Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Opinie na temat serwerów Warband  (Przeczytany 2573 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Opinie na temat serwerów Warband
    « dnia: Marca 28, 2015, 22:31:24 »
    Tutaj możecie wyrażać swoje opinie i recenzje na temat serwerów w Warband :)
    Dla mnie:
    IG_Battlegrounds ~ ulubiony serwer, jednak tylko w czasie, gdy jest na nim max. 30 osób. 50 to dla mnie zdecydowanie za dużo, często przez to panuje chaos.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Opinie na temat serwerów Warband
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 28, 2015, 22:52:41 »
    • IG_Battlegrounds - polecam, dużo osób = dużo AFKów na spawnie do ściągania nachyloną. Mitchell potwierdzi!
    • Armia_Koronna - świetny i niepowtarzalny serwer; tylko na nim można robić z siebie debila, czy uzewnętrzniać  swoje ułomności mózgu bez żadnych konsekwencji ze strony administracji!
    • TFW_Battleserver - najlepszy serwer, jaki kiedykolwiek był w tej grze, szczególnie, że stoi za Wasze pieniądze
    • 1_PK_Zapraszamy - niegdyś główny rywal AK w swojej kategorii
    • nditions - nieistniejący już serwer duelowy, jednak wszyscy mają wciąż w pamięci stopniowane boty (ach ten autoblock Mistrzowskiego bota :D) oraz latające dywany!
    • The_Ludus - aktualny główny serwer duelowy, czaski zmieniajace eq i kowadła ft7 to znaki identyfikujące ten serwer
    • 1_REF_Clanserver - lol
    • 1_Krwawe_Pola - nowy serwer, a już zdążył zostać ostrym rywalem AK; śmiem twierdzić, że wyszedł na prowadzenie w kategorii patologicznych serwerów
    • WNL/NC_xxxx - serwery, które utrzymują największe turnieje multiplayer, dzięki czemu nasze małe community wciąż istnieje
    • Wolfpack_Den - najlepszy obecnie istniejący serwer na trybie teamdeathmatch
    • 1_Polski_Zbiornik - fail, ale dał początek czemuś bardziej udanemu :D
    • SRC_FightClub - był ok
    • PE_cośtam - też był ok, turniej 2v2 2013 :D
    • IG_Battlegrounds - złudnie podobna nazwa, aczkolwiek to nie ten sam, co ten IG_BG wyżej :D Jedyny polski serwer, który przez cały okres swojej działalności miał średnio 30-40 graczy, przynajmniej do momentu, gdy nie wyszło, że logi były sfałszowane

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2015, 20:12:56 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 29, 2015, 00:20:10 »
    Najpierw zrecenzuję upadłe warbandowe legendy xD
    22nd_Battleserver - pierwszy oblegany serwer battle, poprzednik IG_BG bitwy po 100 osób - stronk... ale już ded. 9/10
    Swadia_Duel - pro serwer, często były turnieje ale nigdy nie grałem dueli więc mam to gdzieś - 10/10 za nostalgię
    1_REF_Clanserver - jeden z dwóch jedynych Polskich serwerów które kiedykolwiek trzymały poziom 10/10
    1_SRT_SERVER_PL - drugi porządny Polski serwer...  za te niezapomniane zabawy admin toolem - 11/10 ~IGN
    1_JZ_Serwer - serwer klanu JZ, patologia i admin nazista 1/10

Teraz prawdziwe recenzje -  serwy ciągle żywe rozebrane na drobne części i podsumowane przeze mnie! Są dwie oceny - za poziom i za patologię. Wbrew pozorom aby gra była miodna i przyjemna na serwerze powinien występować pewien poziom pozytywnej patologii w odpowiednim stężeniu.

IG_Battlegrounds: najlepszy i bezkonkurencyjny serwer, zarówno w kwestii poziomu jak i patologii. Gracze są mocni (i tak jestem najmocniejszy), mało noobów ale dużo fragów. Chociaż ciężko powiedzieć kto tam gra.. i tak zawsze topuję więc nie zwykłem patrzeć w dół tabeli. To jak przebiegają rundy zależy od ilości graczy. Jeśli jest mniej niż 20 - szybko będzie clash, parę kawalerii i kuszników ale większość pójdzie inf. Kiedy mamy ponad 30 graczy zaczyna się tradycyjnie dla IG - najwięcej cav albo inf + dużo strzelców. Są też najdzielniejsi rycerze na czarnych koniach którzy niestety są tak dobrzy, że giną pierwsi bo wszyscy koncentrują się na nich. Czasami pojawiają się bardzo śmieszne trolle z NW piszące non stop na czacie "omg why did you kill me?" i inne śmieszne i niesamowicie nowatorskie żarty. Często wbije jakiś rodak, np. Maciek2003PL i ginąc rzuci paroma brzydkimi słowami żeby wrócić na CAMELOT_DM znów zgarniać topowe wyniki. Patologia serwera - zadowalający poziom, podtrzymują ją takie szanowane persony jak Watly, Mitchell i Purzelblume próbująca uwieść każdego gracza wb.
    Krążą też legendy o pewnym graczu który nigdy nie walczył, prawdopodobnie do teraz stoi w kącie mapy czekając żeby wyjść z ukrycia gdy wieczna walka w Warbandzie dobiegnie końca. Mawiają że jego nick to DJIN... ale nie słyszeliście tego ode mnie!

Poziom: 10/10
    Patologia: 8/10

Armia_Koronna: Sławny serwer gromadzący w swoim przybytku śmietankę Polskiej sceny i najlepszych adminów, tych spod znaku "ej, a chcesz bana?".
    Poziom kiepski, jednak ta lipność dodaje powera patologii. Garcze gadają dużo chociaż mało potrafią. Radzę nie wbijać z prawdziwym nickiem bo zaczną cię corpsekickować i obrażać ciało na wszelkie możliwe sposoby. Nie idź też w clash bo szybko dostaniesz kosę w plecy od jakiegoś MaćkaPL. Wśród prosów serwera wiodą prym THD_ChińskieWoje i inne dziwne wytwory dzisiejszej sceny. Bogowie serwa wyznają zasadę duela z ostatnim przeciwnikiem, nie próbuj go zabijać - możesz zostać steamkillowany XD BLOK W GÓRĘ I DO BOJU 1 V 1 XDD
    Grając tu lepiej nie mieć dobrych statów - za 20:0 ban, przecież to musi być haker!
    Serwer o słabym balansie patologia/poziom, polecam tylko po kracie browara.

Poziom: 1/10
    Patologia: 10/10

The_Ludus: To teraz jedyny sensowny serwer duelowy. Skillowo jest ok - mieszanka prosów i słabiaków. Patologicznie też nie źle.
    Dookoła dziwnych map latają niemal sami Swadianie z dwuręcznymi mieczami wykonując ruchy jakby mieli parkinsona. Ciężko za czymkolwiek nadążyć zanim zostaniesz wyzwany na śmiertelny pojedynek o honor i chwałę przez jakiegoś Roostera1999GER albo Maximou2001FRA który miał takie problemy na IG i w clanwarach, że przez zespół stresu pourazowego postanowił zaszyć się na serwach duelowych... byle z daleka od noobów z tarczami, kawalerii i łuczników!!
    Dlatego w tym momencie przechodzę do patologii - Ludus zadba od dostarczenie jej w odpowiedniej ilości a nawet nadmiarze. Martwiłeś się corpsekickiem na IG? Tutaj zmartwisz się dwa razy tyle! Duele to walka ego, wielka bitwa między potężnymi wojownikami - "to miasto jest zbyt małe dla nas dwu"... zwycięsko wychodzi tylko jeden!
    A jeśli jesteś najlepszym duelerem, jesteś też najlepszym piechurem. Co z tego, że w meczu masz pełne gatki i zbierasz hurtowo headshoty czy lance w plecy... zawsze jest pewien klan który będzie cię hajpował! Możesz też iść cav na IG i zabijać afków, przecież już jesteś sławny! Masz zabezpieczoną przyszłość.
    Dlatego grajcie na Ludusie XD

Poziom: 7/10
    Patologia: 11/10

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 29, 2015, 10:08:25 »
    IG_Battlegrounds - wysoki poziom gry,ale czasami jest zbyt łatwo, gdy nazbiega się za dużo randomów. Najlepiej się gra jak jest około 30 osób na serwie, im więcej tym większy chaos, wtedy zazwyczaj idę na The_Ludus.
    The_Ludus - zwykle banda nieogarów, których ścina się jak zboże + kilku tych z którymi da się zagrać duel na poziomie.
    The_Ludus: Dookoła dziwnych map latają niemal sami Swadianie z dwuręcznymi mieczami wykonując ruchy jakby mieli parkinsona. Ciężko za czymkolwiek nadążyć.

Swadiańskie 2h to najlepsza broń do duelów, ponieważ ma duży zasięg, obrażenia i jest szybka - nie dziwne, że większość ją wybiera; ewentualnie spear albo 1h. A co do śmiesznie wyglądających feintów to tylko dzięki nim pojedynki mogą być ciekawe, grając bez nich zanudził bym się. Za niektórymi ciężko jest nadążyć to fakt, ale tu chodzi tylko o praktykę. Duele naprawdę dają fun, ale co kto lubi ofc

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 29, 2015, 11:59:17 »
    I tak 99% tych parkinsonów jak wejdą na bitwę czy mecz klanowy są jechani przez byle kogo, nigdy nie lubiłem duelów i swoje napisalem XD Rozumiem zasady jakimi rządzą się duele ale po prostu mnie one śmieszą. I duele, i "subkultura" która się wokół nich stworzyła XD

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 29, 2015, 12:40:28 »
    I tak spójrzmy prawdzie w oczy Trebron, i wchodząc na Ludus padamy od jakichś no-name'ów. Ja się z tym pogodziłem, że jakieś mietki mnie leją, jak udają jakiegoś epileptyka :D

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 29, 2015, 12:52:45 »
    I tak spójrzmy prawdzie w oczy Trebron, i wchodząc na Ludus padamy od jakichś no-name'ów. Ja się z tym pogodziłem, że jakieś mietki mnie leją, jak udają jakiegoś epileptyka :D
    Ale ty jesteś mistrzem świata w turnieju którym aktualnie ludzie się interesowali i był streamowany a oni niech nadal machają 2-handami jak opętani w niszowych duel cupach XD

ale skończmy offtop, temat jest o serwerach... no a Ludus to chyba jedyny serwer na którym można spotkać przynajmniej paru gości którzy coś ogarniają. Zbyt na niego wsiadłem

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 29, 2015, 13:50:50 »
    1_Krwawe_Pola - najlepsze miejsce do teamkillowania, trucia ludziom, wszelkiego trollingu. Polecam!
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 29, 2015, 14:54:49 »
    To i z perspektywy noname'a i przeciętniaka, co gra w wb obecnie raz na rok:
    IG_Bg - jedyny bitwa serw, gdzie można pograć na poziomie. Irytująca liczba kawalerii i blokada na liczbę strzelców potrafi doprowadzić do szału :)
    AK_serwer - serw na poprawę humoru i samopoczucia
    ZHG_siegeserwer - po pijaku czasami się tam zajrzy :) co do samych oblężeń mam lekką słabość, bo były to pierwsze serwery, na których grałem nałogowo w warbanda :)

Nieistniejące:
    PE_serwer - swoim czasie miał chyba najwięcej, po IG, ludzi na battle serwerach. Miał swój klimat z ludźmi pokroju KROWY. No i było niezłe wymieszanie Maćków1998PL z graczami całkiem dobrymi jak WSC czy Vikings.
    22nd - uluibony serw oblężniczy, długi czas nie zapomnę 5 żyć jako obrońca na rundę, no i tam zaczęło się pierwsze wychodzenie na staty na plusie :D
    nditions - jedyny serw duelowy, na który chodziłem sam z siebie, głównie po to, by pobawić się w parkourowca :)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Frugo xD

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • "im alive"
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 29, 2015, 20:11:32 »
    IG_Bg - jedyny prawilny
    i jeszcze
    Gothic_TD - jak chcesz se postrzelać do biegających botów ( prawie jak AK i Krwawe_Pola )

Offline SIRWilczek

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 14, 2015, 20:10:00 »
    ODKOP PROSZĘ O ZŁOTĄ ŁOPATĘ
    Od kiedy Wolfpack jest martwy nie ma dobrego serwa.
    Jest jeszcze ZHG
    Ew Mount and Siege
    Wiem, że podałem TYLKO oblężenia ale na takim trybie najczęściej gram
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2015, 21:19:26 wysłana przez SIRWilczek »

''I'm the Special One'' - Jose Mourinho

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 14, 2015, 20:26:34 »
    Od kiedy Wolfpack byl dobrym serwerem? xd cos przespalem?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 14, 2015, 22:38:31 »
    Wolfpack_Siege Norbert, nie ta galaktyka