Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod na mojego złoma  (Przeczytany 1423 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline apticer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mod na mojego złoma
    « dnia: Lutego 05, 2015, 11:26:31 »
    Witam,
    mój komputer czasy świetności ma już dawno za sobą, tym bardziej, że kupiony za czasów studenckich - tj. drogi jakoś strasznie nie był :)
    MB WB na ustawieniach tekstur na 100%, bez antyaliasingu i z cieniami na high działa sobie na 25-40 (w bitwach) do ~75-100 na mapie.
    Specyfikacja:
    Mobo: Gigabyte ga-ep43-ud3l
    cpu: core 2 duo e6600
    gpu: radeon 4850
    Ram: 2 gb
    Czy ktoś mógłbym polecić mi jakiegoś ciekawego moda, który miałby szanse mi działać płynnie? :) Napaliłem się na ACOK niestety nie jest w stanie załadować bitwy :(

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    Odp: Mod na mojego złoma
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 05, 2015, 12:15:00 »
    Zanim ktoś poleci Ci jakiegoś moda, czy próbowałeś metod z m.in tej strony: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html ? Z małych modów, polecam Silverstaga. Wersja Gameplay lub Basic Florisa Mod Pack też mogłaby pójść.

Offline apticer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 05, 2015, 13:42:19 »
    Spróbowałem i... przez własną głupote, właśnie jestem w trakcie formatowania dysku (przez przypadek jako system bootujący wybrałem linux'a, którego usunąłem, ale najwidoczniej jakieś resztki pozostały, teraz zaczyna się bootować i... wywala błąd o braku plików systemowych, a możliwości zmiany nie ma) :) Dam znać jak skończę, może na czystym systemie lepiej będzie chodził ACOK?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 05, 2015, 17:43:17 »
    Może, ale jeśli nie, to trzeba spróbować na naniższych ustawieniach graficznych i obniżeniu liczby wojaków podczas bitwy. Czekam na relację z tego, czy Ci pójdzie ten mod ;)

Offline apticer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 05, 2015, 19:39:56 »
    Ustawienia na najniższe i dalej ten sam problem. :(

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 05, 2015, 21:35:44 »
    ACOK to bardzo "ciężki" mod. Poza tym jego autor pisze, że sprawdza jedynie kompatybilność na nowszych systemach 64-bitowych, zaleca granie na takim i posiadanie porządnego kompa. Zresztą w większość dużych modów na warbanda bez 4GB RAMu nawet nie podchodź, gra staje się niekomfortowa na maksa.
    Na takim kompie zagrasz  w Prophesy of Pendor, Silverstag, The Last Days i inne takie, które nie  skupiają się na ogromnej liczbie nowego contentu w znacznie lepszej jakości niż warband.

Offline apticer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 06, 2015, 00:17:16 »
    Na razie, tak bardziej na próbę, ściągnąłem Phantasy Calvaria i działa tak samo jak Warband, więc ACOK'a odpuszczam. Phantasy to troszkę nie moje klimaty jednak (magowie są OP - 17 1lvl magów rozwaliłem 33 krasnoludów... i wyglądało to troche jak star wars z tymi pociskami), więc próbuje któryś z tych który podałeś. The last days wygląda najciekawiej, tylko zauważyłem, że daaaaaaaaawno nie miał aktualizacji, więc czy na najnowszym patchu M&B to będzie działało?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 06, 2015, 00:30:21 »
    Phantasy Calvaria
    To jakaś autokorekta czy co? Nie powiem, Kalwaria Fantasy brzmi świetnie, byłby z tego ciekawy mod na pewno! :P

The last days wygląda najciekawiej, tylko zauważyłem, że daaaaaaaaawno nie miał aktualizacji, więc czy na najnowszym patchu M&B to będzie działało?
    Raczej o Warbanda a nie o M&B ci chodzi... oczywiście pierwotnie to jest mod na M&B, ale już spory czas temu wyszedł patch na kompatybilność z WB.
    Tu masz dział o TLD: http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=14.0
    Żeby działało na WB musisz mieć pełną wersję moda + patch na kompatybilność z WB + najnowszy 'nightly patch' moda do wersji WB ze strony Swytera... Wszystko znajdziesz w pierwszym poście wątku z downloadem w powyższym dziale. Możesz też przejrzeć moje całkiem świeże wrażenia z kampanii złymi w wątku 'ile trwa kampania'.

Offline apticer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 06, 2015, 00:48:57 »
    Phantasy Calvaria - to nie była autokorekta, byłem przekonany, że tak brzmi nazwa moda, nie zastanawiając się nad tłumaczeniem :)

Prophesy of Pendor działa wolniej (tj. dłużej się wgrywa i bitwa zamiast startować z automatu, startuje po 3-5 sekundach), ale póki co stabilnie, więc jest ok. Jak mi się znudzi lub nie podejdzie, to będę próbował TLD.

Dzięki za pomoc!