Chcemy wysunąć następujące prośby, mam nadzieję, że szefowie (Movart i AdamKur) zaakceptują je:
1. Chcemy nawiązać umowę handlowę z następującymi państwami:
- Sułtanat Sarranidzki.
Powód: Państwo to wyszło z inicjatywą rozpoczęcia współpracy. Oto fragment listu:
"Witaj Kamillo18,
Zwracamy się z propozycją rozpoczęcia współpracy handlowej między stronnictwem SDB i państwem Sułtanat Sarranidzki". Wiemy, że wydobywacie żelazo i kamień wysokiej jakości, a także drewno, my zaś przygotowujemy się do wojny i potrzebujemy tych surowców. Czekamy na odpowiedź".
Uprzedzając pytań - nie wiem z kim tą wojnę planują.
2. Chcę także wybudować Targ. Planuję zatrudnić do tego 200 osób, aby szybko i sprawnie poszła budowa tego budynku, który ma na celu zwiększyć dochód. Oczywiście liczba pracowników na Targu będzie o wiele mniejsza, gdyż muszę mieć jeszcze siłę roboczą na inne budowle. :)
3. Proszę także o pozwolenie na najęcie mi odpowiedniej ilości armii:
2 do ochrony tartaku i 3 do ochrony kopalni żelaza. W przypadku dwóch pierwszych żołnierzy będzie to:
- nordycki huskarl
- rhodocki kusznik
Do ochrony kopalni żelaza przewiduje:
- 2x nordycki huskarl
- rhodocki kusznik
4. W związku z tak dużą populacją swadian na moich ziemiach, chcę dokonać czegoś w rodzaju asymilacji. Dowiedziałem się ostatnio, że swadianin/swadianka nie mogła zawierać małżeństwa z obywatelem innego państwa. Chcę na terenie mojego "państewka" wprowadzić dekret, który to anuluje. Mam nadzieję, że miłościwy król wyrazi na to zgodę. Działam dla dobra swoich ziem i królestwa. Jakieś zamieszki i z pozoru niegroźnie wyglądające incydenty mogą przerodzić się w powstania przeciwko Waszej Królewskiej Mości.