Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z państwem.  (Przeczytany 2921 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z państwem.
    « dnia: Maja 01, 2015, 16:32:55 »
    Otóż ostatnio podbiłem twierdzę ale król mi jej nie przyznał, więc pomyślałem zbuntuję się i zabiorę wszystkie twierdze i tą  podbitą, może okoliczności złagodzą to, ale nie mam 2 zamki 4 wsi daleko odsunięte jednego wasala, i 3 wojny, nie wiem jak przyznać zamek samemu sobie, więc tylko jeden zamek ma mój jeden wasal, a drugi jest jakby niczyj, nie mogę również rekrutować żołnierzy z wiosek ( sprawdzałem tylko u vaegirów i nordów )a wszystkie moje wioski płoną, moje państwo istnieje tylko dzięki temu, że jestem dobrym wojownikiem , krótko mówiąc:
    -mało żołnierzy, jak ich rekrutować?
    -nie umiem samemu sobie przyznać lenna
    -zamki daleko rozrzucone
    -brak wasali, jakie są sposoby rekrutacji, i w jakich miastach można znaleźć postacie
    -3 wojny, jak zrobić sojusz?
    -i ewentualnie trochę wskazówek jak wyjść na prostą
    z góry dzięki
    Ganczo to paruwczan jest moim bliźnim.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Problem z państwem.
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 01, 2015, 17:07:20 »
    1. Możesz rekrutować ludzi tylko z wiosek z relacją nieujemną. Chyba nie można też rekrutować ludzi z wiosek, z których właścicielem masz ujemne stosunki (CHYBA! Dawno nie grałem w czysty single-player). Zostają najemnicy z tawern i wyzwalanie jeńców.
    2. W stolicy powinieneś mieć ministra, z nim pogadaj.
    3. Oddaj te odcięte, zabierz stamtąd żołnierzy i zdobądź miejsca niedaleko ciebie.
    4. NPC z tawern. Najlepiej tylko tych ze szlachty, gdzieś na forum już była rozpiska kto jest że szlachty, a kto nie.
    5. Zwiększ prawo do rządzenia, inaczej nie będą chcieli nawet z tobą gadać.

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 02, 2015, 09:52:37 »
    1. Możesz rekrutować ludzi tylko z wiosek z relacją nieujemną. Chyba nie można też rekrutować ludzi z wiosek, z których właścicielem masz ujemne stosunki (CHYBA! Dawno nie grałem w czysty single-player). Zostają najemnicy z tawern i wyzwalanie jeńców.
    2. W stolicy powinieneś mieć ministra, z nim pogadaj.
    3. Oddaj te odcięte, zabierz stamtąd żołnierzy i zdobądź miejsca niedaleko ciebie.
    4. NPC z tawern. Najlepiej tylko tych ze szlachty, gdzieś na forum już była rozpiska kto jest że szlachty, a kto nie.
    5. Zwiększ prawo do rządzenia, inaczej nie będą chcieli nawet z tobą gadać.
    2. "zniszczyłem" moje państwo specjalnie i zbudowałem od nowa ( żeby nie mieć trzech wojen tylko jedną ) i narazie mam tylko 1 zamek i 1 wieś i gdzie ma być ten minister?? już znalazłem ministra piszę to przez modyfikuj, ale nie ma u niego opcji, żeby przyznać mi jakieś miasto
    5. jak zwiększyć to prawo i dla kogo będzie ono zwiększone??? ( ale już mam 1 wojnę może na przyszłość się przyda )
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2015, 14:16:27 wysłana przez TheHunterMikiPL »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 02, 2015, 14:43:34 »
    Żeby móc przyznać komuś miasto, musisz posiadać "nieobsadzone" miasto.
    Najwięcej daje Ci małżeństwo, poza tym polecam znaleźć NPCe i zlecać im głoszenie Twojego pretendowania do tronu Calradii, to również zwiększa prawo do rządzenia.

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 03, 2015, 10:09:21 »
    Żeby móc przyznać komuś miasto, musisz posiadać "nieobsadzone" miasto.
    Najwięcej daje Ci małżeństwo, poza tym polecam znaleźć NPCe i zlecać im głoszenie Twojego pretendowania do tronu Calradii, to również zwiększa prawo do rządzenia.
    1.mam prawie całą swadię ( ostatni zamek przejęli rhodocy, w wcześniej nordzi przejęli dhirim a jak już nie było swadii nordzi mi przejęli kelradan castle )   , sporą część nordów ( poszeszedł progres *swag* ) i shariz ale tak właściwie to wszystko jest niczyje!! nie ma żadnych flag na zamkach i nic, sobie jak przyznaję też nie ma flagi a jak miałem pierwsze państwo to udało mi się przyznać zamek.
    2.mam żonę, a to prawo do rządzenia co mi da?? bo z tego co pamiętam to chyba było pod punktem co zrobić, żeby był pokój

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 03, 2015, 10:17:49 »
    1. Zrób skrin swoich opcji dialogowych z ministrem i wrzuć tutaj.
    2. Tak, im wyższe prawo do rządzenia, tym wyższa szansa zaakceptowania pokoju. Po wysyłaj towarzyszy na misje, a jednego rozwijaj w inteligencji i perswazji, i to jego potem wyślij z propozycją pokoju, to też zwiększy twoje szanse na pokój.

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 03, 2015, 11:22:02 »
    1. Zrób skrin swoich opcji dialogowych z ministrem i wrzuć tutaj.
    2. Tak, im wyższe prawo do rządzenia, tym wyższa szansa zaakceptowania pokoju. Po wysyłaj towarzyszy na misje, a jednego rozwijaj w inteligencji i perswazji, i to jego potem wyślij z propozycją pokoju, to też zwiększy twoje szanse na pokój.
    jak wklejałem screen do painta to był tylko czarny kwadrat :P
    a opcje były takie :
    -i wish to replace myself as marshal
    -i wish for retire you as minister
    a tak wgl to teraz ciągle po podboju daje na siebie i nic wcześniej kilka razy dałem na kogos innego i też nic ale jak miałem pierwsze państwo to udało mi się dać komuś zamek

Offline Grze848

• Użytkownik
      • Księstwo Rostonii
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 03, 2015, 11:38:47 »
    Masz Windows 7, dlatego czarny kwadrat. uruchom grę w oknie i wtedy "START" "Narzędzie Wycinanie"

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 03, 2015, 11:54:01 »
    Nie lepiej po prostu zrobić screen'a ctrl + insert? Wszystko ładnie się zapisuje w dokumentach bez zabawy w  zestawie małego malarza.
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 03, 2015, 11:57:32 »
    Czyli wszystko jasna, twoim ministrem jest "prominentny obywatel z okolicy", czy jakoś tak się to zwało. Mianuj któregoś z bohaterów NPC na ministra.

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 03, 2015, 12:14:19 »
    Czyli wszystko jasna, twoim ministrem jest "prominentny obywatel z okolicy", czy jakoś tak się to zwało. Mianuj któregoś z bohaterów NPC na ministra.
    thx