Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2015 [Maj-Czerwiec]  (Przeczytany 10570 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Puchar Polski 2015 [Maj-Czerwiec]
    « dnia: Kwietnia 23, 2015, 23:43:27 »

Witajcie! Zbliża się czas już szóstej edycji odbywającego się co roku Pucharu Polski na Warband. Według ostatnich opinii bardziej odpowiada Wam maj-czerwiec jako termin rozegrania tegorocznego Pucharu. Ponownie zorganizuję go z Rome. Żaden z nas nie ma już jednak tyle czasu na organizację, ile mieliśmy podczas poprzedniej edycji, więc postanowiliśmy skorzystać z systemu administracji, jaki został zaprezentowany na ostatnim Nations Cup. My dwaj będziemy pełnili funkcję adminów głównych/decyzyjnych. Dobierzemy też jednak kilku administratorów pomocniczych/niedecyzyjnych, którzy będą w zasadzie normalnymi adminami turnieju. Jedyna różnica będzie polegać w podejmowaniu kluczowych decyzji. Te będą należeć do mnie i Rome. Ich listę podamy wkrótce. Jeśli sam jesteś zainteresowany/-a tą funkcją, to pisz śmiało. Mile widziane uzasadnienie aplikacji oraz jakaś zachęta dla nas. Będziemy też potrzebowali sędziów i potencjalnych streamerów, choć to drugie raczej uda się załatwić przy pomocy zagranicznych casterów. Jednak naprawdę dużą rolę będą pełnić sędziowie, więc proszę nie ignorować tej roli. Umiejętny i obeznany sędzia to osoba na wagę złota w takim turnieju.

A więc czas na dyskusję. Śmiało można tutaj podyskutować o wszelkich sprawach dotyczących PP15. Jak kto woli, to nie zaszkodzi też dawać radosny upływ swoim emocjom, bo w końcu każdy tutaj chyba na to wydarzenie czekał :)

Chcielibyśmy, aby napisano tutaj parę rzeczy. Dla porządku, oto one:
    • Drużyny zainteresowane udziałem. Nie trzeba podawać dokładnej nazwy, można po prostu napisać skąd się dany team wywodzi (np. Drużyna: REF/HITMEN , co by znaczyło, że będą w niej głównie gracze z tych klanów).
    (click to show/hide)
    • Propozycje odnośnie PP. Np. liczba graczy zagranicznych, wygląd fazy grupowej, typery, regulamin- wszystko.
    (click to show/hide)
    • Jakaś grafika/filmy/inne media. Może ktoś ma własne propozycje tegorocznego loga i/lub nagłówków.
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 05, 2015, 01:39:07 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Puchar Polski 2015 [Maj-Czerwiec]
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 24, 2015, 10:23:17 »
    Czego dotyczy: Ilość zagranicznych graczy
    Propozycja: Team może mieć tylko dwóch lub trzech graczy z zagranicy z rosterze, i tylko jeden może zagrać na spawnie.

Przy okazji zgłaszam się na sędziego i na pomoc w czymś prostym jak: Lista Fragerów i pomoc z typerami.

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 24, 2015, 10:34:32 »
    Proponowałbym ograniczyć liczbę ogólnie zagranicznych graczy do 1 albo 2 w rosterze. Możliwe, że sporo drużyn mogłoby się nie zebrać gdyby tylko polscy gracze mogli w nim uczestniczyć. Typery bardzo dobrze wyszły w ostatnim PP mimo jakiś problemów z rozegraniem meczów, więc można zostać przy starym systemie.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 24, 2015, 15:21:41 »
    Byłbym stanowczo przeciw udziale zagranicznych graczy, ale tak jak napisał Emil, niektore druzyny mogly by sie przez to nie zebrac. Tak wiec 1 - 2 graczy na roster i 1 na mecz.

EDIT: Mogę być sędzią jeśli będzie chwila czasu.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2015, 18:06:55 wysłana przez kokosz »
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 24, 2015, 15:38:23 »
    Czy sędziowie mogą być zrzeszeni? Jeżeli tak to jestem chętny. Co mogę zaoferować: Sporo wolnego czasu w godzinach popołudniowo-wieczornych i w weekendy(jestem prawie zawsze), umiejętność czytania ze zrozumieniem regulaminu i wykorzystywaniu go "w praniu" :v

[wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 24, 2015, 19:18:54 »
    Zgłaszam się za sędziego również.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 24, 2015, 19:43:29 »
    Czego dotyczy: Liczba graczy zagranicznych
    Propozycja: Trzech graczy z zagranicy na team byłoby według mnie optymalne, ponieważ trudno w tym momencie zebrać wielu graczy z Polski. W trakcie gry mogłoby grać dwóch graczy, jeden z nich mógłby pochodzić z obojętnie jakiego kraju, drugi musiałby mieć obywatelstwo jednego z naszych sąsiadów.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 25, 2015, 04:39:20 »
    drugi musiałby mieć obywatelstwo jednego z naszych sąsiadów.

Bzdura!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 25, 2015, 09:28:20 »
    Też mi się trochę dziwna ta zasada wydaje. Już więcej sensu miałaby zasada że drugi musi mówić po polsku albo mieszkać w Polsce.

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 25, 2015, 11:28:59 »
    Czego dotyczy:Liczba graczy z zagranicy
    Propozycja:Żadnych graczy, którzy są przedstawicielami 2 narodowości: Ukrainy i Turcji. Ci pierwsi niech lepiej zamiast grać w Warbanda tam skupią się na swoim śmiesznym państwie, a Ci drudzy po prostu z zasady niech nie będą dopuszczeni.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 26, 2015, 09:50:01 »
    Zero zagranicznych bo robi się pro cup i ściąganie ludzi na siłę aby wygrać głupi Puchar. Pokazało to już SRC i WV z tą jednak różnicą, że SRC było uczciwe i się nie ukrywało z tym a WV bezczelnie kłamało.

Ja nie mam żadnych przeciwskazań oprócz tego, że bym proponował próbnie zorganizować jakieś mini turnieje typu weekend cup. Znowu rzucicie się na głęboką wodę i połowa teamów odpadnie. Jednak może w tym szaleństwie metoda kto chcę to i tak zagra, kto nie to mu nawet zachęta nie pomoże.

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 26, 2015, 11:42:05 »
    Czego dotyczy: Ilość zagranicznych graczy.
    Propozycja: Jest to puchar Polski, więc powinni brać w nim udział tylko Polacy. Jednak ciężko uzbierać jakąś porządną drużynę, stawiał bym aby maksymalna ilością graczy z zagranicy wynosiła 2. Drużynę łatwo zebrać, dla chcącego nic trudnego(wystarczy się tylko trochę rozejrzeć).

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 26, 2015, 13:20:23 »
    Czas na mój komentarz:

Gracze zagraniczni
    Jak pamiętacie, w zeszłym roku był system 2 graczy zagranicznych na roster i 1 mógł w tym samym momencie. Ale ive ma trochę racji, ale i trochę się myli. To daje furtkę klanom, by brały jak najlepszych, ale w regulaminowej ilości. Z drugiej strony, taki Sikici był blisko SRC i nic dziwnego, że on był brany, skoro klan lubił grać z nim, a on z klanem. Jednak na zaradzenie niechcianym sytuacjom proponowałbym otworzyć jakiś rejestr takich graczy. W sensie drużyna przed zapisaniem kogoś zza granicy musiałaby w oddzielnym temacie złożyć aplikację o pozwolenie na niego, z jakimś uargumentowaniem. Administracja by oceniała, czy argumenty są wystarczające i udzielała by zgody lub odrzucała by aplikację.

Zmiany graczy podczas meczy
    Co myślicie o zaostrzeniu reguł odnośnie zmieniania graczy w trakcie spawnów, czy wychodzenia ich (tzw rQtowania). W tym roku może to być bardzo ważne, ze względu na to, że być może będzie skrypt zliczający z logów serwera wszystkie statystyki graczy. A wiec do prawidłowego działania wymagałby stałej ósemki graczy w trakcie jednego spawna.

Admini pomocniczy
    Wraz z Rome dobraliśmy już trzech adminów pomocniczych. Trochę hype'u nie zaszkodzi, więc zanim ich podamy, możecie zgadywać, o kogo chodzi ;) Ci, którzy wiedzą, niech się nie zdradzają. A osoby, o których mowa dla zmyłki mogą podawać inne nicki.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 26, 2015, 13:45:17 »

Zmiany graczy podczas meczy
    Co myślicie o zaostrzeniu reguł odnośnie zmieniania graczy w trakcie spawnów, czy wychodzenia ich (tzw rQtowania). W tym roku może to być bardzo ważne, ze względu na to, że być może będzie skrypt zliczający z logów serwera wszystkie statystyki graczy. A wiec do prawidłowego działania wymagałby stałej ósemki graczy w trakcie jednego spawna.
    No ok, ale co jeśli któremuś z graczy, którzy grają na tym jednym spawnie nagle wywali prąd albo internet i wejdzie ktoś inny? Zespoły pokroju SRC czy PE nie muszą się obawiać grać 7v8 z klanem pokroju MC, jednak w starciu między sobą to już jest znacząca różnica. Podobnie te inne klany, jak grają między sobą - załóżmy, że mamy wynik 7:8 i nagle wywala gracza jednej z drużyn i ona przegrywa przez to mecz i nie awansuje dalej. Co z tego, że na speccie siedział zmiennik skoro nie mógł wejść ? Wg mnie ten pomysł jest troszeczkę bez sensu, gdyż to gra multiplayer, a jak wiadomo, nie każdy ma stabilny internet i mogą się zdarzyć przypadki losowe.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 26, 2015, 13:51:03 »
    No ok, ale co jeśli któremuś z graczy, którzy grają na tym jednym spawnie nagle wywali prąd albo internet i wejdzie ktoś inny? Zespoły pokroju SRC czy PE nie muszą się obawiać grać 7v8 z klanem pokroju MC, jednak w starciu między sobą to już jest znacząca różnica. Podobnie te inne klany, jak grają między sobą - załóżmy, że mamy wynik 7:8 i nagle wywala gracza jednej z drużyn i ona przegrywa przez to mecz i nie awansuje dalej. Co z tego, że na speccie siedział zmiennik skoro nie mógł wejść ? Wg mnie ten pomysł jest troszeczkę bez sensu, gdyż to gra multiplayer, a jak wiadomo, nie każdy ma stabilny internet i mogą się zdarzyć przypadki losowe.

Pojedyncze przypadki wywalenia z gry można ręcznie odnotowywać i uwzględniać w tym wypadku. Chodzi o rqtowanie z gry i wymiany graczy w trakcie spawna (czyli po prostu odesłanie jednego na spect i wzięcie innego).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)