Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Yo.  (Przeczytany 1347 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sharp87

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Yo.
    « dnia: Grudnia 12, 2008, 19:04:28 »
    Witajcie rycerze/lordowie/kupcy itp.

Jestem z Katowic i mam 21 lat. Mount & Blade odkryłem całkowicie przez przypadek, chyba czytając jakiegoś newsa na internetowym portalu o grach. Normalnie z braku czasu nie zaprzątam sobie głowy takimi rzeczami, jednak M&B do złudzenia przypominał mi serię Total War, na punkcie której mam hyzia, z tą różnicą, że wreszcie mogę osobiście poprowadzić wojska do boju!

Oczywiście pospiesznie ściągnąłem demo i na początku odpaliłem tutoriala, stwierdziłem, że gra denna - grafika do d..., muzy prawie brak, fabuła nie istnieje itp. Następnego dnia odpaliłem już normalną grę i od razu będąc rzuconym na głęboką wodę nie miałem pojęcia co ze sobą zrobić, średnio się wciągnąłem. Mimo to ciągle odpalałem nudnawego M&B, żeby zobaczyć szarżę 50 rycerzy na bandę bezbronnych piechurów. I w końcu się doczekałem, od pewnego czasu uważam M&B za krok milowy w dziedzinie gier komputerowych. Trochę ubolewam nad nader widocznymi brakami w finansowaniu projektu, ale i tak nie ma drugiej takiej pozycji na rynku.

Nie wiem tylko czy Vanilla będzie jeszcze update'owana? Wersja 1.011 nadal moim zdaniem pozostawia wiele do życzenia w kwestii technicznej. Oczywiście z pomocą przychodzą mody, ale to nadal jest tylko półśrodek.

Odchodząc od tematu jestem naprawdę pod wrażeniem Polskiego "Community" M&B. Z niecierpliwością czekam na moda "Ogniem i Mieczem" i mam nadzieję, że na Waszym forum znajdę odpowiedzi na liczne pytania związane z M&B, które mnie nurtują już od jakiegoś czasu.

Offline Miziol

• Użytkownik
    Odp: Yo.
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 12, 2008, 19:17:50 »
    Też Cię witam, pytaj o co chcesz, a mi postaramy się jak najlepiej odpowiedzieć ;)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 12, 2008, 20:02:38 »
    Witaj zacny człowieku z Katowic. Serdecznie Cię pozdrawiam i życzę przyjemnej współpracy. Bacz na mój podpis i znaj regulamin, a chyba się polubimy.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Boromir

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 12, 2008, 20:04:39 »
    Dołączam się do przywitania. Mam nadzieje że będziesz stosował się do regulaminu i będzie ci się przyjemnie spędzało chwile na buszowaniu po forum.

Gadu-Gadu 1423373

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 12, 2008, 22:25:37 »
    Ave !!

Powiedz coś o swojej postacie ;) Jaką bronią walczysz i jakie jednostki używasz . (zawsze o to pytam może szukam pokrewnej duszy xD)

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 12, 2008, 23:11:11 »
    Oczywiście czytałem regulamin (krótki i zwięzły - to mi się podoba), ale chyba niektórzy tutaj powinni częściej wychodzić na dwór. Traktowanie każdego nowego użytkownika jak potencjalnego trolla i spammera to już lekka przesada moim skromnym zdaniem.

Co do mojej postaci:

Oczywiście zakuty łeb uzbrojony w miecz i tarczę, lubujący się w walce konnej z lancą. Teraz tylko od tego mordowania wszystkiego co się rusza nie wiem co ze sobą zrobić, zamkiem żadnym się szefu nie chce podzielić, chociaż niby mu pomogłem ich parę zdobyć, a w pojedynkę to szkoda mi posyłać moich kawalerzystów piechotą na pewną śmierć. Nawiasem mówiąc zdobywanie zamków to chyba największa porażka w M&B.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 13, 2008, 13:25:10 »
    Przywituję Ciętm
    Lubi e wkurzać Alkhadiasatakimi krótkimi postami :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 13, 2008, 14:53:34 »
    Przywituję Ciętm
    Lubi e wkurzać Alkhadiasatakimi krótkimi postami :)
    Idź Ty, jesteś zuy. Między nami koniec. ;D
    Sharp87, przecież nie napisałem, że będziesz trollem, czy coś. Nigdy też nie myślałem tak o kimś witając kogoś (co innego potem ;]), po prostu znajomość regulaminu to rzecz oczywista, a jednak wielu go nie czyta.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Zandalor08

• Użytkownik
    • Mount&Blade-nie widziałem lepszej gry :)
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 25, 2009, 12:43:30 »
    Cześć witamy na forum :)
    Ja też jestem nowy i tak samo jak ty jestem zakuty w zbroję lecz z toporzyskiem...
    Szefu da zamek jak będzie cie lubił, więc dla szefa trzeba questy robić. I atakować na zamki z nim jak np. sam atakuje to % wzrasta na zajęcie zamku :)
    Ja dostałem 2 i nie mogę nadążyć, chociaż mi już jeden przejmują.
    Co?! Jesteśmy otoczeni! Świetnie... możemy atakować z wszystkich stron.

Liczebność w tej grze się liczy, lecz bardziej liczy się gracz niż sama armia.

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 26, 2009, 10:52:26 »
    Ja już właściwie mogę powiedzieć, że jestem stary gracz, bo mi się M&B zaczyna nudzić :)
    Może to i dobrze, bo sesja w trakcie, a mnie nawet nie ciągnie do gier (jeszcze).
    Próbowałem kilka modyfikacji i we wszystkich autorzy musieli tyle namieszać, że granie od początku to jak drapanie się po owrzodzonym dupsku :/