Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2015 [Maj-Czerwiec]  (Przeczytany 10624 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Harman

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 50
    Odp: Puchar Polski 2015 [Maj-Czerwiec]
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 02, 2015, 19:59:13 »
    Mnie bardziej ciekawi zmienianie drużyn przez graczy. W tamtym roku jakaś część osób nie zagrała w żadnym meczu, a jej drużyna została się wypisała. Moja propozycja to żeby traktować graczy którzy nie brali udziału w żadnym meczu jak tych którzy nie byli nigdzie.

Z tego co do tej pory słyszałem zablokowani będą tylko graczy, którzy zagrali jakąś w rundę w oficjalnym meczu.

Jak będzie wyglądać temat tego nowego systemu flag ? Czy będziemy go używać ?

Wydaje mi się to rozsądne, żeby utrzymywać jednakowy format jaki się obecnie gra w międzynarodowych turniejach. Na oficjalne info pewnie będziecie musieli poczekać. :p

Ja też jestem za zmianami co rundę - miałem już kilka meczy w których mnie wyrzucało (rekord był w lutym, z 5 razy chyba mnie wywaliło w jednym meczu). Jeśli nie będzie w trakcie spawnu możliwości zmiany graczy, to z powodu niestabilnego internetu nie będę mógł - dla dobra drużyny - grać meczy, bo w efekcie może być tak że cały spawn grają w 7.

Z tego co wiem, zmiany będą co rundę. Ograniczeniem może być tutaj definicja "zmiany". Moim zdaniem jeżeli zrespiło się 8 graczy to nie powinien mieć prawa pojawić się na mapie kolejny, aby uniemożliwić potencjalne oszukiwanie z darmowym ekwipunkiem.
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2015, 20:10:09 wysłana przez Harman »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 03, 2015, 23:07:34 »
    Czego dotyczy: bannerpack
    Propozycja: aby na streamach i/lub nagraniach z meczy nad głowami graczy z danego klanu widniały bannery ich klanów, proponuję zrobić bannerpack, głównie dla streamerów, ale zwykli gracze też będą mogli go oczywiście ściągnąć. Jak to osiągnąć? Sprawa prosta jak drut - w WB mamy 128 bannerów. Dzielimy je po równo wg ilości drużyn jakie się zapiszą  (przykładowo - 8 drużyn, każda ma po 16 bannerów dla siebie) i informujemy klany,  jakie mają "numerki". W efekcie, gracze nie muszą ściągać bannerpacku, wystarczy że lider im powie, żeby brali bannery od tego do tego, a na nagraniach wszyscy gracze mają nad głową banner swojego klanu.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 03, 2015, 23:24:43 »
    Nie bo ja mam swój.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 04, 2015, 04:10:51 »
    Czego dotyczy: bannerpack
    Propozycja: aby na streamach i/lub nagraniach z meczy nad głowami graczy z danego klanu widniały bannery ich klanów, proponuję zrobić bannerpack, głównie dla streamerów, ale zwykli gracze też będą mogli go oczywiście ściągnąć. Jak to osiągnąć? Sprawa prosta jak drut - w WB mamy 128 bannerów. Dzielimy je po równo wg ilości drużyn jakie się zapiszą  (przykładowo - 8 drużyn, każda ma po 16 bannerów dla siebie) i informujemy klany,  jakie mają "numerki". W efekcie, gracze nie muszą ściągać bannerpacku, wystarczy że lider im powie, żeby brali bannery od tego do tego, a na nagraniach wszyscy gracze mają nad głową banner swojego klanu.

Bez sensu imho, większość klanów i tak gra pod jednym banerem, poza tym który streamer to zapamięta? nadal łatwiej mu będzie przeklikać etc.
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 05, 2015, 20:16:48 »
    Chciałbym odnieść się do jednego punktu regulaminu:
    Oszustwa i zachowanie
    1.9Zabronione jest używanie jakichkolwiek cheatów (np. aimbot, wallhack, autoblock) czy modyfikatorów tekstur (wyjątek: bannery oraz celowniki).
    Dla lepszej jakości "oprawy graficznej" nagrywanych przeze mnie meczów mam zaimplementowane do czystego Native High Res Textures. Proszę o zaliczenie tego minimoda na listę wyjątków w kwestii modyfikacji tekstur. W razie jakichkolwiek wątpliwości, mogę wysłać komuś do sprawdzenia mój folder Native.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 08, 2015, 13:09:51 »
    Czy Polak mieszkający od roku za granicą, jednak mający Polskie obywatelstwo, liczy się jako osoba zagraniczna?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #36 dnia: Maja 08, 2015, 15:15:32 »
    Chciałbym odnieść się do jednego punktu regulaminu:Dla lepszej jakości "oprawy graficznej" nagrywanych przeze mnie meczów mam zaimplementowane do czystego Native High Res Textures. Proszę o zaliczenie tego minimoda na listę wyjątków w kwestii modyfikacji tekstur. W razie jakichkolwiek wątpliwości, mogę wysłać komuś do sprawdzenia mój folder Native.

Podeślesz screeny z widokiem postaci, czy tekstur w tle dla pewności (w trakcie któregoś z meczy). Ogólnie jednak zezwalam na użycie tego w ramach wyjątku od regulaminu. Oczywiście tylko dlatego, że potrzebne jest ci to do streamów.

Czy Polak mieszkający od roku za granicą, jednak mający Polskie obywatelstwo, liczy się jako osoba zagraniczna?

Jeśli to Polak (nieważne, czy na emigracji, czy mieszkający w kraju), to jak najbardziej liczymy go jako polskiego zawodnika.

Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 08, 2015, 19:20:39 »
    Jak wygrać z czymś takim?

SadBoys2001:
    (click to show/hide)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 08, 2015, 21:30:44 »
    Jak wygrać z czymś takim?

Złe podejście ;) Warto pamiętać, że ta grupa nie jest już klanem, jakim było SRC (przez co nie gra poza meczami PP i nie trenuje) i większość jest średnio aktywna, co znacząco może wpłynąć na poziom gry. Dlatego nie stawiałbym od razu SadBoysów jako faworytów.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 08, 2015, 21:32:45 »
    Baldwin, wkrótce będę tworzył video poradnik jak pokonać taki team. Podam tam kilka wskazówek itd. Oczekuj tego na moim kanale na Youtube. Oczywiście podbijamy na nim do 1000 łapek w górę, bijąc tym samym mój rekord, który wynosi 54 like`ów.

W sumie, do tego filmiku, który podałem w spoilerze za Chikhaoui`ego podstaw Trebrona w wersji "Mistrz Świata Warband". To tak, jak karta IF w Fifie :D
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 10, 2015, 15:38:25 »
    Hitmeni chcecie dwóch luda to piszcie XD

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 10, 2015, 15:45:03 »
    Hitmeni chcecie dwóch luda to piszcie XD

Tyle razy mówiłem, przestańcie brać te dropsy.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 10, 2015, 15:45:49 »
    Dropsy to braliśmy dwa lata temu teraz to tylko mefedron w żyłę.

Offline Virus

• Użytkownik
    • Piwa: 18
    • SRC_Virus
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 11, 2015, 15:29:44 »
    Czy w Kościanie pada?

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 12, 2015, 23:35:08 »
    Kiedy zostanie podana rozpiska map?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...