Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Spadek FPS-ów na mocnym PC  (Przeczytany 1178 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline VarroN

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Spadek FPS-ów na mocnym PC
    « dnia: Stycznia 23, 2015, 13:25:25 »
    Witam otóż zainstalowałem Warbanda na nowym kompie (NIE CHCĘ SIĘ CHWALIĆ JAK TO ZAPEWNE ZARAZ BĘDZIE, ŻE TO MAM NA CELU...) Procesor: Intel Core i7 2600k/3,4 GHz Pamięć Ram: Corsair 32GB Karta Graficzna EVGA Geforce 660Ti 3GB.  No i grając ogromną bitwę na początku mam 60 fps stałe ale gdy dochodzi do starcia klatki schodzą do około 30. Wiem że 30 jest i tak ok ale jednak mój komputer spełnia wymagania ze sporym nadmiarem... i dziwi mnie taki spadek. i Tu jest pytanie do was czy to jest normalne czy coś nie tak z grą ?

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: Spadek FPS-ów na mocnym PC
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 23, 2015, 15:47:10 »
    Co oznacza ogromne starcie?
    200 na 200?

Rozumiem że  pisząc "dochodzi do starcia" masz na myśli że wszystkie jednostki pakują się w jedno miejsce i jesteś gdzieś w środku tego zamieszania? To raczej ograniczenie silnika...

Silnik WB ma swoje ograniczenia. Chociaż na stacjonarnym, dość słabym komputerze bitwa około 200 na 200 chodziła mi płynnie.

Spróbuj użyć jakiegoś game boostera, polecam tego od razer.
    Podczas uruchamiania gry wyłącza on niepotrzebne dla gry "rzeczy" w systemie i widać różnicę.
    Może się okazać że coś tam powoduje jakiś problem przy grach właśnie.

Offline VarroN

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Spadek FPS-ów na mocnym PC
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 23, 2015, 16:58:14 »
    Tak własnie, przykładowo dałem bitwe własną i ustawiłem 200 na 200 gdy dochodzi do walki całej armii  spadek do ok 30 fps. Nie mam problemu z innymi grami Typu Battlefield 4 czy Far Cry chodzą płynnie bez boosterów a w takim warbandzie spadki i to mnie dziwi... Dzięki za odpowiedź.