Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Empire III  (Przeczytany 6840 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    Empire III
    « dnia: Lutego 24, 2015, 10:58:54 »
    Empire III

Wymagany system 64 bitowy oraz WSE Loader do korzystania z moda.

Ostatnio przeglądając TW znalazłem tego moda. Z tego co wiem jest całkiem nowy, a jego twórcy chcą stworzyć kawał dobrej modyfikacji. Co mnie zdziwiło, to to, że mod wymaga WSE. Oznacza to tyle, że mod działa do wersji 1.153 (z tego co wiem tutaj jest napisane jak sobie  z tym poradzić:
    (click to show/hide)

LISTA FICZURÓW:

(click to show/hide)

DOWNLOAD
    MEGA

ModDB

SCREENY
    Mapa:
    (click to show/hide)

Duże kobiety:
    (click to show/hide)

Żołnierze:
    (click to show/hide)

AUTORZY:
    • Lor Dric
    • gsaners
    • Slayth
    • frozenpainter
    • emernic
    • Serres
    • zxcvmnb
    • SevenKingdoms
    • ravan
    • anduril38
    « Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2015, 18:35:03 wysłana przez lllew »
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Empire III
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 24, 2015, 11:39:23 »
    Może wyjaśnię Trade Ledger. Otóż jest to książka jaką możemy kupić u zwykłego tawernianego handlarza książek. Zawiera wiele przydatnych informacji dla postaci nastawionych na handel. W spoilerze macie skrina od autora tego skryptu (nie z tego moda):
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 24, 2015, 17:48:05 »
    Nie no, jak są duże kobity, to biere...

btw, chyba istotna informacja...:
    64 bit operating system required to avoid crashes and general weirdness

poza tym nieźle przegięt:
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 24, 2015, 17:53:22 »
    W ogóle jakieś inne mody wymagają 64 bitowego systemu? Z tego co pamiętam to tylko Full Invasion, więc od razu na dzień dobry empire iii strzela sobie w kolano, ze ślepaka, ale zawsze to strzał.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 24, 2015, 17:58:20 »
    ACOK jest robiony bez 'wsparcia' dla 32bit, ale chyba działa.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 24, 2015, 21:05:31 »
    Tia, ACOK poleci na 32bit. Spełniają się mokre sny każdego, kto chciał ogromny świat w WB, nie tracąc mapy z Native, nie prognozuję temu modowi większego sukcesu. Lista feature'ów nie powala mnie na kolana. Nic, co powinno przyciągnąć gracza, poza pierdyliardem frakcji i lokacji. Przypomina mi to Suvarnabhumi Mahayuth, w którym zawsze będę pamiętał "historyczne" budowle, czyli przemalowane budynki Nordów na czerwono. Mod ten jest na poziomie Jakuba Koseckiego, Grzegorza Rasiaka, Freddy'ego Adu, Zawiszy Bydgoszcz, Glasgow Rangers, Jay'a Cutlera, PZM, piłki nożnej w Gibraltarze oraz Stevena Gerrarda. Jeśli chcę zagrać w moda RPG, na jakiego ten mod według twórcy się kreuje, zagrałbym w Perisno lub PoP. Jak chcę zagrać w moda z rozszerzonym gameplayem biorę Florisa lub Nova Aetas. Kiedy chcę mnóstwo frakcji i fajny klimat, włączam Brytenwaldę. Pewnie wyjdzie z tego jakiś bullshit, ale to dobrze, że takie mody istnieją, ponieważ przypominam sobie o tym, aby zagrać kolejny sezon w OOTP.
    Abstrahując od ilości kiksów itd. Rasiak jest lepszy od Adu i stawianie ich razem jest co najmniej hańba dla Rasialdo, bo on gra jak drewno, a Adu jak ***** /3xL

Obydwoje tak sami dobrze grali w poważnych klubach, tj. Benfica, Tottenham /M
    « Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2015, 21:24:27 wysłana przez Milczmen »

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 21, 2015, 20:46:17 »
    Wszyscy trzej fani tego moda łączcie się! Oto link do pobrania nowej wersji moda tutaj

Zmiany w Becie 2 poniżej:

(click to show/hide)

A jeśli chcesz prawdziwą recenzję tego moda, post wyżej ;)

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 27, 2015, 12:19:24 »
    Dziś pobiorę tego moda i SAM go zrecenzuję na tym forum, jak na razie wygląda dosyć ciekawie jak na samą betę
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 27, 2015, 12:40:35 »
    Po co się tak spinać, panie Numendir? Ocena ostra i mocno sarkastyczna, ale oczywiście mod może się podobać... tak jak można znaleźć fanów Koseckiego :)
    Ogólnie rzecz biorąc,  są po prostu mody o podobnych przestrzeniach i płaszczyznach zawartych w sobie, a będących o wiele lepiej wykonane - co bynajmniej nie odbiera ci prawa do własnej oceny moda.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 27, 2015, 14:09:23 »
    Nikt nikomu nie odbiera prawa do własnej oceny, jeśli masz inne zdanie, ok, mi to nie przeszkadza. Dlaczego, jak mniemam, wzburzyłeś się na słowa "prawdziwej recenzji"? Nigdy nie miałem na myśli, że to jest jedyna słuszna recenzja. Niepotrzebnie się uniosłeś, a trzeba pamiętać, że to tylko gra.

lllew, w 2015 nie ma fanów Koseckiego ;)

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 07, 2015, 20:36:08 »
    Chyba najlepszy mod w jaki do tej pory grałem. Wszędzie gdzie by mi pójść/nie kliknąć mamy TONĘ nowych opcji. Wszystko rozbudowane w cholerę.
    Wracam do M&B ;)

Offline Szynsz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 08, 2015, 13:01:04 »
    W pierwszym poście jest napisane że mod nie działa z najnowszą wersją gry, czy to nadal aktualne? I czy da się to jakoś obejść?

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 08, 2015, 20:36:58 »
    Wszystko u mnie działa na najnowszej spatchowanej wersji WB na steamie. Odpalem grę z folderu modules -> WSE loader
    Wracam do M&B ;)

Offline Szynsz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 08, 2015, 22:00:55 »
    Jeszcze jedno szybkie pytanko, czy na starcie zaczynamy tworząc własne królestwo?

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 19, 2015, 13:39:00 »
    Witam. Wyszła nowa wersja moda http://www.moddb.com/mods/empire-iii-the-campaign/downloads/empire-iii-beta3 jak na razie nie grałem w nią więc nie zrecenzuję.
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX