Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą partię popierasz? (głosy można zmieniać w każdej chwili)

Prawo i Sprawiedliwość , SP, PR
    12 (13.8%)
    Platforma Obywatelska
    5 (5.7%)
    Zjednoczona Lewica
    3 (3.4%)
    KORWiN
    48 (55.2%)
    Nowoczesna Ryszarda Petru
    5 (5.7%)
    Polskie Stronnictwo Ludowe
    2 (2.3%)
    Kukiz '15
    12 (13.8%)
    Razem
    0 (0%)

Głosów w sumie: 84

Głosowanie skończone: Października 25, 2015, 12:07:54

Autor Wątek: Wybory parlamentarne 2015  (Przeczytany 68027 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wybory parlamentarne 2015
    « Odpowiedź #210 dnia: Września 24, 2015, 21:04:53 »
    Nie będę Ci powtarzał sto razy. Skoro nie umiesz zrozumieć, że koszty państwa będą mniejsze niż obecnie i dochodowy może zostać zlikwidowany to nic nie poradzę. Mogę Ci zrobić dokładne wyliczenia na podstawie tego co jest obecnie i po prostu bzdurnie odjąć stałe kwoty ale to będzie kompletnie idiotyczne bo wszystko się zmieni w ciągu paru dni. Tak samo jak podniesiono składkę rentową to padło wiele tysięcy firm i zmniejszyły się wpływy z CITu, ale nie dało się dokładnie przewidzieć liczb. I tak samo to działa w drugą stronę. Dlatego każdy, który chciałby się o takie coś pokusić wyszedłby tylko na idiotę. To nie ja nie aspiruje do tej roli w tym temacie to sobie podaruję.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #211 dnia: Września 24, 2015, 21:59:01 »
    Dokładnie to pisałem, była nowomowa, a teraz jest nowoekonomia, bez liczb, bez obliczeń, oparta na wierze w nieomylność dziadziusia.
    Tylko czekać jak dojdziecie do władzy i zaczniecie palić podręczniki do arytmetyki i ekonomii, przecież wódz nie może się mylić.

Dzięki za potwierdzenie, nie ma co drążyć tematu.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #212 dnia: Września 24, 2015, 23:48:17 »
    Ale to już było...
    https://www.youtube.com/watch?v=9TZBtQoZqjg

Nawiasem mówiąc, ^Ive na swój sposób fascynujące jest to twoje wyczekiwanie, wręcz nadzieja, aż "to wszystko pierdolnie" i wtedy na gruzach starej Polski ty wraz z innymi kucami stworzycie "Nowy, Wspaniały Świat".
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Września 25, 2015, 08:29:21 »
    Ten temat był już wałkowany. Nawet Waldzios mi przyznał na końcu racje.. nie wierzycie to się cofnijcie w temacie. Nie chcę mi się tego wałkować po raz 3.

I nie Nowy Wspaniały bo taki chcę stworzyć Jarek z Ewką pod pachą, tylko przywrócić Stary, normalny świat.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #214 dnia: Września 25, 2015, 10:25:33 »
    Ten temat był już wałkowany. Nawet Waldzios mi przyznał na końcu racje.. nie wierzycie to się cofnijcie w temacie. Nie chcę mi się tego wałkować po raz 3.
    Nie przypominam sobie....
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #215 dnia: Września 25, 2015, 13:48:26 »
    IvE, w temacie nie siedzę, widziałem jakieś wypowiedzi na FB, gdzie Korwin dość jasno pisał, że to dobre rozwiązanie jego zdaniem. Tutaj z nim się nie zgadzam. W sumie jednak, chciałbym aby KORWIN i PiS byli w koalicji, bo jednak, w tym momencie obie te partie będą się wzajemnie hamowały i może coś z tą Polską dobrego będzie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Września 25, 2015, 14:04:52 »
    IvE, w temacie nie siedzę, widziałem jakieś wypowiedzi na FB, gdzie Korwin dość jasno pisał, że to dobre rozwiązanie jego zdaniem. Tutaj z nim się nie zgadzam. W sumie jednak, chciałbym aby KORWIN i PiS byli w koalicji, bo jednak, w tym momencie obie te partie będą się wzajemnie hamowały i może coś z tą Polską dobrego będzie.

Dobre rozwiązanie owszem ale.. gdyby w Polsce byli jacyś ludzie, których by było stać na kupno lasów tak, żeby ich tylko nie eksploatować. W ciągu najbliższych dziesiątek lat nie przewiduje się takich to nie ma mowy o prywatyzacji.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #217 dnia: Września 25, 2015, 14:26:09 »
    Jeżeli KORWiN weszło by jednak do sejmu (co jest wątpliwe), to rzeczywiście koalicja z PiS wydawałyby się najbardziej naturalna. Szczególnie, gdy do sejmu wejdzie PSL, SLD i przyjaciele oraz Petru. Z miejsca mogliby utworzyć koalicję anty-pisowską, gdyby PiS nie miało większości. Kukiz powoli wypada poza próg wyborczy, a poza tym wątpię, by wszedł w koalicję z PiS. Dlatego Korwin mógłby być użyteczny w pozbawieniu PO władzy w Polsce.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Września 25, 2015, 14:57:32 »
    KORWIN nawet z Lewicą się dogada jak będzie trzeba. Pod jednym warunkiem Wy sobie rządzcie i bawcie się ale realizujecie kawałek po kawałku nasze ustawy.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Września 25, 2015, 15:07:14 »
    Taaaa.
    Pan nr 1: Janusz, plz, ale koalicja, nie możemy wprowadzić prawa, pozwalającego na wnoszenie broni do klubu go-go, to życie nie teledyski popka
    Pan nr 2: Jaka koalicja, ma być tak, tfu dupokracja

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #220 dnia: Września 25, 2015, 15:24:03 »
    A ja mam dla Was taką małą uwagę. Poniżej podaję informacje o ostatnich sondażach jakie zostały przeprowadzone. A teraz zadaję Wam pracę domową. Poszukajcie informacji na proPOwskich portalach na temat tych sondaży (ty leszczu analfabeto XD/IvE). Zgadnijcie o których mówi się dużo a o których w ogóle:)

W piątek w mediach zaprezentowane zostały aż trzy nowe sondaże wyborcze. Przedstawione w nich dane różnią się w wielu elementach i nie pozwalają wypracować jednoznacznej prognozy co do nadchodzących wyborów. W jednym z nich prognozowana od dłuższego czasu przewaga między PiS a PO wynosi obecnie już zaledwie 4% zaś w drugim po okresie znaczących spadków Ruch Kukiza ponownie ma prawie 10% wskazań. W sondażu trzecim po raz pierwszy od dłuższego czasu poza Sejmem znajduje się Zjednoczona Lewica, co oznaczałoby brak jakiejkolwiek lewicowej partii w parlamencie!
    W sondażu przeprowadzonym przez IBRiS dla Radia Zet, gdyby wybory odbyły się w nadchodzącą niedzielą to zwycięzcą zostałoby PiS z 37,6% poparcia. Sejm tworzyłoby 5 partii, gdyż ponadto nominacje uzyskałaby PO- 27,3%, Nowoczesna- 6%, PSL- 5%) oraz Kukiz'15- 5%. Co bardzo ciekawe, do Sejmu nie weszłaby Zjednoczona Lewica, której zabrakłoby 0,2% procenta do przekroczenia swojego progu wyborczego (7,8% wskazań podczas gdy komitet złożony z kilku ugrupowań musi przekroczyć 8%). Najbliżej progu wyborczego znajduje się partia KORWIN z 3,6%-owym poparciem. 7% ankietowanych wciąż nie wie, na kogo zagłosuje. Prognozowana frekwencja byłaby równa 45,3%. Sondaż przeprowadzono na 1100 osobach.
    W najnowszym rankigu CBOS PiS prowadzi z 34% poparciem, ale tuż za nim znajduje się PO (strata względem poprzedniego badania o 2%), którą wybrało 30% wyborców (3% więcej niż podczas ostatnich notowań).Według tego sondażu do Sejmu dostałby się również Ruch Kukiza- 7%, Nowoczesna- 6% i PSL- 5%. Zjednoczona Lewica uzyskała w tym sondażu jedynie 5% wskazań, zaś partia KORWIN 4%. 8% respondentów nie potrafiło powiedzieć, na kogo zagłosuje. Badania przeprowadzono na grupie 972 dorosłych Polaków, z których 581 stwierdziło, że na pewno weźmie udział w wyborach (frekwencja prawie 60%-owa).
    Największą grupę zbadano w sondażu dla ,,Polski The Times", gdyż uczestniczyło w nim 8 tysięcy osób. W tym sondażu również wygrywa PiS z 39,2% poparcia, podczas gdy PO jest słabsze o prawie 14%- 25,7% uzyskanych wskazań. Co ciekawe, w badaniu tym ponownie trzecią siłą w parlamencie byłby Ruch Kukiza z poparciem 9,8%. Do Sejmu weszłyby jeszcze trzy ugrupowania: Zjednoczona Lewica- 8,1%, PSL- 5,8% oraz Nowoczesna- 5,5%.
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2015, 10:06:55 wysłana przez ^IvE »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Września 26, 2015, 10:08:47 »
    Te sondaże to sobie można podetrzeć tyłek nimi co najwyżej. Do tego są na tyle kretyńskie, że nie widzą tego, że nawet gdy Zjednoczona Lewica nie wejdzie do sejmu to w nim i tak będą same lewicowe partie.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Września 26, 2015, 11:46:55 »
    Ciekawie rozkłada się walka na linii Korwin/Kukiz. Ten sam elektorat, waha się na kogo postawić kreskę, aby nie zmarnować głosu. W sumie, to dobrze aby obie partie weszły do sejmu, bo sporo normalnych osób kandyduje od Kukiza, jak chociażby ten właściciel Ciechana.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Września 26, 2015, 11:53:46 »
    Liroy też jest fajnym kandydatem. Kukiz to dla mnie jest kompletnie skompromitowany i to taki wabik aby zgarnąć antysystemowy elektor. Człowiek bez poglądów, skrajnie niestabilny i zmieniający poglądy w zależności jak wiatr zawieje. Przypomnę, że jeszcze niedawno był wielkim zwolennikiem PO. To chyba najgorsze co się mogło przytrafić. Do tego jego idiotyczne wypowiedzi można mnożyć.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Września 26, 2015, 12:04:10 »
    Winnicki?
    Kukiz popierał PO, bardzo długo. To samo PO, które miało być partią: liberalną, wolnościową, partią twórców i artystów, przeciwną finansowaniu z budżetu, popierającą JOWy i długa lista, wszystkich tych cech, postulatów z którą szli po władzę, a które mieli w głębokim poszanowaniu po jej zdobyciu, ciągnie się.
    Kukiz zaś, pozostał przy tych ideałach i tyle. Gdyby Korwin doszedł do władzy i nie zrealizował swoich postulatów, nie winiłbym Cię za to, gdybyś ty po 10 latach wystartował z takimi samymi do sejmu, ani nie podnosił zarzutu "Takie postulaty? On popierał Korwina, patrzcie co z tego wyszło!"
    Mimo wszystko, nie można było przypuszczać, że facet który mówił coś o wyrzucaniu z rządu za propozycję podniesienia podatków, o kapitalizmie, o podatku liniowym nagle zmieni wszystkie swoje postulaty, a na końcu zostanie krulem ojropy:
    ;) true story