Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I][STRONNICTWO][LZ] Liga Zendaru  (Przeczytany 11642 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [STRONNICTWO][LZ] Liga Zendaru
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 21, 2015, 16:41:35 »
    Tutaj Prusak, chętnie przyjmiemy Ciebie w nasze szeregi. Witaj!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline REF_Konrad

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • REF_Konrad
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 21, 2015, 20:16:10 »
    Cześć. Jestem Konrad. Chciałbym dołączyć do Waszej partii.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 22, 2015, 12:58:46 »
    Nad ranem w mieście zaczęły pojawiać się ogłoszenia sygnowane przez LZ
    Podczas przeszukiwania piwnic w nowo zakupionej siedzibie Ligii, natknęliśmy się na stary manuskrypt. Okazało się, że w tej księdze jest zawarta cała mitologia dawnych Zendarczyków. Lud pod wpływem heretyków i sekciarzy jednak zapomniał o wierzeniach prastarych. My kierując się interesem samego narodu zdecydowaliśmy o reaktywacji tejże religii, jako jedynej która może zapewnić niezależność naszej ojczyzny. Na jej czele stanie  Wielki Kapłan Hawer, który zadba o jej szybki rozwój. Śmierć wszystkim sekciarzom i heretykom!
    Podpisano
    Prußak
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Hawer

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 22, 2015, 13:03:52 »
    Ja, Hawer, Wielki Kapłan panteonu Zendarskiego, oglaszam wszem i wobec, że należy zwrócić się po pomoc do dawnych bogow:
    -Głazusa, patrona wszystkich żołnierzy i wojska;
    -Miszora Wielkiego obrońce budowniczych, drwali  i budowniczych;
    -Fejsis I Sprawiedliwej, bogini stosunków międzyludzkich oraz znajomości;
    -Psiada Rapuspapus, mistrz ucieczek, ludzi wyjętych spod prawa, morderców i alkoholu;
    -Orlikus, patron aktywności fizycznej, poszukiwacz idealnych proporcji ciała oraz strzałów/rzutów do celu;
    -Figejopterix, bóg urodzaju, upraw oraz żniw;
    -Stolajkus bierze pod swoją egidę osoby sławne;
    -Bilgunowzwodus opiekuje się płodnością, poczuciem humoru, stosunkami międzynarodowymi oraz wodą;
    -Koza - wiemy o niej niewiele, ale najprawdopodobniej opiekowała się zwierzętami.

Niestety, starożytne teksty zostały spisane w języku starozendarski. Dopiero pierwsze teksty są tłumaczone na nowomowę, przez co mity będą upubliczniane dopiero stopniowo. Chwała Starym bogom zostanie przywrócona!

Podpisano Hawer, Wielki Kapłan, Prorok i Wybraniec 9 Bóstw!
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 22, 2015, 14:16:23 »
    Hawer - zadam tylko jedno pytanie - czemu niby wy jesteście uprawomocnieni do interpretacji tego manuskryptu?
    Jeśli istotnie coś tam odkopaliście - macie natychmiast mi to oddać, interpretacją tego waszego manuskryptu zajmiemy się niezwłocznie.Chociaż podejrzewam że ściemniacie...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 22, 2015, 14:26:37 »
    -To oburzające - odrzekł natychmiast Markus baronet Iyindah av-Pfalzenburg - że niejaki Octavian uzurpuje sobie jakiekolwiek prawo, tudzież żądania do onych manuskryptów! Kiedy już wybierzemy Dyk... znaczy się nowego króla, wonczas Jego Królewska Mość zapewne ustanowi niezależnego eksperta z Ligi Zendaru, który dokona obiektywnej i fachowej interpretacji rzeczonego tekstu stwierdzając o jego prawdziwości. Nie widzę więc powodów, by się tak o niego emocjonować, stronnicy Eneasza...

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 22, 2015, 14:32:02 »
    Od kiedy król ma interpretować boskie znaki!
    Jeśli wszechwładne istoty zakradają się do twojego wychodka i podrzucają liściki to interpretacją tych liścików zajmują się kapłani!
    Chcieliście pieniądze to zajmujcie się pieniędzmi PiiSowcy, a po co komu interpretowanie znaków w Lidze, skoro PruSak sam ucieka od zaszczytu bycia królem, to też nie wiem? Po co bogowie mieliby przemawiać do takiego tchórza jak PruSak skoro on nie jest zdolny do działania!
    Dawać ten manuskrypt i to już, pomogę go wam odczytać bo zupełnie pobłądzicie i nie zdążymy z budową "Marzenki"!
    Kim jest ten cały Hawer? Za kogo on się uważa?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 22, 2015, 14:38:19 »
    -Doprawdy! Hawer jest, jak widać, wielkim kapłanem i kapitanem straży redorańskiej, co czyni go wystarczająco tego kompetentnym! Nie wspominając o tym, mości Octavianie, iż "Marzenka" jest marnotrawstwem materiałów i ułudą. Na co wam łódź, gdy morza znajdują się wiele mil od Zendaru? - zapytał się Markus.

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 22, 2015, 14:42:47 »
    Jak śmiesz wątpić w prawdziwość naszych słów?! O niedowiarku, okażemy jednak łaskawość i przychylimy się częściowo twej prośbie. Nasz skryba i tłumacz PRO100 przedstawi wam niedługo fragment 3 "Księgi Prawniczej Chwalebnego Orgusa".

Offline PRO100

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 22, 2015, 14:58:40 »

Rzeczony fragment nakazuje by heretyków i innowierców poddawać próbie wiecznego ognia.
    3 KPCO 30-40

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 22, 2015, 15:15:52 »
    O, a jaki był adres podany z tył na kopercie, może jeszcze był tam znaczek z pieczątką!
    List, pisany wprost? To jest wasz boski znak?
    Pastereczka, która słyszy w szumie wiatru język aniołów!
    Brakująca wątroba w ciele złożonego w ofierze cielca!
    Dym z całopalnej ofiary układający się w niewyraźne litery!
    Zakopane tablice, które można jedynie odczytać w czasie pełni księżyca i to przez dziewicę o rudych włosach!
    TO JEST JĘZYK BOGÓW!

To czym tu wymachujcie to tani falsyfikacja na którą, nikt kto ma pojęcie o religii się nie nabierze.
    Manuskrypt uznany jest za falsyfikat, jak tylko zostanę królem wszczynam śledztwo, które zdemaskuje żałosnych konspiratorów!
    Gdy ja przybyłem oświadczyć wolę Aniołów towarzyszyło mi zaćmienie słońca, a wam przejściowe zachmurzenie? - PARTACZE!

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 22, 2015, 15:35:59 »
    Octavianie - rzecze niemówiący nic do tej pory Piastun - widziałem manuskrypt na własne oczy, i wierz mi, że żadne objawienie anioła, który nawiedza gnuśnego chłopka nie jest ani trochę przekonujące, w przeciwieństwie do Świętych Ksiąg, w których zostały zapisane najprawdziwsze prawdy. Gdy księgi zostały otworzone, nieopisana światłość oślepiła wszystkich obecnych. Mówisz, że starożytny manuskrypt nie jest żadnym dowodem? A jak mamy wierzyć w objawienie zesłane na chłopka, którego nikt nigdy na oczy nie widział?

W tej chwili Piastun pogroził palcem Octavianowi.- Żadne śledztwo nie może być przeprowadzone przez wyznawcę waszej heretyckiej wiary, a Ty kiedyś zostaniesz poddany Świętej Próbie Ognia, dzięki której zobaczymy iż jesteś żałosnym heretykiem. Wierni słudzy Zendaru - Hawer i PRO100 pracują nad tłumaczeniem następnych ksiąg i wkrótce wszyscy poznają najprawdziwszą starożytną wiarę.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 22, 2015, 15:55:11 »
    To ten kto ufa w ów manuskrypt niechaj dzierżąc go w dłoniach i chwaląc bogów wskoczy w kocioł rozgrzanego ołowiu!
    Jeśli wyjdzie bez szwanku z próby - uznam waszą rację!

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 22, 2015, 16:06:51 »
    Twoje słowa są istnym szaleństwem a Bogowie kochają ludzi mądrych i odważnych, nie szalonych. Nie wiem skąd przyszedł Ci do głowy kocioł ołowiu, ale wiem, że na pewno chcesz by manuskrypt został zniszczony. Wkrótce następne księgi zostaną przetłumaczone i wszyscy poznają Najświętszą Prawdę - Odrzekł Piastun.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 22, 2015, 16:14:59 »
    Czyli Dyktator trzymający w ręku manuskrypt nie mógłby chodzić po rozgrzanym ołowiu?
    Bo gdy za 5 lat wykopane zostanę tablice które zakopał Poczciwy Eneasz, będzie można urządzać grilla na jeziorach płynnej lawy u stóp wulkanów! GŁUPCY, jak łatwo was omamić!
    Niechaj Dyktator zanurkuje w kociołku ołowiu - wtedy porozmawiamy!
    Ołów, ani nic co ludzkie nie zdoła zniszczyć tego co BOSKIE! HAHAAHHAAAaaa! PARTACZE!