Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wiirus pliku uninstall.exe  (Przeczytany 2317 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    Wiirus pliku uninstall.exe
    « dnia: Grudnia 14, 2008, 17:25:28 »
    Od 2 tygodni gram sobie w M&B i wszystko było ok do dziś. Otóż grałem sobie w Max Payna, wyłączyłem grę i wyskoczyła informacja od mojego antywirusa(Nod 32), że w pliku uninstall.exe jest wirus "Win32/Adware.Cinmus Program" i jeszcze informacja że    "Zdarzenie miało miejsce podczas próby dostępu do pliku przez program: C:\WINDOWS\explorer.exe" grę odpalałem przez Menadżera po wcześniejszym  wyłączeniu kilku procesów i teraz nie mogę jej włączyć bo antywirus mi blokuje. Grę ściągnąłem ze strony Talewords. Moje pytanie jest czy jak ściągnę grę drugi raz tez tak będzie?

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: Wiirus pliku uninstall.exe
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 14, 2008, 17:37:22 »
    To pytanie nie do nas, ale do twojego antywirusa :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Diego

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 14, 2008, 19:50:49 »
    Próbowałem go wyłączyć ale on jest jakiś dziwny i się sam włącza.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 15, 2008, 08:44:06 »
    jakiego masz antywirusa ? być może to trojan, miałem już kiedyś tak, że miałem 2x centrum zabezpieczen - jedno to trojan drugie nie. Proponuje uruchomic w trybie awaryjnym i walnac jakiegoś skana... chociaż www, a jak nie da rady to reinstalka windy pomoże zawsze :) (w 98%)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 15, 2008, 10:02:50 »
    jakiego masz antywirusa ?(...)
    (...) wyłączyłem grę i wyskoczyła informacja od mojego antywirusa(Nod 32)(...)
    Trzeba czytać ze zrozumieniem :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline arkhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 15, 2008, 11:45:20 »
    Upominanie zostaw moderatorom... Po co piszesz tego posta i wtrącasz swoje niepotrzebne trzy grosze?
    @topic
    No cóż, Nod32 już tak ma. Nieraz wykrywał mi wirki w czystych plikach wykonywalnych.
     Polecam zmienić antywirusa. Może Avast Ci się spodoba.

Offline Diego

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 15, 2008, 20:55:33 »
    Miałem Avasta i przez miesiąc nie dał się uaktualnić. Zawsze jak krew z nosa pod górkę.

podpisu!

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 15, 2008, 21:13:01 »
    Upominanie zostaw moderatorom... Po co piszesz tego posta i wtrącasz swoje niepotrzebne trzy grosze?
    (...)
    Po pierwsze odpowiedziałem na pytanie jakiego masz antywira, co jest ważne dla tematu, a po drugie gdyby tylko modzi dbali o porzadek to by to forum długo nie pożyło :). Użytkownik też musi dbać o forum.

Offline arkhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 15, 2008, 21:23:20 »
    Miałem Avasta i przez miesiąc nie dał się uaktualnić. Zawsze jak krew z nosa pod górkę.

Kolejny problem ... Grzebałeś w opcjach? Prawy>aktualizacje>Aktualizuj bazę/program. Tak możesz ręcznie, jakbyś co 2-3 dni klikał to byś nie umarł a miałbyś całkiem aktualną.

Alternatywnie:

Prawy>Ustawienia avast!>Aktualizacja (podstawowa) i zafajkuj obie na "automatyczna". Jak zadziała to dobrze, jak nie to pisz.

@Pablo77
    Jakiego ma antywira napisał w pierwszym poście, pewnie dawno po tym jak napisałeś swojego posta Eddy się skapnął że nod32. ^^
    @Eddy
    Reinstal windy pomoże jak amputacja ręki na bolący paznokieć.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2008, 18:53:22 wysłana przez arkhir »

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 16, 2008, 02:27:51 »
    Może musi wpisać klucz licencji, wersja Home Avasta jest za darmo, wystarczy się zarejestrować na ich stronce :) Można też pozmieniać ustawiania Nod32, wyłączyć heurystykę czy spróbować dodać exe z M&B do wyjątków, ale  sam nie używam tego programu, więc nie wiem, jakie opcje posiada.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Diego

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 16, 2008, 20:15:59 »
    ...czy spróbować dodać exe z M&B do wyjątków...
    Dzięki Kosiciel zrobiłem to i działa.

podpisu!