Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I][STRONNICTWO] [ZLC] Zjednoczone Ludy Calradii  (Przeczytany 4657 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    Odp: [STRONNICTWO] [ZLC] Zjednoczone Ludy Calradii
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 06, 2015, 11:33:28 »
    Symbioza? Kiedy w trakcie wielodniowych narad w słusznej sprawie, Wy prawicie herezje przeciwko nam? Mamy pewne stare rhodockie przysłowie:

Jeśli, masz swój rozum to z niego korzystaj
    a każdego swadiańskiego błazna trzymaj na dystans

I śle to z dedykacją na zakończenie naszych rozmów.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2015, 11:56:53 wysłana przez Alpaka »
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 06, 2015, 12:00:38 »
    Nie prawda!
    Odrzuciliście wyciągniętą rękę z orzeszkami, tfu, tfu, ...,  z propozycją pokoju! Teraz będziecie musieli nas przeprosić, byśmy pomogli znowu krasnoludkom!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 06, 2015, 12:16:38 »
    Ze Swadianami to by mamy tyle wspólnego z Liga Zendaru z rozumem ! Wypraszam sobie !

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 06, 2015, 12:55:14 »
    Ze Swadianami to by mamy tyle wspólnego z Liga Zendaru z rozumem ! Wypraszam sobie !
    -Pardon - wtrącił się kanclerz - ale z całej wypowiedzi rozumiem tylko, iż sobie czegoś, panie podczaszy, wypraszasz. Możesz napisać pierwsze zdanie poprawnie po zendarsku?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 06, 2015, 13:19:57 »
    <*czka*> Wybacz Senatorze ! Praca podczaszego, tak bardzo mnie absorbuję, że czasem zdarza mi się palnąć głupstwo ! <ciągnie tonem pijaka> To wszystko przez ten morderczy amok.. pracy <*czka*> Wracając do meritum ! Po prostu sądzę, że porównywanie świątobliwych braci Eneaszowych do brudnych Swiadian jest tak samo bezsensowne jak podejrzewanie Ligii Zendaru o posiadanie rozumu ! <*czka*> I to tyle Panie bracie ! Miłego dnia, wracam do moich obowiązków < chwiejnym krokiem rusza w kierunku piwnic królewskich>

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 10, 2015, 23:43:48 »
    Jak wspominałem pewnego dnia na sali audiencyjnej naszego Najwszewielmocnego Króla Dytkatora, odnalazłem stare księgi rhodoków i wziąłem się za tłumaczenie bibli z języka Pierwszy Rhodów na nasz. Przesiadując nocami w mojej kwaterze w karczmie, którą dostałem od Naszej Największej Miłości Króla Dyktatora usłyszałem z dołu okrzyki i wiwaty w zupełnie innym języku. Zwiedziłem pół świata i jeszcze ćwierć więc od razu rozpoznałem plemienną gwarę khergitów. Szybko chwyciłem ze łabędzie pióro dobrej jakości i zacząłem spisywać na kartki ich pieśni, jednocześnie tłumacząc na język fourwayswski. Dowiedziałem się przerażających rzeczy. Była to obstawa karawany, zwykli najemnicy. Ich śpiewy były adresowane do naszego Uwielbionego Króla Dytkatora a oto tekst jaki mi się udało spisać.

Dyrektorze! (tak prześmiewczo plebs khergicki nazywa naszego króla!)
    Oto my, khergici łowcy przygód niewyżyci
    Damy Twojej armii wycisk więc się lepiej szybko wycisz. Widzisz?
    Teraz my nadciągamy z odsieczą,
    W pierwszej lini konnica za nią lansjerzy się wleczą
    Z ran już Cie nie uleczą nawet najlepsi medycy
    Jesteś dla nas tylko rzeczą trzeba było więcej ćwiczyć
    Leżysz kwiczysz.
    Jak zwykle był to celny strzał
    Jesteś okropnie mizerny więc unikaj moich strzał
    Wow! Wow! Wow!
    To Twoje chwile prawdy
    Pokaż swoje skille albo giń od naszej lancy
    Wróć na mojej tarczy upiekę Cie w ognisku
    Nacieram z impetem moje ostrze tkwi w twym pysku!

Po odśpiewaniu wcinali orzeszki i zapijali się trunkami własnej roboty (chociaż każdy wie że nie można wnosić swojego alkoholu do karczmy)

Pewien młodszy khergit z tatuażem żaby na skroni wstał nagle na stół i odśpiewał jeszcze jedną pieśń, a reszta my wiwatowała.

Dyrektorze!
    Możesz nadciągać od wschodu albo wkurwiać nas z prawej
    A to pewnie dlatego żeś zazdrosny o trawe
    (w tej chwili nastąpiła przedrzeźniająca modulacja głosu)
    ''Nie masz trawy wszędzie jebana pustynia
    więc zabieram Cie do piachu teraz rzeź rozpoczynam''
    (znowu zaczął śpiewać swym normalnym głosem)
    Wyżynam każdego zendarskiego geja
    Rymy sobie sklejam twe ciało kosą rozdzieram
    Wita mnie Tulga Ciebie czeka za to trumna
    Życie się z Ciebie ulatnia a dla mnie to brzmi jak ulga.
    Niech żyje Sanjar Khan niech ginie każdy khrej thijy (oznacza po khergicku 'bydło bięgnące po polu pełne łajna i brudu')
    Mnóstwo ran trwa walka czas zadawać krwawe pręgi
    Dzięki, łucznikom pozbędziemy się tych kurew
    Wciąż dziko najeżdżamy i gwałcimy wasze szpule
    Jest z nami Marek Szuler bo to gówno siedzi w nim (jest to najemnick sarranidzki walczący po stronie khergitów od czasów 'Czerwonych Nocy' w Ahmerrad)
    Moja armia Cie nawiedzi jesteś zendarem to giń!

ZLC proponuje zakazać bycia khergitom w naszych miastach oraz tępienie tej zarazy na terenach podporządkowanych rządom Najwybitniejszego z Wybitnych Królowi Dyktatorowi. Możemy również spodziwać się prowokacji ze strony khargitów więc zalecam wzmocnienie wschodnich granic oraz godziny policyjne we wsiach nabardziej wysuniętych na wschód.

Podpisał
    Wielki Łowczy Alpaka
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2015, 00:01:22 wysłana przez Alpaka »
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 11, 2015, 20:26:50 »
    Niech więc ZLC zgłosi ustawę represjonującą brudne psy zwane Khergitami! Pieniądze i Stanowiska z pewnością poprą taką uchwałę!

Offline Rodeel

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 12, 2015, 14:35:15 »
    W razie czego macie moje poparcie- już kronikarze cesarscy pisali:
    ''Zaprawdę, nie masz nic wstrętniejszego ponad monstra owe, naturze przeciwne, Khergitami zwane, bo są to płody plugawego czarostwa i diabelstwa. Są to łotry bez cnoty, sumienia i skrupułu, istne stwory piekielne, do zabijania i chlania jedynie zdatne. Nie masz dla takich jak oni między ludźmi poczciwymi miejsca. A owa Tulga, gdzie ci bezecni się gnieżdżą, gdzie ohydnych i tyrańskich swych rządów dokonują, starta być musi z powierzchni ziemi, a ślad po niej solą i saletrą posypany...''

Nie ważne jak- trzeba pokazać Khergitom, że jeśli tylko chcemy, wygnamy ich z powrotem za góry, do ich lepianek, z których wyszli nie tak dawno temu, niejeden dom w Zendar jest starszy od ich kultury i państwowości. Jeśli można tu mówić o kulturze.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 12, 2015, 15:23:01 »
    Dziękuję zacnym Panom za poparcie. Z pewnością jeszcze dziś zgłoszę ustawę tylko dokończę tłumaczenie paru stronnic aby wszystko się trzymało kupy.
    MC Rhodok

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 15, 2015, 15:17:10 »
    Po ostatnich burzliwych wydarzeniach dla uspokojenia duszy znów zasiadłem do tłumaczenia biblii. Po przewróceniu kilkunastu stronnic natrafiłem na bardzo interesujący fragment:

' I Werbel Burzliwym zwany rzekł: Nie lękajcie się ów demonów piekielnych przez Kebabusa prowadzonych albowiem żyć wiecznie będą Ci którzy za prawą wiarą opowiadać się będą i bronić prawości a także dziedzictwa naszego po kres życia swego. Piekielny diabeł z Wrót Du'Rum zwanymi Świętymi przez ich popleczników wylazł i pławić będzie się szaleństwem ludzi a nadane przez samego władce ciemności imie jego Enehasz rozbrzmiewać będzie w sercach niewinnych jako ów prawdziwego zbawcy. I dzień przyjdzie gdy kres prawości się zbliżać będzie i odurzone trucizną ciała jego istoty nie ludzkie już za sprawą magii będą palić heteryków by populacji czas zatrzymać i erę Trans przez plemię Westytów prowadzoną rozpocząć. Westyci ci z kobiety wyjdą jednak magii Fallusa zaznać będą chcieli i kultu penetracji używać. Nie bójcie się powiadam Wam, bo ów nierząd przez króla państwa obyczajów starych powstrzymany zostanie a władca po kres Obrońcą Dziedzictwa zostanie i chwała jego trwać po śmierci w życiu niebiańskim rozbrzmiewać nadal będzie.''

Heteryków! Nie heretyków! Tutaj o wyniszczenie populacji chodzi a zakon przez samego Kebabusa prowadzony jest! Oby przepowiednia się sprawdziła a ludzie otworzą oczy.
    MC Rhodok

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 15, 2015, 15:24:24 »
    Kolejny "wiarygodny" dokument spreparowany przez Alpakę...

Nie trudź się panie Alpaka, fałszerz raz przyłapany na gorącym uczynku, zawsze pozostanie tylko fałszerzem!
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 15, 2015, 15:26:16 »
    Kolejny nie wart uwagi wywód Waldziosa. Teraz wszystko składa się do kupy. I ja na oczy przejrzawszy wroga prawdziwego odkryłem. Trzeba podjąć odpowiednie kroki.
    MC Rhodok

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 15, 2015, 15:31:19 »
    Fakty są faktami, wyczyny swadianskich agentów Alpaki i "jestem sędziom" tymosa3 w celu zdyskredytowania króla i korony są doskonale udokumentowane:
    Mamy legalne pozwolenie ze strony korony na przeprowadzenie ów udanej akcji.

(click to show/hide)

Gdy tylko skończy się stan wyjątkowy odpowiedzą za swoje zbrodnie!!!
    Trzeba tylko pilnować by nie uciekli do Swadii, by ukryć wśród swoich braci w wierze!!!

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 15, 2015, 15:34:25 »
    Ów sabotaż przez zakon Westytów dokonany został by me imię przed obliczem króla i narodu oczernić a w dodatku powód (jedyny, fałszywy w kółko powtarzany) dla wyznawców diabła dać by prawego człeka znieważyć i od obowiązków odciągnąć.
    MC Rhodok

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 15, 2015, 16:16:04 »
    Zarzutów jest aż nadto.

- fałszowanie dokumentów królewskich;
    - posługiwanie się sfałszowanymi dokumentami królewskimi;
    - obraza majestatu Korony (sugerowanie ze mogła mieć coś wspólnego z nielegalnym przeszukaniem);
    - fabrykowanie dowodów (przeszukanie które nigdy się nie odbyło);
    - wprowadzenie w błąd Króla (przez przedstawienie fałszywych dowodów);
    - zbezczeszczenie miejsca kultu (zniszczenie bezcennych "Świętych wrót");
    - uniemożliwienie legalnych praktyk religijnych (wtargnięcie do siedziby SPOPE);
    - bezpodstawne aresztowanie;
    - znęcanie się nad legalnie wybranymi przedstawicielami władzy (dwóch pobitych senatorów);
    - wielokrotna obraza uczuć religijnych więźniów; 
    - próba osłabienie potencjału obronnego królestwa;
    - próba celowego wywołania zamieszek religijnych;
    - zdrada i działanie na rzecz Swadii;

Król zwiedziony fałszywymi, nielegalnie zdobytymi dowodami, wydał wam wyłącznie pozwolenie na aresztowanie członków SPOPE, nigdy nie zezwalał na jakiekolwiek łamanie prawa!!!