To ja też sobie pocytuję, a co!
Secundo - kwestia modów OiM, NW. [...]
W sumie racja, ale to jako poddziały do działów modów by się wprowadziło, bo nie widzę jakoś sytuacji, w której mody OiM są w dziale modów WB. DLC też tego nazwać nie można
Tertio - Kwestia klanów, proszę rozejrzeć się po działach, wieje wiatr i hula nuda. [...]
To też w sumie racja, ale zauważ, że taka sytuacja ma miejsce gdzies od drugiej połowy 2013. Wcześniej podział był jak najbardziej potrzebny. Skoro system tagów sie i tak ostał, to można by obecne działy klanów połączyć, ale Archiwa zostawić dalej oddzielne, bo jest tam w wuj tematów. Zresztą klany Bannerlord zapewne i tak będą potrzebowały oddzielnego działu.
Do tego moderatorzy których od groma jest mogli by w wolnym czasie NA BIEŻĄCO weryfikować te wątki bo i tak za dużo do roboty nie mają oprócz Hutha i redaktorów - tru story.
No niestety, ale mylisz się. Huth rzeczywiście coś robi, ale redakotrzy? :D Poza lllewem, to pozostała dwójka coś cicho siedzi (zazwyczaj, nie mówię, że zawsze). Sam też nie uważam, żebym miał za dużo niezagospodarowanego czasu. Pomijam oczywiście przy tym organizację turniejów, bo z tym i tak już kończę w tym roku.
Quatro - Działy serwerów są martwe[..]
Owszem, są martwe i takie pozostaną jeszcze przez jakiś czas. Z prostej przyczyny- nie ma aktualnie żadnych serwerów tawerny. Dział można by ewentualnie podpiąć jako subforum działu "Serwis", ale nie likwidować. Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości będzie jeszcze potrzebny :P
Quinto[..]
Tutaj tak, jak lllew napisał. Trochę to przeobrażone zostało w twoich słowach. Sesje sobie gdzieś na dole żyją, ludzie z tego korzystają, a ci co nie chcą, nie scrollują tam po prostu. Turnieje MP za to nic wspólnego z sesjami nie mają i to tak, jakby łączyć rozmowy o Warband z rozmowami o Total War. To, że polska scena MP umarła praktycznie i zainteresowanie jest minimalne to inna sprawa, ale zapewne ożyje z BL, a wtedy nie powinno być do jednego worka pakowane.
Sexto - Archiwum sobie udostępnić można tylko ma mieć to ręce i nogi i być na dole forum. Choć według mnie trochę nieprofesjonalne.p
Czemu? Co przeszkadza jako poddział zwykły? I dlaczego niby mało profesjonalne? Czemu ludzie nie mogą mieć na talerzu informacji, kto, co i kiedy organizował, jaki był przebieg, jakie wyniki etc i czerpać z tego, by móc zrobić własne i udane turnieje/eventy?
Ja tam zawsze uważałem, że odpowiednie zastosowanie środków przymusowych przynosi lepsze skutki, niż rozmowa :D //C
Rozmowa pozwala realizować pomysły i rozwiązania, na które sami nie wpadniemy. Oczywiście trzeba też użyć środków przymusu, by wiedzieć, kiedy rozmowę zakończyć, bo np. jest już wystarczająco dużo pomysłów :D
Sytuacja się komplikuje, bo ponoć wraz z BLem ma się zmienić modowanie gry[...]
Na BL jest czas. Aktualnie i tak nie ma sensu tworzyć działu na coś, co jeszcze nie istnieje (a raczej co jeszcze nie jest nam znane).