Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Skomplikowany" problem  (Przeczytany 1271 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rosomak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    "Skomplikowany" problem
    « dnia: Lutego 20, 2015, 17:25:20 »
    Witam,
    mam mały problem, mianowicie tworząc moje państwo uczyniłem Deshavi moim wasalem. Po pewnym czasie do mojego królestwa dołączyło się trzech lordów, przez co chciałem się jej delikatnie mówiąc, pozbyć ze stanowiska.
    1.Czy istnieje jakiś sposób na wrócenie jej z powrotem do mojej drużyny, jak z ministrem? "Profilaktycznie" oskarżyłem ją o zdradę bo nie chciałem narażać stosunków z nowymi sojusznikami, ale jednak rozwinąłem już tą postać, więc z wielką chęcią wrócę ją do kompanii jeśli istnieje taka możliwość.
    2. Teraz została wasalem Khanatu. Czy teraz jakby udalo mi sie przekonać do zostania moim wasalem to czy będzie to bez wpływu na relacje z innymi lordami? "wyczyści" się?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: "Skomplikowany" problem
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 20, 2015, 21:11:48 »
    1. Nie jestem pewien, ale chyba nie ma takiej opcji. Ale być może źle pamiętam. Po prostu sprawdź w opcjach dialogowych, czy da się do rozmowy o powrocie doprowadzić.
    2. Ciężko ci może być przekonać do powrotu lorda, którego oskarżyłeś o zdradę :P Chyba, że jego nowego seniora podbijesz, to zacznie się masowe przechodzenie lordów (w większości do ciebie). Ale jak najbardziej- gdy taki lord wróci, to poprzednie oskarżenie nie ma chyba żadnych konsekwencji. O ile wróci, oczywiście.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Rosomak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 21, 2015, 23:59:26 »
    No coż, widocznie za dużo wymagam, w każdym razie dziękuję za odpowiedź :)

Offline skuadak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 10, 2015, 09:38:43 »
    U swojego ministra (inaczej, u żony) masz opcję oskarżenia nielojalnego wasala o zdradę i wywalenie z królestwa. Deshavi jest nie-arystokratką (nielordziną?), więc pozostali lordowie będą narzekać. Lepiej wykopać.