Jeżeli ktoś mnie pyta, by mu polecić jakąś starszą gre, do głowy przychodzi mi jeden (w zasadzie 2, bo są 2 części) tytuł.
I.G.I Project: I`m Going In - do tej gry mam ogromny sentyment. Była to pierwsza gra, w jaką zagrałem na swoim komputerze (nie liczę Kurki Wodnej 2 i Pinballa, które miałem na kompie gdy już go kupiłem). Pamiętam, że kolega pożyczył mi ją jakoś w zimę, kiedy były ferie. Gierka była tak fenomenalna, że grałem w nią ja i... mój tata :D Ja rano, do południa, a on popołudniu, kiedy wrócił z pracy. Trzeba przyznać też, że gra miała (w mojej opinii) genialny soundtrack, w spoilerze podam po jednym kawałku z pierwszej i drugiej części).
No i oczywiście polecam drugą część czyli I.G.I. Project 2: Covert Strike. Pierwsza część jest z 2000 roku (jak Hitman Codename 47), zaś druga z 2003 :) Z odpaleniem pierwszej części na lepszych komputerach może być problem, tzn. pojawiają się jakieś zielone paski. Jest sposób by to naprawić, ale go nie pamiętam :D Druga część działa nawet na Windowsie 8, bo testowałem.
Wybaczcie, ale z pierwszej części nie mogę znaleźć na szybko żadnego kawałka na YT :<