Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I: Agora] Sala audiencyjna [król dykcio]  (Przeczytany 8734 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Sala audiencyjna [król dykcio]
    « Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 06, 2015, 11:00:09 »
    Gdy gnije w słońcu stary knur, jego trzewia nabrzmiewają gazami i wyziewami, które uchodząc przez otwory w ciele, brzmią tak jak wasze mowa!
    Przecież właśnie powiedziałem, że wygrana bitwa musie być znakiem przychylności bogów! Co mam jeszcze powiedzieć?
    Sieroto saranidzka, opijcu khergicki, szubrawcu nordycki, bździągwo pospolita jedna AdamieKur!

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 06, 2015, 13:01:01 »
    Bogowie istnieją, lecz póki Eneaszowcy istnieją i w spokoju praktykują swoją herezję, nie spłynie na nas ich dobrodziejstwo. I uważaj, paskudny bałwochwalco, jak się wyrażasz do barona! Nie będzie moje imię porównywane do opojów i sierot.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 06, 2015, 14:26:31 »
    Gdy gnije w słońcu stary knur, jego trzewia nabrzmiewają gazami i wyziewami, które uchodząc przez otwory w ciele, brzmią tak jak wasze mowa!
    Jakie to piękne, popłakałem się.

Pożoga wierzy przede wszystkim w siłę zepsutej ludzkiej natury, a następnie w niezwykle przekonującą moc ognia. Więc jeśli ktoś ma podobny stosunek do milusiego ciepła ognia, to należy to wykorzystać w np. pieczeniu świni lub podboju Swadii.
    Ci co sądzą odmiennie to zimne leszcze i miękke kluchy!

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 06, 2015, 18:40:07 »
    AdamKurka pieje jak zarzynany kogut. Szukasz stanowisk, pieniędzy i satysfakcji tak bardzo, ze chyba świętego byś poświęcił. Eneasz nauczał być jednak wyrozumiałym: wybaczam Ci. Huth: tobie również wybaczymy. Króla nie prosimy o interwencję. Dajmy im drugą szansę!
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 06, 2015, 22:39:34 »
    W dalszym ciągu oczekuję, aż osoby wyżej wspomniane przyjmą tytuły, a tymczasem proponuję już włości!
    (click to show/hide)

Posiadamy 5 wiosek, a więc z godnie z Ustawą #1 ich właściciele otrzymają tytuły baronów. Mianuję:
    - Barona Burglen, który zostanie huth
    - Barona Tshibtin, który zostanie Octavian
    - Barona Yalibe, który zostanie Trebron
    - Barona Ushkuru, który zostanie Adam
    - Barona Amere, który zostanie Tymus

Czy przyjmujecie te tytuły od Waszego miłościwego króla?
    Przyjmuję tytuł królu

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 11, 2015, 22:01:04 »
    Po kilku ciężkich dniach do komnat królewskich zapukał szpieg-mistrz Corleone. Odczekał chwilę, po czym wszedł do pokoju. Król nawet nie zdążył zdjąć opancerzenia, cały czas czekał na wieści od swoich zwiadowców. Szpieg poprawił ukrytą broń, poprawił ciężki dwuręczny miecz, który był w pochwie na plecach i spytał: - Panie, co zamierzasz począć z hrabią Mirchaudem?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 12, 2015, 01:29:19 »
    Nie krępuj się Corleone. Oddaję ci go do zabawy. W oficjalnym raporcie napisz, że przesłuchiwałeś go w sprawie eee... powiedzmy ukrytych swadiańskich skarbów w zamku Derchios. Tylko go nie uszkodź za bardzo, bo ostatecznie może się przydać do zebrania okupu. Ewentualnie odda się go na stosy Eneaszowcom... jak będą grzeczni.

Tymczasem czas na nominacje:
    - zamek Derchios z tytułem hrabiego - lllew
    - zamek Senuzgda z tytułem hrabiego - Prusak
    - wioska Tosdhar z tytułem barona - McAbra
    - wioska Emirin z tytułem barona - Piastun

Czy przyjmujecie je od Waszego Miłościwego Króla?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 12, 2015, 10:34:44 »
    Przyjmuję, na chwałę Four Ways! - odrzekł kanclerz.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 12, 2015, 10:43:29 »
    Dziękuję i przyjmuję ten tytuł.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 12, 2015, 10:43:59 »
    Dziękuje za nominację - oczywiście że przyjmuję.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 12, 2015, 11:24:42 »
    Przyjmuję tytuł, za który dziękuję.

Offline SNIPer

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 14, 2015, 18:18:15 »
    <do sali audiencyjnej wchodzi senator SNIPer>

<staje przed przed królewskim tronem, po czym kłania się dworsko>

Miłościwy Królu!

Zwracam się z prośbą do WKM o interwencje w sprawie ostatnich zajść, które miały miejsce na terenie naszego miasta. Mówię tu o oczywiście o powstaniu zamieszek religijnych wynikłych z aresztowania przywódców SPOPE.

Niestety, obecny zamęt wynika z nadmiernych kompetencji jakie przyznała WKM Wielkiemu Sędziemu Zendaru Tymusowi, który zamiast zajmować się utrzymaniem porządku podczas oblężenia, doprowadził do tulmutu eneaszowców.

Ta sytuacja jest dla nas całkowicie nie do przyjęcia!

Zwłaszcza że nasz lud powinien zjednoczyć się przeciwko najeźdźcy, a nie walczyć pomiędzy sobą!

<tu postępuje bliżej tronu, po czym mówi głośniej>

Jako że, WKM jest wyposażony w nieograniczone kompetencje, to tylko ty Królu masz możliwość załagodzienia obecnej sytuacji.

Po pierwsze, trzeba by eneaszowcy wrócili do domu, a stać się tak może tylko wtedy kiedy przywódcy SPOPE zostaną zwolnieni z więzienia. Ale <tu podnosi palec> to nie koniec! Nie wiemy jak poważne dowody ma Wielki Sędzia Zendaru przeciwko SPOPE, dlatego musimy dmuchać na zimne. Związku z tym, Octavian, Waldzios i IvE będą przebywać w areszcie domowym, aż do czasu wydania prawomocnego wyroku sądowego.

Po drugie, wszyscy trzej wyżej wymienieni, by zostać zwolnieni będą musieli odwołać motłoch sprzed posterunka i złożyć przysięgę, że nie będą podejmować prób ucieczki ani mataczyć, Jeżeli okażą się krzywoprzysięzcami, sami wydadzą na siebie wyrok.

Po trzecie, nie może powtórzyć się podobna sytuacja jaka jest obecnie w przyszłości. Dlatego najlepiej będzie, jeżeli każda decyzja o uwięzieniu senatora lub wysokiego urzędnika państwowego, będzie potrzebowała do swej skuteczności królewskiej kontrasygnaty.

Proszę o szybką reakcje Królu!

<tu senator czyni krok w tył i się kłania>

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2015, 21:29:31 wysłana przez SNIPer »
    Ora et Labora

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 14, 2015, 19:12:27 »
    Wchodzi sędzia i mówi:
    Panie nie wierz w to co zostało tu powiedziane, bo jak zaraz udowodnię wywód senatora SNIPera jest błędny.

Niestety, obecny zamęt wynika z nadmiernych kompetencji jakie przyznała WKM Wielkiemu Sędziemu Zendaru Tymusowi, który zamiast zajmować się utrzymaniem porządku podczas oblężenia, doprowadził do tulmutu eneaszowców.
    Kompetencje sędziego nie są nadmierne, gdyż wykorzystuję tylko podstawowe prawo jakie powinno urzędowi sędziego przysługiwać, a jest to wydanie nakazu aresztu. Śmiem ponadto twierdzić, że wykonuję tylko rozkazy wasze(które tyczą się zamykania wszystkich, którzy rzucą chodź cień podejrzeń). Więc czyż jeśli sam kazałeś mi podjąć odpowiednie działania, miałem pozostać bezczynny w obawie, że każda moja decyzja może spowodować proces paru obdartusów? Przecież to śmieszne. Sąd powinien dążyć do wymierzania sprawiedliwości nie zważając na konsekwencje wyroku. Tylko tak jesteśmy możemy przywrócić rządy prawa do Zendaru.

Po pierwsze, trzeba by eneaszowcy wrócili do domu, a stać się tak może tylko wtedy kiedy przywódcy SPOPE zostaną zwolnieni z więzienia. Ale <tu podnosi palec> to nie koniec! Nie wiemy jak poważne dowody ma Wielki Sędzia Zendaru przeciwko SPOPE, dlatego nie musimy dmuchać na zimne. Związku z tym, Octavian, Waldzios i IvE będą przebywać w areszcie domowym, aż do czasu wydania prawomocnego wyroku sądowego.
    Jestem całkowicie przeciwny wypuszczania zdrajców ojczyzny z więzienia i osadzania  w ich własnych siedzibach. Nie dość, że musielibyśmy poświęcić dodatkowych strażników do pilnowania tychże osób. Ponadto jaki dalibyśmy przykład ludowi? Zwykli złodzieje muszą być przetrzymywani w loszku straży lub więzieniu, a przywódcy fanatyków mogą spokojnie czekać na wyrok w ich własnych domach? Twierdziłem, twierdzę i będę twierdził, że wobec prawa wszyscy(no może poza królem, który jest pomazańcem bogów) powinni być równi.

Po trzecie, nie może powtórzyć się podobna sytuacja jaka jest obecnie w przyszłości. Dlatego najlepiej będzie, jeżeli każda decyzja o uwięzieniu senatora lub wysokiego urzędnika państwowego, będzie potrzebowała do swej skuteczności królewskiej kontrasygnaty.
    Z jakiej racji urzędnicy mają mieć ten komfort? Zdrajca to zdrajca i nie zmieni to nic. Według mnie ten postulat ma służyć tylko temu, by zdrajcy i złodzieje posiadający tytuł senatora ect. mogli opóźniać decyzje o aresztowaniu ich. Jak zresztą już wspominałem wobec prawa wszyscy powinni być równi.

Pozwoliłem sobie ponadto wysłać listę dowodów do waszych komnat Panie.

Sędzia kłania się i odchodzi.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 15, 2015, 15:29:19 »
    Panie, Królu mój i władco. W związku z odkryciem nowych faktów proszę o zezwolenie na udanie się w głąb wertepów Chankatu Khergickiego by śledztwa kresu dokonać. Na czas mojej nieobecności obowiązki me przejąłby zacny strażnik i prawy człowiek sierżant Rzokable. Wróce jak najwcześniej się uda jednak działać należy szybko.

Twój uniżony sługa
    Wielki Łowczy
    kpt. Alpaka
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 15, 2015, 16:38:35 »
    Panie, Królu mój i władco. W związku z odkryciem nowych faktów proszę o zezwolenie na udanie się w głąb wertepów Chankatu Khergickiego by śledztwa kresu dokonać. Na czas mojej nieobecności obowiązki me przejąłby zacny strażnik i prawy człowiek sierżant Rzokable. Wróce jak najwcześniej się uda jednak działać należy szybko.

Twój uniżony sługa
    Wielki Łowczy
    kpt. Alpaka
    Proszę o zgodę, bym wyruszył z nim ! Jednak przyda mu się pomoc, a ubić jakiegoś khergita to i ja się nie zawaham.