Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I: Agora] POSTERUNEK  (Przeczytany 11041 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: POSTERUNEK
    « Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 15, 2015, 14:23:53 »
    Cieszę się, iż wyznawcy Eneasza nawrócili się i będą współpracowali z władzą Zendaru, zamiast ją zwalczać.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 15, 2015, 14:32:03 »
    Wierny plebs czeka na rozkazy !
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 15, 2015, 14:59:13 »
    Cieszę się, iż wyznawcy Eneasza nawrócili się i będą współpracowali z władzą Zendaru, zamiast ją zwalczać.
    Wyznawcy Poczciwego Eneasza jednoznacznie dowiedli ze w otoczeniu króla znajdują się zdrajcy, gotowi zrobić wszystko by zaszkodzić państwu i pomóc swoim swadiańskim braciom w wierze, oraz ze tylko wiara w Poczciwego Eneasza gwarantuje lojalność wobec korony.

Lojalność wobec Króla, oczywiście nie oznacza przymykania oka na niecne czyny tych zbrodniarzy...
    Oddzielmy ziarna od plew!
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #78 dnia: Kwietnia 15, 2015, 16:41:03 »
    Wyznawcy Poczciwego Eneasza jednoznacznie dowiedli ze w otoczeniu króla znajdują się zdrajcy, gotowi zrobić wszystko by zaszkodzić państwu i pomóc swoim swadiańskim braciom w wierze, oraz ze tylko wiara w Poczciwego Eneasza gwarantuje lojalność wobec korony.

Lojalność wobec Króla, oczywiście nie oznacza przymykania oka na niecne czyny tych zbrodniarzy...
    Oddzielmy ziarna od plew!

Proszę być już po prostu cicho. Gdybyśmy naprawdę byli szpiegami Swadii to wasi fanatyczni przywódcy już by nie żyli. Zrozum, iż działamy tylko i wyłącznie na poprawę sytuacji naszego miasta. Czysto hipotetycznie załóżmy, że twoi przyjaciele(zaaresztowani i już wypuszczeni) w dniu oblężenia podpalili nasze magazyny, albo wbili nóż w plecy królowi? Co byś wtedy powiedział?
    Przyznam, że nasze środki były brutalne, jednak obowiązuje stan wyjątkowy i zostaliśmy do tego zmuszeni. Gdybyśmy nie mieli pod bramą hordy Swadian, to zapewniam, iż postąpilibyśmy o wiele łagodniej. Możesz złożyć pozew na mnie, sędziego, czy nawet całą straż miejską, jednak PO wojnie, gdyż teraz siejesz niezwykle duży ferment.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2015, 15:00:06 wysłana przez Rzokable »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #79 dnia: Kwietnia 15, 2015, 16:46:03 »
    Ja zaś za złamanego palca Waldziosia podczas przesłuchania przepraszać nie będę. Miałem rozkaz, by przesłuchać, to przesłuchałem. A, że oskarżony nie chciał początkowo współpracować, to złamał mu się palec :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 15, 2015, 17:40:16 »
    <Przeciąga się po długim śnie> Powiem Wam tak sucze syny, ja mam głęboko gdzieś Wasze zarządzenia. Teraz jednak nasze miasto jest zagrożone. W sytuacji zagrożenia jestem w stanie nawet ograniczyć trunki.. A więc na mury gawędzi <Rusza w stronę murów i na odchodne dodaje> Pamiętajcie jednak pachołki, że jak minie te zagrożenie każdego z Was widzę na ubitej ziemi. Nie dam sobą pomiatać i niech mi świadkiem będzie sam Eneasz !!!!

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 16, 2015, 21:25:48 »
    Spokojnie. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że straż miejska działa sprawnie. A, że czasami muszą użyć odrobinę kontrowersyjnych środków i zatrzymać kogoś na dłuższe śledztwo, to tylko dowód na to, że zależy im na spokoju i bezpieczeństwie.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 16, 2015, 23:36:28 »
    Wszystkich strażników proszę o zbiórkę za 30 min przed posterunkiem. Pełna gotowość działania.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #83 dnia: Kwietnia 16, 2015, 23:57:04 »
    Tak jest szefie, z niecierpliwością wyczekuje kolejnej misji !

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 17, 2015, 00:05:57 »
    Widzę wszyscy są. Więc za mną! Broń obuchowa z zezwoleniem na użycie broni ostrej w skrajnych przypadkach. Zabrać dwa wozy więzienne, kajdany i granaty pieprzowe. Idziemy!
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 17, 2015, 00:29:29 »
    Nie wiem - jeszcze - o co chodzi, ale impreza będzie zapewne przednia. Wysiedlacie Khergitów, czy co?

Offline SuchaSzmata

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • If your profile picture is from an anime, your opi
    « Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 17, 2015, 00:40:07 »
    Będzie się działo.<Uśmiecha się pod nosem>

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #87 dnia: Kwietnia 17, 2015, 10:04:58 »
    Tak jest!

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #88 dnia: Kwietnia 17, 2015, 11:00:06 »
    <do 4:00 we wschodniej części miasta toczyły się bitwy. Bełty oraz strzały świstały. Kobiety krzyczały. Spotkanie siatki konspiracyjnej w celu wzniecenia buntu zostało wykryte i doszło do przelewu krwi. Ranni zostali strażnicy jak i agenci Swadii.>

Raport:

Po nocnej akcji w Publicznym Parku, zapobiegającej wzniecenia buntu poprzez agentów swadii i ich ekipę wypadową udało nam się wyłapać głównych przedstawicieli naszego wroga w mieście. Niestety sytuacja wymknęła się spod kontroli gdy zza areny wyjechało 5 swadiańskich rycerzy a za nimi bojówkarze wraz ze wsparciem ogniowym 2 machin
    (click to show/hide)
    . Ich akcja miała na celu pozbawienie życia żołnierzy przebywających w garnizonie oraz wywołanie ogólnego chaosu na ulicach miasta. Rozpętała się rzeź. Granaty pieprzowe przysłoniły drogę najeźdźcą a my schowani za barykadą z wozów więziennych rozpoczęliśmy ostrzał z podręcznych kusz. W odpowiednim czasie z garnizonu wyskoczyła spora grupa obudzonych hałasem Zendarskich Wojowników i ruszyli na wroga. Straty były ogromne, a nie mogąc patrzeć jak uzbrojeni tylko w elitarne bułatu i koszule nocne żołnieże padają jeden po drugim wydałem rozkaz do szarży. RErErty SuchaSzmata Kamillo18 firentis i GonzO134 poszli ze mną za to reszta ruszyła z sierżantem Rzokable na tyły wroga unieszkodliwić machiny. Rycerze siali splendor, już w połowie drogi zostaliśmy zauważeni i stratowani przez wroga, firentis złamał dwa żebra i obojczyk jednocześni wciskając sztych miecza w gardło konia aż po sam jelec. firentis i GonzO134 zajęli się pieszym rycerzem ja natomiast wraz z Kamillem rzuciliśmy się na bojówke swadiańską. Walka trwała długo jednak zobaczywszy że ekipa sierżanta Rzokable zniknęła a również Zendarscy Wojownicy się wykruszyli zarządziłem wycofanie oraz zabarykadowanie się w szkole im. Dyktatora I. Ostatnie granaty poleciały w stronę wroga a my rzuciliśmy się do odwrotu. Po opadnięciu chmury zauważyłem lecącą hordę wściekłych swadian w naszą stronę jednak nadzieja powróciła gdy spostrzegłem jak sierżant wraz z Milczmenem Rodeelem Lutherem  i  Kaczym namierzają balisty na plecy wroga. Rozpoczął się ostrzał a pociski przeszywały bez problemy rycerskie brygantyny. Chaos w szeregach wroga pozwolił nam na przypuszczenie ataku z obydwu stron. Otoczywszy napastnika wyrżnęliśmy większość a Ci którzy skapitulowali zostali przeniesieni do lochów.
    Zarządziłem akcje nocną sanitariuszek oraz sprzątaczy która trwa do teraz. Straty to 12 martwych Zendarskich Wojownikó i 13 rannych. Strażnicy firentis GonzO134 i Kaczy musieli niezwłocznie udać się do szpitala. Po przwiezieniu do lochów rozpoznałem dwóch agentów - mój przyjaciel Tonasz (ZLC) oraz niejaki Zjadacz Chleba (LZ). Oni kierowali całą akcją. Tonasz niestety zmarł w skutku poniesionych obrażeń. Przy Zjadaczu znalazłem taki oto dokument

"Ja, Krół Harlaus zobowiązuję się do oddanie połowy miasta Zendar pod opiekę hrabiego Zjadacza Chleba na budowę młynów oraz piekarni za to tereny podmiejskie do użytku rolnego. Dodatkowo zakazuje się na terenie miasta wypieku bułek.''

Do lochu również przetransportowaliśmy 1 Swadiańskiego Rycerza, reszta poległa. Po uspokojeniu się sytuacji proszę Króla o odesłanie reszty strażników do szpitala w celu zaleczenia ran. Wszyscy wykazali się wielką odwagą i walecznością a sierżanta Rzokable nominuję do odznaczenia za akcje zdobyci machin bojowych.

Podpisano
    Wielki Łowczy
    kpt. Alpaka
    MC Rhodok

Offline Rodeel

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #89 dnia: Kwietnia 17, 2015, 15:27:20 »
    Mam pytanie- co Swadianie robili w mieście? Trwa oblężenie, to nie bez znaczenia. To miała być łatwa robota, aresztować i tyle- obecność Swadian w mieście to dowód na to, że Zendar może paść bez szturmu. Nie tylko trzeba zwiększyć ilość patroli, ale przede wszystkim wyeliminować zagrożenie.