Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I: Agora] Sala audiencyjna [król dykcio]  (Przeczytany 8791 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Sala audiencyjna [namiestnik dykcio]
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 21, 2015, 09:24:00 »
    Czy smutek ma jakieś głębsze uzasadnienie, czy chodzi o gnębienie nieszczęsnych?
    Może chcesz poprzez smutek, uwolnić głębszy potencjał?

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Sala audiencyjna [namiestnik dykcio]
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 26, 2015, 18:44:03 »
    Do tego potrzebna jest ustawa, a ją może zatwierdzić tylko senat. Jeżeli dostaniesz się do senatu, będziesz mógł bezpośrednio do marszałka przekazać projekt ustawy. Jeżeli jednak pozostaniesz tylko obywatelem, to po powołaniu senatu będziesz mógł założyć w tym dziale oddzielny temat z propozycją ustawy dla senatu.

Pozdrawia,
    Namiestnik
    Chcecie ustawy? Kilka dni i PiiS przedstawi propozycję ustawy o kultach,wierzeniach i sektach w Zendarze

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    Odp: Sala audiencyjna [król dykcio]
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 28, 2015, 23:02:13 »
    Najmiłościwszy Panie!

Chciałbym zwrócić się z uprzejmą prośbą o przyznanie mi lokum mieszkalnego. Odkąd pojawiłem się w Four Ways mieszkam gdzie popadnie, nie zaznawszy spokoju własnego pokoju. Nie mam nic co mógłbym zaoferować oprócz swojej skromnej rhodockiej osoby, bez korzyści seksualnych oczywiście, ale chciałbym zdać się na łaskie Waszej Królewskiej Mości.

Najposłuszniejszy sługa Alapaka, znany przez Nativowców jako EddardStark_womanstyle, wojownik klanu Order of the Flaming Rose, namiestnik Sword of Valor oraz przywódca grupy operacyjnej Call of Warband. Dzielny i niezłamany rycerz Iron Knights, generał wielkiego Zakonu Templariuszy, przełożony Minotala, namiestnik Republiki Zendaru oraz przywódca sekcji spadochronowej, były kirasjer 14 pułku kawalerii,  bard zwany MC Rhodokiem oraz Wielki Samozwańczy Szeryf Tawerny.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 28, 2015, 23:12:32 »
    Znajdą się wolne miejsca w naszej karczmie. Karczmarz się z tobą skontaktuje już wkrótce.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 31, 2015, 10:52:05 »
    Chciałbym ogłosić iż ustawa dot. kultów, wierzeń i sekt będzie dziś praktycznie skończona. Przedyskutujemy w gronie PiiS co poprawić i rzucimy na forum byście i wy wyrazili opinie, czy wprowadzamy ją w życie.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 31, 2015, 11:17:21 »
    Ja się pytam czemu nasi wielce szanowni senatorowie wybierani są w wyniku łapanki oraz głownie przez przypadek!?!? Czemu nie jest to w żaden sposób regulowane prawnie w naszym kochanym Zendar???

A przecież to takie proste, niech każda partia wystawia listę wyborczą, na której umieści swoich kandydatów (kandydat nie musi być członkiem partii). Do senatu dostawałyby się osoby z danej listy według kolejności. Wtedy głosujemy na ludzi a nie na partię...

Czemu do tej pory nikt się tym nie zajął!?!?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 31, 2015, 11:32:28 »
    Bo rządzą tam głównie barany i głupcy! Trzeba ich wynieść z dworu i wyrzucić w błoto! Po co komu senatorowie? Na co nam ustawy! Niech każdy usłyszy pieśń stali!

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 31, 2015, 11:58:14 »
    Ustawy są po to by nie rządzili nami tacy ludzie jak ty :D

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 31, 2015, 15:48:42 »
    Bo rządzą tam głównie barany i głupcy! Trzeba ich wynieść z dworu i wyrzucić w błoto! Po co komu senatorowie? Na co nam ustawy! Niech każdy usłyszy pieśń stali!
    No oczywiście, lepiej niech rządzą nami ludzie, którzy będą lizać pupę Khergitom i Sarranidom, którzy wkrótce odwdzięczą się nam wojną i kompletnym zniszczeniem naszej frakcji.
    Państwo ma być silne, głównie pod względem militarnym, by takich heubolasów jak Khergici czy Sarranidzi niszczyli na start, w pierwszych bitwach. Chyba, że wychodzisz z założenia, że lepiej dużo gadać, a mało robić, jak w starożytnych Atenach.
    Ja mogę zapewnić, że będę czynił wszystko co w mojej mocy, aby rozpoczęła się kampania nietolerancji wobec przedstawicieli obu powyższych nacji :) Aż, żeby w końcu zniszczyć obie nacje - także kulturowo, aby nikt nigdy o nich nie pamiętał :)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 31, 2015, 16:21:25 »
    Tego się spodziewałem... Problem należy zakrzyczeć nic nieznaczącym bełkotem o pierdołach...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 02, 2015, 10:09:44 »
    <wkracza na salę krocząc pewnie i dumnie jak paw po czym skłania się od niechcenia>

Szanowny Królu nadal czekam na zajęcie stanowiska w sprawach podstawowych. Rozumiem, że do tej pory jedynym osiągnięciem szanownej izby senatorów <spluwa> było wybranie tej chodzącej małpy w ludzkiej skórze na marszałka. Jednak czas na konkretne działania. Kiedy zostanie powołana oficjalna komórka do wieszania heretyckich ścierw. Kiedy roześlemy pokojowe poselstwa do sąsiadów w celu trzewienia w wiary Eneasza? Czyż nie wycierpiał się nas naród wystarczająco? Obudźcie się albowiem dzień sądu jest bliski <wnosi ramiona ku niebiosom> Zaklinam Was i Ciebie Królu.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 02, 2015, 11:58:57 »
    Nie martw się IvE - odrzekł Markus baronet Iyindah av-Pfalzenburg - niedługo inkwizycja zostanie powołana, aby likwidować sekty o działalności wywrotowej i szkodliwej dla naszego Four Ways. Niestety wy, Eneaszowcy, do takich sekt się zaliczacie.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 03, 2015, 14:13:41 »
    Najmiłościwszy Panie!

Wybacz za śmiałość ale śmiem twierdzić, że z sali audiencyjnej powstaje nam karczma.. Ale pisze w znacznie poważniejszej sprawie. Chciałbym złożyć prośbę o pozwolenie na budowe świątynie naszego Boga, pradawnego wielkiego silnego oraz powstałego na nowo Werbla Burzliwego

Jest to najstarszy Bóg mitologii Norhdockiej, łączącej w zamierzchłych czasach kulture Rhodocką jak i Nordycką. Potężny ongiś, pokonał swego brata Kebabusa zsyłając go na gorące piaski pustynii przejmując władze nad istotami żywymi jak i światem zmarłych.
    Ów świątynia pozwoli nam na godziwe czczenie oraz wyznawanie, bardzo ważnego w naszym życiu codziennym, kultu jednocześnie nie raniwszy innych odczuć religijnych. Świątynia zostanie sfinansowana poprzez partie ZLC a i mitologia Northdycka, tak bardzo zapomniana a równie bardzo tajemnicza, jako pierwszy raz w dziejach Nowej Ery zostanie publikowana.

Najposłuszniejszy sługa Alapaka, znany przez Nativowców jako EddardStark_womanstyle, wojownik klanu Order of the Flaming Rose, namiestnik Sword of Valor oraz przywódca grupy operacyjnej Call of Warband. Dzielny i niezłamany rycerz Iron Knights, generał wielkiego Zakonu Templariuszy, przełożony Minotala, namiestnik Republiki Zendaru oraz przywódca sekcji spadochronowej, były kirasjer 14 pułku kawalerii,  bard zwany MC Rhodokiem oraz Wielki Samozwańczy Szeryf Tawerny.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 03, 2015, 20:33:02 »
    Nie ja się zajmuję infrastrukturą Zendaru i nie ja wydaję pozwolenia. Zrobi to Diuk Zendaru, którego wkrótce wyznaczę.

A więc na początek uhonoruję tytułami następujące osoby:
    - lllew z PiiS, którego mianuję Kanclerzem
    - Corleone z Pożogi, którego mianuję Szpiegiem-Mistrzem
    - Piastun z LZ, którego mianuję Koniuszym
    - Kamillo z SDB2001, którego mianuję Miecznikiem
    - IvE ze SPOPE, którego mianuję Podczaszym
    - Alpaka z ZLC, którego mianuję Wielkim Łowczym

Czy wymienione osoby przyjmują tytuły z nadania Waszego dobrotliwego monarchy?

Oprócz tego oczywiste jest, że nie wolno używać nie nadanych przez króla tytułów. Wszelkie tytulatury jakie mieliście w dawnej monarchii już nie zobowiązują, dlatego proszę też o ich usunięcie z tematu PiiS.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 03, 2015, 20:49:14 »
    Przyjmuję tytuł na chwałę Królestwa Zendaru.