Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I: Agora] POSTERUNEK  (Przeczytany 11106 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    Odp: POSTERUNEK
    « Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 17, 2015, 15:54:51 »
    Mnie nurtuje jeszcze jedno pytanie. Skąd mieli konie? Machiny? Wszystko musiało zostać przemycone. Trzeba sprawdzić podziemne tunele miasta. Ale niestety ja muszę się udać na wyprawę, więc zostawiam to mojemu zastępcy.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 17, 2015, 16:25:23 »
    Wykonam ten rozkaz niezwłocznie.
    Co do naszego późnej odsieczy w poprzedniej akcji to machin pilnowała grupa swadiańskich bojówkarzy pod przywództwem najemnego ostrza, dodatkowo wspierani byli przez łuczników, więc ciężko było nam się przebić.
    Ponadto dziękuję za nominację.
    ___________________________________________________________________________________________________________
    Nowe Rozkazy
    17-04-2015

- RErErty, SuchaSzmata i firentis idziecie razem ze mną do kanałów.
    - GonzO134, Milczmen idziecie pilnować przedniej bramy.
    - Rodeel, Luther idziecie pilnować tylnej bramy.
    - Kacz porozglądaj się po mieście, ogólnie patroluj.

Wszyscy strażnicy mają być w zmożonej gotowości!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2015, 17:13:08 wysłana przez Rzokable »

Offline JakubII

• Użytkownik
    • Piwa: 11
      • 9
    « Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 17, 2015, 17:11:37 »
    Witajcie strażnicy, przybywam po więźniów, aby przewieźć ich do więzienia Zendarskiego, gdzie zostaną przesłuchani i osadzeni.
    (click to show/hide)

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 17, 2015, 17:18:40 »
    Dobrze, widziałem Cię już, jesteś woźnym sędziego, tak...? Z resztą nieważne. <Woła w stronę loszku, aby przyprowadzić Zjadacza Chleba i resztę Swadian>
    <Więźniowie prowadzeni przez strażników przybywają>
    Strażnik SuchaSzmata pomoże Ci ich prowadzić.<do Jakuba>
    Wróć szybko, niedługo wyruszamy<do SuchejSzmaty>

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 17, 2015, 17:54:36 »
    Akcja w kanałach

Nasz niewielki oddział zszedł około szóstej po południu do kanałów pod Zendarem. Wyciągnęliśmy pochodnie i mapę, aby przeszukać wszystkie miejsca możliwe na kryjówkę Swadian. Po dwóch godzinach chodzenia wśród cuchnącej mazi usłyszeliśmy uderzenie noża w jakby drewno, podeszliśmy po cichu do źródła dźwięku i znaleźliśmy cienką, ruchomą ściankę wykonaną z kamienia.

SuchaSzmata i firentis wyciągnęli kusze, a ja razem z RErErtym miecze. Kazałem nasłuchiwać i oto co usłyszeliśmy:
    - Ci pieprzeni szlachetkowie spartaczyli robotę z garnizonem , lada chwila mogą pojawić się tutaj jacyś Zendarczycy!
    - Racja... zacznijcie pakować dokumenty, potem uciekamy do grobli.

Dalej było słychać szelesty papierów i kroki. Postanowiliśmy wkroczyć.
    - Stać! Kto się ruszy ten zginie! - Krzyknąłem .
    Było ich sześciu, trzech wyciągnęło ostrza a reszta doskoczyła do swoich broni na stole. Strażnicy strzelili z kusz i jeden dostał bełt w czoło, a drugi Swadiańczyk między żebra i padł na ziemię. Jeden z nich, prawdopodobnie najemnik wyciągnął zza pleców kuszę i rozpoczął ją naciągać.
    - Do mieczy! - Rozkazałem.
    Wszyscy wyciągnęliśmy owe miecze i ruszyliśmy na Swadiańczyków. RErErty sprawnym cięciem trafił w lukę przeciwnika w obronie i przeciął mu tętnice szyjną. Trafiony padł bez życia. Reszta Swadiańczyków, oprócz najemnika umknęła z bezpośredniego starcia i rozpoczęli ucieczkę z dokumentami w torbie. Wszyscy naskoczyliśmy na najemnika by go obezwładnić i rozpocząć pościg, jednak ten zdążył naciągnąć kuszę i strzelił w SuchąSzmatę, trafił w ramie. Firentis natychmiastowo wykonał pchnięcie w jego bok i najemnik padł na ziemię.
    - RErErty, opatrz SuchąSzmate! Firentis, ze mną! - Krzyknąłem.
    Zaczęliśmy bieg za Swadiańczykami, jednak mieli nad nami przewagę. Po biegu trwającym kilkanaście minut, zgubili nasz pościg, lecz po drodze wyrzucili torbę z dokumentami prosto do ścieków. Rzuciłem się po nią i wyciągnąłem całą zmoczoną na kamienną dróżkę. W miejscu gdzie ich zgubiliśmy, znaleźliśmy drzwi z napisem "Pożoga", jednak mając zbyt mało ludzi na ewentualną konfrontację, postanowiłem wrócić, uprzednio zaznaczając miejsce drzwi na mapie. Dokumenty są obecnie rekonstruowane, jednak ich stan jest bardzo ciężki. Szczególne gratulacje należą się RErErtemu i Firentisowi za szybką i sprawną walkę, dzięki której obeszło się bez ofiar śmiertelnych.
    ~ Rzokable, Sierżant Straży Miejskiej

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 17, 2015, 18:22:28 »
    Ostatnio wszystkich ściąga w kanały.
    To nie byli żołnierze, tylko w przerośnięte szczury.
    Zendar słynie z wielkich szczurów, przyjezdni często biorą je za coś innego i potem jak się sprawa wyjaśni mówią:
    "To był szczur? W życiu, to pewnie jakiś jakiś najemnik z kuszą, albo strażnik! To nie mógł być szczur!"
    A jednak to po prostu wyrośnięte zwierzoki, ale za to jakie groźne bydlaki.
    (click to show/hide)

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 17, 2015, 19:05:00 »
    Coś ostatnio Pożoga wyjątkowo irytuje naszą dzielną straż. Długo zajęło wam kaligrafowanie na tych drzwiach napisu "Pożoga"?
    Sądząc po zaprezentowanej tu próbce trochę zeszło, to trudny wyraz...
     Może czas nająć jakiegoś  skrybę na rzecznika straży?
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Rodeel

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 17, 2015, 19:19:17 »
    Tylna brama całkiem spokojna, jak to mają bramy w zwyczaju- jednego z nas można oddelegować z jego ludźmi do patrolowania najbliższego odcinka murów. Nie wygląda na to, by coś miało się stać, ale w razie czego szybko skoncentrujemy się znów przy bramie.

Niezwiązany z kampanią
    (click to show/hide)

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Kwietnia 17, 2015, 19:27:20 »
    Nie obchodzą mnie nasze prywatne sprzeczki. Składam raport z tego co zobaczyłem.

Tylna brama całkiem spokojna, jak to mają bramy w zwyczaju- jednego z nas można oddelegować z jego ludźmi do patrolowania najbliższego odcinka murów. Nie wygląda na to, by coś miało się stać, ale w razie czego szybko skoncentrujemy się znów przy bramie.

Niezwiązany z kampanią
    (click to show/hide)
    Rozumiem. Niech Luther idzie patrolować ten odcinek.

(click to show/hide)

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #99 dnia: Kwietnia 17, 2015, 21:49:06 »
    "Ja, Krół Harlaus zobowiązuję się do oddanie połowy miasta Zendar pod opiekę hrabiego Zjadacza Chleba na budowę młynów oraz piekarni za to tereny podmiejskie do użytku rolnego. Dodatkowo zakazuje się na terenie miasta wypieku bułek.''

List od Zajadacza_chleba:

Stek bzdur. Pochodzę z Jelkali i jestem przywódcą grupy rhodockich najemników. W moim kraju zwą nas kondotierami. Mieszkamy w Zendar i służymy jego obywatelom. To co siedzi w lochach, to nie jestem ja tylko człowiek hrabiego Trediana. Ów możnowładca próbuje mnie zniszczyć za to, że na polecenie mojego przyjaciela Signore Laruquena spaliłem jedną z wiosek. Odchodzę z Zendar, wrócę jak przejrzycie na oczy niewdzięcznicy. Swadiańskie psy chcą skłócić ze sobą obywateli Zendaru i moich braci Rhodoków, bo jak na tchórzy przystało obawiają się, że Rhodokowie przyjdą na pomoc oblężonemu Zendarowi.

Nie pozdrawiam, Signore Dziki Zajadacz z Jelkali

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Kwietnia 17, 2015, 22:13:31 »
    <odczytuje list>
    Ciekawe... bardzo ciekawe.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #101 dnia: Kwietnia 18, 2015, 02:47:30 »
    Stek bzdur wywołanych przez kapłana łolololo który to nakłania prawilne osoby do szaleństwa. Zjadacz nie wydostanie się z lochów, dopilnuj tego sierżancie pod moją nieobecność.

List wysłany przez kpt. Alpake z wertepów khergickich.
    Podpisano
    Wielki Łowczy
    kpt. Alpaka
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #102 dnia: Kwietnia 18, 2015, 08:17:47 »
    Rozumiem. Niech Luther idzie patrolować ten odcinek.

Niech tak będzie ...

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Kwietnia 19, 2015, 14:22:43 »
    Wzywam wszystkich strażników na posterunek w trybie pilnym!

Offline GonzO134

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #104 dnia: Kwietnia 19, 2015, 14:31:35 »
    Czekam na rozkazy.