Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ECL] European Challenge League  (Przeczytany 3621 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ECL] European Challenge League
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 23, 2015, 13:34:06 »
    Zarówno format rozgrywek jak i ostateczna tabela są śmieszne. Chociażby takie WQ czy Sith niżej od Enmity i HITMEN, klanów które dostają ostry wpi**ol od najmocniejszych ekip.
    Porównajmy na przykład mecze takiego WQ, HITMEN i Enmity.
    WQ - DAM, Fearless, BRO, Turk, BRO
    HITMEN - FraG, 303, Espada, FF, Legion
    Enmity - Espada, FraG, Turk, Malta, Fearless

Widzimy więc, że team który teoretycznie był faworytem do awansu rozgrywa 4 mecze z przeciwnikami, którzy posiadają jakiś poziom i posiadają kilku doświadczonych graczy, z czego przegrywają jeden wygrany mecz oraz drugi już zasłużenie. I w takim momencie o włos od awansu jest ekipa, która zagrała 3 mecze z drużynami które posiadają mizerny poziom oraz dwa z drużynami, które biły się o awans (FraG w 1 kolejce wygrał 15-1 i FF wygrało 13-3). Taki format ligi daje ostro po dupie drużynom które mają realne szanse na awans, a premiuje teamy, które są słabsze i grają z drużynami o klase niższymi i w takim wypadku one w ostatecznym rozrachunku walczą o awans. Kolejny format ligi który według mnie się nie sprawdza, tutaj system sam rodzi takie kwiatki, pamiętamy dobrze, że WNL 4 narodził tai Agincourt, który bądź co bądź z dupy się nie wziął, tylko z błędów innych drużyn, które specjalnie ich wybierały, by zagrać mecz o 4 punkty i podreperować sobie bilans.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ZefirKefir

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 23, 2015, 18:49:05 »
    Dementuję, my dzisiaj gramy jeszcze z The Hun :P
    A no racja :C sorry Lew za pomyłke.
    Zarówno format rozgrywek jak i ostateczna tabela są śmieszne. Chociażby takie WQ czy Sith niżej od Enmity i HITMEN, klanów które dostają ostry wpi**ol od najmocniejszych ekip.
    Porównajmy na przykład mecze takiego WQ, HITMEN i Enmity.
    WQ - DAM, Fearless, BRO, Turk, BRO
    HITMEN - FraG, 303, Espada, FF, Legion
    Enmity - Espada, FraG, Turk, Malta, Fearless

Widzimy więc, że team który teoretycznie był faworytem do awansu rozgrywa 4 mecze z przeciwnikami, którzy posiadają jakiś poziom i posiadają kilku doświadczonych graczy, z czego przegrywają jeden wygrany mecz oraz drugi już zasłużenie. I w takim momencie o włos od awansu jest ekipa, która zagrała 3 mecze z drużynami które posiadają mizerny poziom oraz dwa z drużynami, które biły się o awans (FraG w 1 kolejce wygrał 15-1 i FF wygrało 13-3). Taki format ligi daje ostro po dupie drużynom które mają realne szanse na awans, a premiuje teamy, które są słabsze i grają z drużynami o klase niższymi i w takim wypadku one w ostatecznym rozrachunku walczą o awans. Kolejny format ligi który według mnie się nie sprawdza, tutaj system sam rodzi takie kwiatki, pamiętamy dobrze, że WNL 4 narodził tai Agincourt, który bądź co bądź z dupy się nie wziął, tylko z błędów innych drużyn, które specjalnie ich wybierały, by zagrać mecz o 4 punkty i podreperować sobie bilans.
    A kogo to obchodzi?-.- To tylko gra, a Ty tak to przeżywasz jakby nie wiadomo co to było. Zamiast się cieszyć, że jakiś polski klan jest w czołówce to szukasz dziury w całym.

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 23, 2015, 18:57:53 »
    Gdyby liga była na zasadzie każdy z każdym to trwałaby do jesieni i połowa drużyn by zrezygnowała do jej zakończenia, to takie zło konieczne. Rozumiem, że twoje klany są znacznie lepsze od reszty i to one powinny być w czołówce ale miały taką możliwość wyboru przeciwników jak każdy inny. Poza tym nie rozumiem przykładu Hitmenów, którzy grali z przynajmniej dwoma (nie wiem w jakiej formie była reszta) bardzo dobrymi drużynami. I tak dobrze sobie poradzili mimo początkowych trudności.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline ZefirKefir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 23, 2015, 19:01:53 »
    Zwłaszcza, że z FraG mieliśmy problem z komunikacją xD

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 23, 2015, 19:04:42 »
    Jakbyś nie zauważył, to nie jestem członkiem ani WQ, ani Sith czy też HITMEN lub Enmity.

miały taką możliwość wyboru przeciwników jak każdy inny
    W którym miejscu poszczególne klany miały możliwość wyboru przeciwników? Coś przeoczyłem?

Poza tym nie rozumiem przykładu Hitmenów, którzy grali z przynajmniej dwoma
    Zarówno Enmity jak i HITMEN dostawały ostre lanie od teamów, które były w czołówce (FraG 1-15 oraz FF 3-13), a nadrobiły punkty wygrywając z przeciwnikami najgorszej klasy (303, Espada oraz Legion. Nie widać różnicy? W ostatecznym rozrachunku nie opłacało się wygrywać meczy w niektórych kolejkach, bo automatycznie dostawałeś słabszych przeciwników potem, przez co ci którzy byli na topce w początkowej fazie turnieju musieli spaść niżej.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 23, 2015, 19:14:38 »
    W elminacjach ECS grałeś z WQ, potem w Sithach. Nie wiem nie śledzę tak dokładnie twojej "kariery". Ale jeśli się ciebie pozbyli jakiś czas temu to się nie dziwię.
    Co do wyboru to źle się wyraziłem. Miałem na myśli to, że grają na tych samych warunkach i to od nich zależy jak to wykorzystają i na przykład Hitmenom to się udało. A pretendenci do tych czwartych miejsc i tak sobie z każdym powinni poradzić.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 23, 2015, 19:27:55 »
    Podstawowym błędem tej ligi jest to, że zamiast 6 kolejek, były tylko 5. Nieparzysta liczba jest w tym momencie zła, bo nie premiuje ona teamów, które wygrały w 1 kolejce. Jak już pisałem, były kolejki, w których lepiej opłacało się przegrywać, taki krok w tył, by odbić się na słabych i zrobić dwa kroki w przód. To zabija rywalizacje, bo ty możesz odpaść i zająć 7 miejsce na zawodach, walcząc większość meczy z najlepszymi, czołówką, podczas gdy druga drużyna dostaje 2 teamy, które poza zbieraniem batów nie robią nic oraz kolejny team słabeuszy i w takim momencie nabijają sobie tyle samo punktów.
    Porównując do piłki nożnej - to tak jakby w Primera Division było 5 kolejek i w tym czasie Valencia musiałaby zmierzyć się z Barceloną, Realem Madryt, Atletico Madryt, Sevillą i Cordoba a taka Almeria z Barcelona, Realem Madryt, Deportivo La Coruna, Granada, Cordoba. Valenica by wygrała 2 mecze i zremisowała 1, a Almeria w 1 kolejce by wygrała z Granada, przegrała potem 2 mecze z lepszymi przeciwnikami, by na końcu wygrać z taką Deportivo i Cordoba. Czy to też byłoby sprawiedliwe? Na takiej zasadzie opiera się ten puchar.

Offline Dustil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 23, 2015, 22:35:31 »
    W związku z powstaniem tak interesującej dyskusji pozwoliłem sobie dokonać symulacji: jak wyglądałyby wyniki turnieju, gdyby odbywał się w 6-ciu kolejkach. Otrzymałem zaskakujące rezultaty:

Tabela Ligowa

POZNazwaROZWRPWRPRBRPKT

1Knights of Malta541051292213
    2Atletico Madryt541063164713
    3Fortunate Fustigators541058223613
    4FC Barcelona540147331412

5Znicz Prußzków53025426289
    6Battle Ready Orphans53025327269
    7Warriors of Quiperland53025228229
    8Warriors of Quiperland53024929209
    9Warriors of Quiperland5203423756
    ...
    ...
    (Długo, długo nic)
    ...
    ...
    96XXI Pułk Piechoty41122835-74
    97XXII Piesza Pielgrzymka41122835-74
    98Enmity41122835-74
    99HITMEN51042654-283
    100San Marino51042161-403
    10130351132555-303
    102Sens i Logika5005-9999-1980
    103Espada31021632-163
    104French Guard2100151143

A tak bardziej serio: Nie twierdzę, że nie masz racji, ale... kogo to w ogóle obchodzi? Nikt nie mówił, że będzie sprawiedliwie, najlepsi i tak sobie poradzą :P Pograliśmy sobie, ponaparzaliśmy się toporami po głowach, mieliśmy sporo zabawy i tyle. Skończyliśmy nienajgorzej zorganizowany turniej, którego w ogóle miało nie być. Po co w ogóle bawić się w analizy wyników w tabeli, o której każdy zapomni za tydzień? :P

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 23, 2015, 22:59:03 »
    Czemu zawsze Sens i Logika dostają wpierdziel? :c
    DANCE OR GET BANNED

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 23, 2015, 23:00:59 »
    Zazwyczaj forum działa na takiej zasadzie, że kilku użytkowników rozmawia między sobą za pośrednictwem wiadomości tekstowych - tj. postów. Po co w ogóle pisać, w ogóle zablokujmy wszystkie tematy, nie piszmy nic. Jedyne co to ktoś wyśle raz na miesiąc post, że skończył się turniej, zamykamy temat i czekamy aż wydarzy się coś ciekawego na scenie. W ogóle usuńmy forum, zostawmy stronę główną i niech ludzie piszą jedynie newsy - od razu mniej kłopotu.
    Więc jeśli cię to nie obchodzi, to po co w ogóle piszesz? Zostaw to w spokoju, forum także skoro jest niepotrzebne - napisz newsa i będzie w porządku.

Offline Dustil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 23, 2015, 23:42:50 »
    ...nie piszmy nic
    W zasadzie w niektórych przypadkach ten pomysł jest całkiem dobry :P

W ogóle przecież nigdzie nie neguję idei przyświecającej forom - przeciwnie, sam postępuje w zgodzie z nią, włączając się w rozmowę z innymi użytkownikami za pośrednictwem wiadomości tekstowej - tj. postu ;)

Klarując: nigdzie nie zamierzałem pisać, że którykolwiek użytkownik forum powinien przestać się na nim wypowiadać; nie było też moim zamiarem sugerowanie tutaj likwidacji czegokolwiek - czy to tematu, forum, podatku od darowizn czy czegokolwiek innego - po prostu pozwoliłem sobie wykorzystać chwilę, aby - troszkę satyrycznie - skomentować zaangażowanie, z jakim rozprawiałeś o niesprawiedliwości tego turnieju. Tak ten post, jak i poprzedni ma tylko jeden, prosty przekaz: nie ma co się za bardzo przejmować :P.

Offline ZefirKefir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 24, 2015, 11:13:28 »
    Szczęście sprzyja lepszym Prusak :P W tym turnieju akurat na nas padło.