Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Witam lud Tawerny  (Przeczytany 1842 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    Witam lud Tawerny
    « dnia: Stycznia 30, 2015, 21:03:46 »
    Skoro skolonizowałem już to forum, pora się ujawnić. Nazywam się Adrian. 10 IV br. kończę 19 rok życia. Mam zespół Hansa Aspergera i w związku z tym jestem typem pasjonata historii i osobnika małomównego w życiu prywatnym. Mam tendencję do używania profesjonalizmów i barbaryzmów i łączenia ich z wyrazami stricte polskimi, dla przykładu: zamiast "zapożyczenie" mówię barbaryzm, zamiast przedrostka "pół" preferuję "semi", etc. Lubię grywać w gry Paradoxu (te nowsze, jak EU IV i te starsze, jak V II), jednakże głównie gram państwem, które uznaję za ciekawe w danej epoce (RON/Polska lub Wlk. Brytania/Anglia w serii EU, Wlk. Brytania/USA w V II, Ces. Bizantyjskie w CK II) dla jego klimatu. Strategie Paradoxu i regularna lektura "Polityki" oraz "Defence24" wynikają z mojego zainteresowania tematami politycznymi (waham się między socjaldemokracją a socjalliberalizmem). Jestem euroentuzjastą, a z książek dobieram pozycje zagraniczne (w tłumaczeniu), zwłaszcza z interesujących mnie państw. Czuję się obywatelem świata, jedynie pogardą darząc rząd rosyjski, który znowu (jak za ZSRR czy Katarzyny II) prze na zachód swym wojskiem (teraz w Donbasie np.). Mam częściowo korzenie niemieckie, jednakże niewiele o nich wiem. Co do miejsca zamieszkania - Siemianowice Śląskie, małe (70tyś.-czne) miasto stanowiące część Arglomeracji Katowickiej.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Witam lud Tawerny
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 30, 2015, 21:42:11 »
    Witaj na forum kolejny potomku Niemców!

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 30, 2015, 22:06:44 »
    Witam kolegę z polskiego uniwersum total war.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 30, 2015, 22:08:38 »
    Hehe, więcej Niemców, zachęconych moim przykładem, dokonuje forumowego coming-outu :D
    Witam w każdym razie. Generalnie widzę, że do gier wybierasz takie bardziej "mocarstwa". Ja lubię sobie utrudniać życie, więc w HoIe gram jako Polska, Etiopia albo któreś z chińskich państw, w EU jako Polska, Mali, Irokezi lub Pomorze, a w CK jako hrabstwo Lubusza albo Islandia :P

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 30, 2015, 22:20:15 »
    Nie sądzę, ażeby Polska w 1444 była u szczytu swej potęgi. Gram zawsze od najwcześniejszej możliwej daty.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 30, 2015, 22:25:58 »
    Nie sądzę, ażeby Polska w 1444 była u szczytu swej potęgi. Gram zawsze od najwcześniejszej możliwej daty.
    Tym RONem mnie zmyliłeś :D

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 30, 2015, 22:42:20 »
    bo go zawsze formuję, mam sentyment do RONu

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 31, 2015, 01:05:07 »
    hej panie lewak
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 01, 2015, 12:44:20 »
    Ło matulu, same Niemce tylko ja ciut francuskiej krwi mam hehe, witaj Adriankowaty, obyś wprowadził tutaj tyle humoru co na orgu. ;)