Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jeden porządny mod  (Przeczytany 2074 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PioterC

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jeden porządny mod
    « dnia: Grudnia 18, 2008, 12:02:55 »
    Witam,

Ja postaram się na moje krótkie podsumowanie tego, co mi by się przydało w M&B w jednym porządnym modzie (a grałem w kilka różnych i z każdego coś wyciągnąłem, co uważam, że przydałoby się wpakować do jednego porządnego):

1. Przy posiadaniu własnego państwa - możliwość rekrutacji własnych Lordów (tyle ile posiadłości), możliwość oddawania we władanie własnym Lordom włości, zarządzanie państwem (zmiana kultury, itp) - tak jak w modzie Lords&Realms;
    2. Możliwość rekrutowania u lordów państwa w którym jesteśmy lordem szlachciców - z których możemy wytrenować najlepsze jednostki danej frakcji - tak jak w modzie Calradia at War;
    3. Możliwość przekupienia wrogiego lorda - aby przeszedł do naszej frakcji - tak jak w modzie Armed Rebalance;
    4. Możliwość pojedynkowania z Lordami dla zyskania sławy - tak jak w modzie Armed Rebalance;
    5. Możliwość zabrania lordowi, który jest naszym jeńcem ekwipunku - tak jak w Armed Rebalance;
    6. Mnogość ekwipunku (konie, zbroje, broń) - w większości jest coś dodane, ale powinno być tego sporo - podobało mnie się to w bodajże Armed Rebalance;
    7. Bandyci (lepiej wyposażeni) w grupach od kilkunastu do kilkudziesięciu + każda banda posiada swojego przywódcę, który jest znacznie silniejszym przeciwnikiem - w którymś modzie to było, ale nie pamiętam nazwy;
    8. Heraldyka - mod 1257 AD;
    9. Statki - mod Swords of Domicles - za tym że można też pływać po rzekach i w dowolnym miejscu wysiąść i wsiąść;
    10. Morale - mod Armed Rebalance - przeciwnicy uciekają, zabiłeś X wrogów i Twoja odwaga ma pozytywny wpływ na własną armię, itp.;

Jeśli nasi podwładni lordowie awansują to oczywiście musimy mieć możliwość przypisania im nowych umiejętności, a także transferu między nasza armią a lorda wojaków.

Aktualnie mi tyle do głowy przychodzi, co Wy na to? Ja się zupełnie nie znam na modowaniu.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    Odp: Jeden porządny mod
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 18, 2008, 12:50:55 »
    Hmmm...już gdzieś widziałem ten post, czy nie w " co by nowego  w M&B" :>. Raz wystarczy, niepotrzeba nam dublować postów.

Offline PioterC

• Użytkownik
    Odp: Jeden porządny mod
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 18, 2008, 12:53:35 »
    zgadza się, tylko tam jest co by się przydało i w sumie może zaginąć... a tutaj jest dział o modach i stąd zdecydowałem się na przeniesienie treści...