Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I: Miejsca] Zamek Senuzgda  (Przeczytany 648 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    [Kampania Forum.: I: Miejsca] Zamek Senuzgda
    « dnia: Maja 15, 2015, 22:21:45 »
    W skład prowincji wchodzą:
    - Zamek Senuzdga,
    - Tshibtin
    - Yalibe

Hrabia: Kamillo18

Zamek Senuzgda góruje nad wąwozem. Z wysokich murów dokładnie widać okoliczne tereny i wioski. Na sztandarach widać barwy stronnictwa Sadboys i Królestwa Four Ways. Po zamku krzątają się robotnicy pracujący nad uszkodzeniami powstałymi podczas oblężenia. Sala Hrabiego jest raczej mała, oświetlana niewielkimi oknami i ogniem z kominka. Więzienie znajduje się w jednej z wież tuż przy sali. Mieszkańcy nie są zadowoleni ze zmian, które w ostatnim czasie nastąpiły. Wielu z nich jest rdzennymi swadianami i nieprzychylnie spoglądają na nowych Panów. Na razie jednak nie doszło do żadnych poważnych incydentów.

Populacja: 800

Wprowadzone prawa:
    - brak
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2020, 19:12:10 wysłana przez Kradus »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: Zamek Senuzgda
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 17, 2015, 22:52:17 »
    Chcemy wysunąć następującą prośbę, mam nadzieję, że szefowie (Movart i AdamKur) zaakceptują je:

W związku z tak dużą populacją swadian na moich ziemiach, chcę dokonać czegoś w rodzaju asymilacji. Dowiedziałem się ostatnio, że swadianin/swadianka nie mogła zawierać małżeństwa z obywatelem innego państwa. Chcę na terenie mojego "państewka" wprowadzić dekret, który to anuluje. Mam nadzieję, że miłościwy król wyrazi na to zgodę. Działam dla dobra swoich ziem i królestwa. Jakieś zamieszki i z pozoru niegroźnie wyglądające incydenty mogą przerodzić się w powstania przeciwko Waszej Królewskiej Mości.

//Edit: Uregulowałem to co powinno się tu znaleźć, reszta powinna być w prywatnym dziale stronnictwa.
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2015, 09:21:32 wysłana przez Movart »