Najpierw zrecenzuję upadłe warbandowe legendy xD
22nd_Battleserver - pierwszy oblegany serwer battle, poprzednik IG_BG bitwy po 100 osób - stronk... ale już ded. 9/10
Swadia_Duel - pro serwer, często były turnieje ale nigdy nie grałem dueli więc mam to gdzieś - 10/10 za nostalgię
1_REF_Clanserver - jeden z dwóch jedynych Polskich serwerów które kiedykolwiek trzymały poziom 10/10
1_SRT_SERVER_PL - drugi porządny Polski serwer... za te niezapomniane zabawy admin toolem - 11/10 ~IGN
1_JZ_Serwer - serwer klanu JZ, patologia i admin nazista 1/10
Teraz prawdziwe recenzje - serwy ciągle żywe rozebrane na drobne części i podsumowane przeze mnie! Są dwie oceny - za poziom i za patologię. Wbrew pozorom aby gra była miodna i przyjemna na serwerze powinien występować pewien poziom pozytywnej patologii w odpowiednim stężeniu.
IG_Battlegrounds: najlepszy i bezkonkurencyjny serwer, zarówno w kwestii poziomu jak i patologii. Gracze są mocni (i tak jestem najmocniejszy), mało noobów ale dużo fragów. Chociaż ciężko powiedzieć kto tam gra.. i tak zawsze topuję więc nie zwykłem patrzeć w dół tabeli. To jak przebiegają rundy zależy od ilości graczy. Jeśli jest mniej niż 20 - szybko będzie clash, parę kawalerii i kuszników ale większość pójdzie inf. Kiedy mamy ponad 30 graczy zaczyna się tradycyjnie dla IG - najwięcej cav albo inf + dużo strzelców. Są też najdzielniejsi rycerze na czarnych koniach którzy niestety są tak dobrzy, że giną pierwsi bo wszyscy koncentrują się na nich. Czasami pojawiają się bardzo śmieszne trolle z NW piszące non stop na czacie "omg why did you kill me?" i inne śmieszne i niesamowicie nowatorskie żarty. Często wbije jakiś rodak, np. Maciek2003PL i ginąc rzuci paroma brzydkimi słowami żeby wrócić na CAMELOT_DM znów zgarniać topowe wyniki. Patologia serwera - zadowalający poziom, podtrzymują ją takie szanowane persony jak Watly, Mitchell i Purzelblume próbująca uwieść każdego gracza wb.
Krążą też legendy o pewnym graczu który nigdy nie walczył, prawdopodobnie do teraz stoi w kącie mapy czekając żeby wyjść z ukrycia gdy wieczna walka w Warbandzie dobiegnie końca. Mawiają że jego nick to DJIN... ale nie słyszeliście tego ode mnie!
Poziom: 10/10
Patologia: 8/10
Armia_Koronna: Sławny serwer gromadzący w swoim przybytku śmietankę Polskiej sceny i najlepszych adminów, tych spod znaku "ej, a chcesz bana?".
Poziom kiepski, jednak ta lipność dodaje powera patologii. Garcze gadają dużo chociaż mało potrafią. Radzę nie wbijać z prawdziwym nickiem bo zaczną cię corpsekickować i obrażać ciało na wszelkie możliwe sposoby. Nie idź też w clash bo szybko dostaniesz kosę w plecy od jakiegoś MaćkaPL. Wśród prosów serwera wiodą prym THD_ChińskieWoje i inne dziwne wytwory dzisiejszej sceny. Bogowie serwa wyznają zasadę duela z ostatnim przeciwnikiem, nie próbuj go zabijać - możesz zostać steamkillowany XD BLOK W GÓRĘ I DO BOJU 1 V 1 XDD
Grając tu lepiej nie mieć dobrych statów - za 20:0 ban, przecież to musi być haker!
Serwer o słabym balansie patologia/poziom, polecam tylko po kracie browara.
Poziom: 1/10
Patologia: 10/10
The_Ludus: To teraz jedyny sensowny serwer duelowy. Skillowo jest ok - mieszanka prosów i słabiaków. Patologicznie też nie źle.
Dookoła dziwnych map latają niemal sami Swadianie z dwuręcznymi mieczami wykonując ruchy jakby mieli parkinsona. Ciężko za czymkolwiek nadążyć zanim zostaniesz wyzwany na śmiertelny pojedynek o honor i chwałę przez jakiegoś Roostera1999GER albo Maximou2001FRA który miał takie problemy na IG i w clanwarach, że przez zespół stresu pourazowego postanowił zaszyć się na serwach duelowych... byle z daleka od noobów z tarczami, kawalerii i łuczników!!
Dlatego w tym momencie przechodzę do patologii - Ludus zadba od dostarczenie jej w odpowiedniej ilości a nawet nadmiarze. Martwiłeś się corpsekickiem na IG? Tutaj zmartwisz się dwa razy tyle! Duele to walka ego, wielka bitwa między potężnymi wojownikami - "to miasto jest zbyt małe dla nas dwu"... zwycięsko wychodzi tylko jeden!
A jeśli jesteś najlepszym duelerem, jesteś też najlepszym piechurem. Co z tego, że w meczu masz pełne gatki i zbierasz hurtowo headshoty czy lance w plecy... zawsze jest pewien klan który będzie cię hajpował! Możesz też iść cav na IG i zabijać afków, przecież już jesteś sławny! Masz zabezpieczoną przyszłość.
Dlatego grajcie na Ludusie XD
Poziom: 7/10
Patologia: 11/10