Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I: Agora] Sala audiencyjna [Król-Elekt AdamKur]  (Przeczytany 1978 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Uzupurator SuchaSzmata został obalony, ja zaś, Regent Królestwa, nie zamierzam odcinać sie od ludu. Każdy kto ma do mnie lub do królestwa sprawę, niech wypowie sie tutaj, a Regent i Rada Specialna ja wysłucha i rozważy.
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2020, 19:16:07 wysłana przez Kradus »
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Sala audiencyjna [Regent AdamKur]
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 07, 2015, 23:55:03 »
    Szara eminencja, jak zwykle zapomniana przez wszystkich tylko wszystkiemu się przyglądała. Gdy Uzurpator zasiadł na tronie, z cienia wyszedł Arcyszpieg. Obejrzał sobie nowego króla, po czym skinął mu głową na aprobatę i zapytał, jakie są nowe jego rozkazy .

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 08, 2015, 00:03:47 »
    Arcydziełu, nie obawiaj sie, wkrótce dostaniesz rozkazy. Trzeba bedzie posprzątać dzisiejszy bałagan i osadzić króla. Twym zadaniem bedzie przesłuchanie wszystkich co mogą znać obciążające SuchaSzmate fakty.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 08, 2015, 00:07:11 »
    Przepraszam, ale gdzie wy widzicie tego Suchego, bo wytężam wzrok i nijak mi sie nie objawia... (powariowali chyba...)

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 08, 2015, 00:53:30 »
    Spokojnie, spokojnie. Były król jest zamknięty i oczekuje procesu, który jutro lub w najbliższym czasie wytoczy mu Rada Specjalna. Do tego czasu pozostanie pod kluczem, w trosce o jego bezpieczeństwo

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 08, 2015, 10:44:19 »
    Podchodzi i kłania się regentowi, na jego twarzy widać zaskoczenie zmieszane ze strachem. Po krótkiej chwili, którą wykorzystuje na uspokojenie, mówi do regenta:
    Pozdrawiam Waszą Wysokość! Chciałbym zadać Waszej Wysokości dwa pytania. Po pierwsze: czemu musiało dojść do rewolucji? Skoro to była akcja przeciw Suchej Szmacie i jego poplecznikom to czy nie dałoby się po prostu przeprowadzić głosowanie w Senacie nad jego detronizacją? Przyznam, że cała sytuacja doprowadziła mnie do paniki (mimo, że ani LZ, ani Suchej Szmaty nie popieram, chodzi mi o destabilizację państwa i ryzyko wprowadzenia dyktatury). I drugie: co z Senatem i senatorami? Czy Rada Specjalna jest tymczasowa, czy Senat zostanie na stałe rozwiązany, a senatorów czekają represje?

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 08, 2015, 16:46:24 »
    Ja także, Wasza Miłość, pragnę spytać gdzież podziała się Liga Zendaru, a zwłaszcza liderzy: Alpaka, wódz byłej straży i sędzia Ahmed...?
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline AdamKur

• Użytkownik
    Odp: Sala audiencyjna [Król-Elekt AdamKur]
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 09, 2015, 15:52:43 »
    Podchodzi i kłania się regentowi, na jego twarzy widać zaskoczenie zmieszane ze strachem. Po krótkiej chwili, którą wykorzystuje na uspokojenie, mówi do regenta:
    Pozdrawiam Waszą Wysokość! Chciałbym zadać Waszej Wysokości dwa pytania. Po pierwsze: czemu musiało dojść do rewolucji? Skoro to była akcja przeciw Suchej Szmacie i jego poplecznikom to czy nie dałoby się po prostu przeprowadzić głosowanie w Senacie nad jego detronizacją? Przyznam, że cała sytuacja doprowadziła mnie do paniki (mimo, że ani LZ, ani Suchej Szmaty nie popieram, chodzi mi o destabilizację państwa i ryzyko wprowadzenia dyktatury). I drugie: co z Senatem i senatorami? Czy Rada Specjalna jest tymczasowa, czy Senat zostanie na stałe rozwiązany, a senatorów czekają represje?
    Rada Specjalna, jak sama nazwa wskazuję, powstała by przywrócić porządek w państwie i wprowadzić potrzebne reformy. Po koronacji zostanie rozwiązana.
    Ja także, Wasza Miłość, pragnę spytać gdzież podziała się Liga Zendaru, a zwłaszcza liderzy: Alpaka, wódz byłej straży i sędzia Ahmed...?
    LZ opuściło miasto i udało się w nieznanym nam kierunku. Najprawdopodobniej Swadii ale nasi szpiedzy jeszcze to badają.

Ogłoszenie: Wybory w Radzie Specjalnej wybrały mnie jako nowego Króla Zendaru. Jednakże póki Rada nie zakończy posiedzenia w sprawie reform, koronacja zostanie odłożona. Tak więc pozostaję jeszcze królem-elektem.

Następnym zadaniem rady jest proces byłego króla, SuchejSzmaty. Odbędzie się on za zamkniętymi drzwiami, lecz wynik zostanie podany ludowi.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 15, 2015, 15:20:46 »
    Do sali wchodzą 3 o wyraźnych Khergickich rysach. Gdy podchodzą do tronu, kłaniają się, a żołnierz stojący koło nich zapowiada:
    - Sahin Gacsin ambasador Khanatu Khergickiego!
    Pozostali dwaj, trzymają się z tyłu. Wyglądają jedynie na pomocników ambasadora. Sam Sahin ubrany jest w bogaty, kolorowy strój, ozdabiany złotem. Spogląda na Króla z szacunkiem, jednak jego twarz zdradza duży niepokój.
    - Cieszę się, że niepokój w Waszym państwie już minął. Jednak mój Król żąda wyjaśnień eksterminacji khergitów w mieście Zednar. Taki występek może się spotkać z gwałtowną reakcją naszego kraju w wypadku braku wyjaśnień. Królu elekcie jaka będzie Twoja odpowiedź?! - powiedział donośnym, poważnym głosem ambasador.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 15, 2015, 16:08:18 »
    - To było nieporozumienie, wywołane przez podstępnych swadiańskich agentów działających do niedawna w naszym mieście. Na szczęście, Jego Królewska Mość zidentyfikował i pozbył się wichrzycieli, chcących skłócić nasze narody - odrzekł kanclerz Markus baronet av-Iyindah Pfalzenburg.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 15, 2015, 23:35:28 »
    - Mamy szczerą nadzieję, że taki incydent się więcej nie powtórzy. Mimo to, mój Chan żąda od waszego narodu gwarancji bezpieczeństwa ludu khergickiego na waszych ziemiach. Oczekuje, że wprowadzicie prawa, które będą chronić mniejszość khergicką i nada mu należne jej prawa.
    Ambasador wyprostował się, a na jego twarzy pojawił się lekki uśmiech. Wiadomość o pakcie o nieagresji Khanatu i Sułtanatu bardzo ośmieliła dyplomatów obu państw.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 17, 2015, 12:55:16 »
    <Kłania się królowi i pewnym głosem zaczyna mówić:>
    Miłościwy Królu. Wiem, że w ostatnim czasie w naszym państwie nie działo się dobrze. Oblężenie stolicy przed Swadian, później zamieszki. Rozumiem, że toczymy wojnę z Królestwem Swadii, jednak chcę zapytać o jedną ważną kwestię.
    Czy planujesz zorganizować jakiś turniej dla chętnych rycerzy z naszego królestwa ? Gdzie każdy obywatel, każdy członek danego stronnictwa mógłby powojować mieczem lub kopią z grzbietu swojego rumaka, aby powalczyć o tytuł najlepszego rycerza naszego Królestwa, bez ryzyka utraty życia.
    Liczę, że gdy sytuacja stanie się troszkę spokojniejsza rozważysz tą opcję i dasz możliwość do zabawy rycerzom naszego Królestwa jak i zwykłej gawiedzi.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 17, 2015, 13:07:43 »
    <Kłania się królowi i pewnym głosem zaczyna mówić:>
    a w czasie turnieju można sprzedawać orzeszki K'hergit.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 17, 2015, 21:03:30 »
    Miłościwy panie Kamillo,  król wysłuchał twego pomysłu i spodobał mu się bardzo, lecz w chwili obecnej będzie to zbyt wielkie obciążenie dla królestwa. Nie obawiaj się jednak, za niedługo król się tym zajmie.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 19, 2015, 11:29:00 »
    Witaj nowy królu, wróciłem.

(click to show/hide)

Po wizytacji w khergickiej ziemi poczułem duchową zmianę, uczucie marnowania swej doskonałości w świecie korupcji polityki i intryg. Wyruszyłem więc dalej studiować Biblie Pierwszych Rhodów, oraz rozpocząłem polowania na heteryków. Wiele dni się tułałem i wiele przygód przeżyłem wyżynając po kolei ów sługi Kebabusa. Teraz jednak wracam, by przepowiedni stało się zadość. Ma krucjata dobiega końca lecz walka trwać dalej będzie. Strzeż się królu bo wokół Ciebie ciemne strony dostrzegam i wizje mroczne miałem. Oddaje się pod Twe sługi.

Do tego w sprawie igrzysko, oferuje Ci mój prywatny stadion

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2015, 12:01:41 wysłana przez Alpaka »
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0