Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Stare gry  (Przeczytany 7623 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    Odp: Stare gry
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 15, 2015, 14:36:03 »
    A kto pamięta starego poczciwego CoTN'a? City Builder w klimatach egipskich...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 15, 2015, 14:56:50 »
    Szczerze mówiąc Dzieci Nilu są dosyć młode w porównaniu do niektórych tytułów tu wymienionych :P
    Ale owszem, grywałem w to, dosyć sporo zresztą. Ale najwięcej czasu chyba spędziłem w edytorze i na testowaniu swoich dzieł :D
    A pamięta ktoś Polanie 2 autorstwa nieistniejącego już Topware? To była dopiero strategia ^^

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 15, 2015, 21:26:53 »
    Polan niestety nie kojarzę (jeśli mówimy o grze, rzecz jasna :P). Zaś co do Children of The Nile, to w sumie ja też głównie męczę map editor i robione na nim mapy. Gra się wtedy świetnie...

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 15, 2015, 21:34:22 »
    W Polan nigdy nie grałem, za to od studia Reality Pump(Topware to wydawca :P) sporo grałem kiedyś w Earth 2150 oraz trochę w Two worlds II. Szkoda, że upadli, aczkolwiek Two worlds II moim zdaniem było trochę przereklamowane.

Offline hell19

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 18, 2015, 12:15:52 »
    Ostatnio znalazłem bardzo dobry port na androida wiec można popykać w drodze.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 21, 2015, 10:31:50 »
    Jeżeli ktoś mnie pyta, by mu polecić jakąś starszą gre, do głowy przychodzi mi jeden (w zasadzie 2, bo są 2 części) tytuł.
    I.G.I Project: I`m Going In - do tej gry mam ogromny sentyment. Była to pierwsza gra, w jaką zagrałem na swoim komputerze (nie liczę Kurki Wodnej 2 i Pinballa, które miałem na kompie gdy już go kupiłem). Pamiętam, że kolega pożyczył mi ją jakoś w zimę, kiedy były ferie. Gierka była tak fenomenalna, że grałem w nią ja i... mój tata :D Ja rano, do południa, a on popołudniu, kiedy wrócił z pracy. Trzeba przyznać też, że gra miała (w mojej opinii) genialny soundtrack, w spoilerze podam po jednym kawałku z pierwszej i drugiej części).
    No i oczywiście polecam drugą część czyli I.G.I. Project 2: Covert Strike. Pierwsza część jest z 2000 roku (jak Hitman Codename 47), zaś druga z 2003 :) Z odpaleniem pierwszej części na lepszych komputerach może być problem, tzn. pojawiają się jakieś zielone paski. Jest sposób by to naprawić, ale go nie pamiętam :D Druga część działa nawet na Windowsie 8, bo testowałem.

Wybaczcie, ale z pierwszej części nie mogę znaleźć na szybko żadnego kawałka na YT :<

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #21 dnia: Października 05, 2015, 10:04:05 »
    TAK Kamillo 18, o to chodzi w tym dziale.
    Odpisuje nieco z opuźnieniem, ale I.G.I-2 - a raczej sposób jaki o tej grze piszesz, to jest to o co mi chodziło.
    Sam w tą grę nie grałem, ale czuję się autentyczność w twoim zachwycie.

Panowie i pani - usiądźcie wygodnie i oglądajcie, CZYŻ TO NIE JEST WSPANIAŁE! No proszę mi szczerze powiedzieć - nie powala?
    Jezu, jakie to jest dobre!

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 03, 2016, 05:15:59 »
    Ktos moze chetny na red alerta? :p

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.