? Chcecie grać do połowy lipca? Póki co tak piszecie a potem problem bo nikt nie będzie chciał przychodzić. Po powierzchownej konsultacji ze swoimi graczami podejmujecie pospieszne decyzje, kiedy przyjdzie co do czego nie będziecie mieli ludzi na mecz. Już nie wspominam jak małe rostery maja niektóre drużyny - maciek2001PL pojedzie na wakacje do babci i już nie będziecie mogli zagrać. KAŻDY turniej Warbanda jaki odbywał się w wakacje kończył się problemami z frekwencją a te problemy miały mocny wpływ na wyniki, darujmy sobie takie pomysły - nie ma co sie pchać na skażony teren.

Jak PP zamieni się w ligę turniej umrze po drugim/trzecim tygodniu czerwca.

Co do ZKM - beka z was.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 31, 2015, 00:11:43 »
    Swój pomysł wyraziłem na priv, liga jest ostatecznością. Plus oczywiście "nie" dla pomysłu Sebka bo on już jest totalnie debilny, już widzę jak odbywa się faza pucharowa i w jednej drabince ląduje na przykład SDB, PE, IL oraz DR i w finale ktoś z tej czwórki spotyka się z 303 czy MC. Rozumiem że ktoś chce pokazać swoją siłę, ale nie kojarzę turnieju w którym mają szanse spotkać się najlepsze teamy w 1 rundzie, a najgorsze mogą dostać się do finału.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 31, 2015, 01:17:59 »
    Podoba mi się Wasze entuzjastyczne podejście, że należy zagrać ligę i nie ma innej opcji. Otóż jest i w sumie powinna ona wyjść na dobre.
    W formacie 4 druzyn w grupie B i 5 w A problem był taki, że grupa B miała by pauze 2 tyg i potem 1/2 by zagrali. Wycofanie się ZKM daje szanse wyrównać grupy.
    W grupie A, swojego meczu nie zagrali SDB. Przesuńmy ich do grupy B i wtedy oni wejdą w miejsce ZKMu. W I dla nich kolejce zagrają z PE i potem kolejno, na końcu z MC. Oznaczać to będzie tylko tydzień poślizgu. Turniej zakończy się do końca miesiąca.
    Dodatkowo podniesie to poziom grupy B. A SDB i PE, jeśli są dwoma faworytami, to trafią na siebie dwukrotnie. Dla widowiska chyba lepiej dwukrotnie obejrzeć polskie Gran Derbi ? ;)

Liga,jak pisał Trebron i Sebek, to idiotyczne rozwiązanie. Najlepiej na nim wychodzą klany z dużą ilością graczy np. THD, jednak często ilość nie oznacza jakość. Każdy na tym cierpi. Przypomnijcie sobie PP2011, który rozgrywał się na przełomie czerwca i lipca. Tam już gracze WV mieli problem z skompletowaniem składu.

Dodatkowo każdy z grupy B uzyska po 3pkt za mecz z ZKM. Ukłon w strone MC, że wywalczyli to zwycięstwo.

Proszę podzielić się opinią co sądzicie o moim pomyśle.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 31, 2015, 01:23:55 »
    To samo właśnie Prusak proponował. Miałem więc czas na namysł i to chyba rzeczywiście najlepsza opcja.

W grupie B będzie jednak oficjalnie 5 drużyn, tylko wszyscy dostaną walkowera za mecz z ZKM.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 31, 2015, 11:17:17 »
    O ile dobrze pamiętam na streamie dla zachowania balansu podzielono drużyny na silniejsze i słabsze. Te silniejsze to były IL SDB DR PE. Według założenia 2 miały się znaleźć w grupie A a dwie w grupie B, a resztę drużyn (słabsze) "podopychać" po równo do grup. Teraz w jednej grupie A jest 3 słabsze i 1 silniejsza (Klan Prusaka). Swoja drogą mam nadzieję, że jego pomysł nie wziął się z czystego wyrachowania i chęci pozbycia się największego rywala z grupy. W grupie B natomiast są 3 silniejsze i 1 słabsza. Rozumiem gdyby się tak trafiło, gdyby losowanie grup było totalnie losowe, ale jednak tak nie było... Ogólnie nie pisałbym tez tego postu, gdyby nie to, że dostaliśmy do grupy właśnie SDB :P. Te rotacje wyrównują szanse drużyn w grupie A, ale totalnie odbierają sens grania meczy w drużynie B zwłaszcza po wczorajszym wygranym meczu przez PE z DR. Wszyscy już wiedzą kto wyjdzie z grupy (PE SDB). Jest to też niesprawiedliwe dla DR, gdyż po PE to oni mieli najwieksze szanse awansu. Kamilo to bardzo fajne, że PE i SDB sobie pogra, ale mimo wszystko słabsze klany też chciałby grać mecze w których mają choć małe szanse na zwycięstwo (z SDB nikt oprócz PE i może IL takich szans nie ma...)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 31, 2015, 11:23:58 »
    Pretensje do ZKM, które zachowało się po prostu dziecinnie. Problemu nie byłoby jeśli wycofałby się team z grupy A, dalej co kolejkę można by było grać wszystkie mecze i w sumie skróciłoby to czas turnieju, z racji takiej że trwałby on tylko 5 tygodni (czyli tak jak to jest teraz). Ja w tym nie mam żadnego interesu, wydaje mi się że jesteśmy faworytem do wygrania grupy A, więc i tak w półfinałach natrafimy na SDB lub PE. Jak byśmy grali tym samym formatem, to porażka z SDB dawałaby nam drugie miejsce w grupie i mecz z PE o finał. Także różnicy nie ma żadnej, jeśli chcemy zagrać w finale to i tak musimy pokonać jednego z faworytów.

Offline Matafiks

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 31, 2015, 11:35:01 »
    Żałosny jest fakt, że ZKM się wycofało, ale sprowadzanie kolejnej mocnej drużyny do grupy B? Jaki to ma sens? Rozumiem, że możecie sobie myśleć, że jako reprezentant DR piszę tak ponieważ chciałem wyjść z grupy. Losowanie, jak sądzę, miało na celu rozrzucenie lepszych drużyn po grupach. Ale zostawmy już ten temat. Jak można zauważyć większość osób wypowiadających się zagłosowała za ligą. Jednak decyzja została podjęta inna ponieważ "śmietanka" polskiej sceny napisała, że uważają iż powinno być inaczej. Nikt nie liczy się z głosami pozostałych uczestników. To jest moje zdanie na ten temat.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 31, 2015, 11:54:08 »
    Pretensje do ZKM są oczywiste i pomysł przerzucenia jednej druzyny do grupy B jest tez dobry. Ale nie wydaje mi się, że dobrym pomysłem jest przerzucenie akurat SDB. Rozumiem, że akurat oni nie zagrali ani jednego meczu w swojej grupie i zrozumiałe jest też to, że gdyby grał w jakims z słabszych klanów z grupy A to bym się cieszył, ale gram dla Klanu z grupy B (MC) i dla mnie nie jest tak kolorowo. Przed zmianami były jakieś (nikłe, bo nikłe ale jakieś były) szanse awansu. Pokonać ZKM I DR (mało realne, ale w ogóle możliwe, czego nie mogę powiedzieć o meczu z PE A TYM BARDZIEJ Z SDB). 16:0 za mecz z ZKM otrzymują teraz wszyscy więc to nie ma aż takiego znaczenia.