Tak samo jak to było w zeszłym roku odbędzie się Liga Typerów na Puchar Polski. Zasady będą wypisane niżej, wymyślone przez Dyktatora i zmodyfikowane lekko przez lllewa. Każdy może wziąć udział. Zacząć i skończyć można w każdej chwili, nie ma zapisów. Tyle wystarczy jako słowa wstępu. Pozostaje mi tylko życzyć Wam szczęścia w typowaniu.
ZASADY
1. Typować można dowolną ilość meczy z danej kolejki.
2. Przy typowaniu trzeba podać ogólne przewidywania na rezultat. Są trzy opcje tego typowania:
- typujemy jedynie zwycięzcę meczu
- typujemy zwycięzcę meczu, z uwzględnieniem dokładnego wyniku całego meczu
- typujemy zwycięzcę meczu, z uwzględnieniem dokładnego wyniku na każdej mapie
3. Opcją dodatkową jest typowanie najlepszego fraggera spotkania. Możemy wytypować jednego lub dwóch na cały mecz.
4. Przyznajemy punkty, w zależności od wybranego wariantu:
- Wariant 1 - typowanie zwycięzcy meczu. W tym wypadku, jeśli zostanie podana właściwa drużyna otrzymujecie 1 punkt. Jeśli nie traficie, otrzymujecie 1 punkt ujemny.
- Wariant 2 - typowanie wyniku meczu. W tym wypadku, jeśli podacie prawidłowo dokładny wynik, otrzymujecie 2 punkty. Jeśli podacie nieprawidłowy wynik, ale prawidłowo wskażecie zwycięzcę meczu, otrzymacie 1 punkt. Jeśli nie podacie prawidłowo zwycięzcy meczu, otrzymacie 2 punkty ujemne.
- Wariant 3 - typowanie wyników map. W tym wypadku, za prawidłowe wytypowanie wyniku mapy, otrzymacie 2 punkty. Jeśli prawidłowo wytypujecie zwycięzcę mapy, dostaniecie 1 punkt. Jeśli pomylicie się przy typowaniu zwycięzcy, otrzymacie 2 ujemne punkty. Łatwo więc policzyć, że pula punktów przy tym rozwiązaniu waha się od 4 do -4 punktów (za obie mapy).
5. W przypadku typowania najlepszego fraggera meczu, jeśli podaliście jedną osobę i trafiliście, otrzymacie 2 punkty. Jeśli podacie dwie osoby i jedna z nich będzie top fraggerem, otrzymacie 1 punkt. W przypadku pomyłki otrzymujecie 0 punktów za tę pozycję.
6. W wyniku walkowera liczy się tylko SYTUACJA 1.
7. Typery mogą zostać podawane na dany mecz tylko do 10min przed rozpoczęciem meczu.
Przykłady: SYTUACJA 1
TEam A będzie grać z Team B. Obstawiam, że Team A wygra mecz 16:0. Niestety, Team A przegrywa 6:10 - nie podałem prawidłowego rezultatu, pomyliłem się też w kwestii kto wygra, więc tracę 2 punkty.
SYTUACJA 2
Team A będzie grać z Team B. Obstawiam, że Team A wygra 16:0. Team A wygrywa, ale tylko 13:3 - nie dostaję dwóch punktów, bo nie prawidłowego rezultatu. Jednakże, dostaję 1 punkt, bo wytypowałem zwycięzcę.
SYTUACJA 3
Team A będzie grać z Team B. Obstawiam, że na obu mapach Team A wygra 7:1. Na pierwszej Team A wygrywa 7:1 - dostaję 2 punkty, podałem prawidłowy rezultat. Na drugiej mapie Team 1 remisuje 4:4. Ponieważ nie podałem prawidłowego rezultatu mapy, ani nie trafiłem z efektem (zwycięstwo Team A/zwycięstwo Team B/remis) mam -2 punkty za tę mapę. W sumie po podliczeniu punktów z obu map, mam 0.
SYTUACJA 4
Team A będzie grać z Team B. Obstawiam, że na obu mapach Team A wygra 7:1. Na pierwszej mapie Team A wygrywa 7:1 - dostaję 2 punkty, podałem prawidłowy rezultat. Na drugiej mapie Team A wygrywa 5:3. Ponieważ nie podałem prawidłowo dokładnego rezultatu, ale prawidłowo wytypowałem zwycięzcę mapy, dostaję 1 punkt. Po podliczeniu obu map mam 3 punkty.
RANKING
# | | | Nick | | | Pkt |
| 1. | | Jurdas | | 35 |
| 2. | | Rome | | 30 |
| =. | | Dyktator | | 30 |
| 3. | | McAbra | | 27 |
| 4. | | Kamillo | | 26 |
| 5. | | Kokosz | | 16 |
| 6. | | blackhawk | | 15 |
| 7. | | Denios | | 13 |
| =. | | Milczmen | | 13 |
| 8. | | Okra | | 9 |