Ostatnio jakiś wylew powitań, to uznałem że dołączę.
Mam na imię Adam (cóż za niespodzianka), mam 17 lat. Co do pochodzenia, powiedziałbym że czysto polskie, tylko jedna prababcia była Czeską, a jej mąż Włochem (i mieszkali na terenie Polski). Urodziłem się na Śląsku,w Katowicach, skąd pochodzi rodzina ze strony matki, a ze strony ojca dziadek uciekł z wsi spod Warszawy w wieku 16 lat (gdzie jego dziadek miał kiedyś duży majątek ziemski, ale po śmierci został podzielony na 10 synów) do Tychów. Co do mnie, to od już dobrych paru lat mieszkam we Francji, ale regularnie odwiedzam Polskę :)
Ze sportów wolę te bardziej indywidualne, jak bieganie, pływanie czy tennis. Piła, czy nożna czy ręczna, nigdy mi nie wychodziły. Ogólnie skupiam się na bieganiu, bardziej na krótkich dystansach.
Co do gier, bo w końcu jesteśmy na forum z grami, najbardziej lubię gry strategiczne, jak np. Paradoxa czy kiedyś serię Total War. Grywam także w Civilization, a także od jakiegoś czasu jestem dużym fanem gier typu Fallout.
Lubie także czytać, najczęściej historyczne, więc bez jakiegoś ulubionego autora. Czytam też od czasu do czasu książki typu Komudy czy Georga Martina. Jak byłem młodszy, przeczytałem jakieś tam książki Star Wars...
Jestem katolikiem, ale niezbyt ortodoksyjnym. Jestem przeciwny ingerencji kościoła w sprawach państwowych czy obyczajowych, jak np. in vitro, aborcja czy homoseksualizm.
To w sumie tyle, jak macie jakieś pytanie, śmiało, pytajcie. Tylko żeby się nie zrobił off-top w sprawach politycznych, bo huth przeniesie :<