Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zarabianie - artykuł  (Przeczytany 22011 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Zarabianie - artykuł
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 18, 2009, 18:05:54 »
    Za króla zawsze dają dużo kasy. U mnie jest to przedział 9000-18000.

Najlepszym jednak rozwiązaniem na posiadanie pieniędzy (zarówno w grze jak i w życiu) jest budowanie tzw kolumny aktywów czyli takiego czegoś co nam robi przychód pasywny (taki, który daje nam pieniądze bez naszej bezpośredniej pracy). Dlatego najlepiej wziąść w posiadanie kilkanaście wiosek, jakieś miasto i się żyje ;] Ja w ten sposób dostaje 10k co chwile :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2009, 18:08:44 wysłana przez Felix »

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 18, 2009, 19:45:32 »
    Łupienie wrogich wiosek na krótką metę jest opłacalne. Problem w tym, że kiedyś, w czasie podbojów krainy możemy dostać taką wiochę w lenno i wtedy mamy nie lada zgryz, gdy nastawienie wieśniaków do naszej osoby jest np. -50

Dla tego wolę jednak robić kasiorę na jeńcach.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 18, 2009, 23:13:58 »
    A powiedzcie mi, czy jeżeli wiocha ma o mnie lepszą opinię to płaci mi więcej czynszu?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 19, 2009, 08:54:34 »
    nie wiem do końca, czy to zależne jest od opini czy raczej czasu i jednoczesnego rozwoju wsi, ale z tego co zauważyłem to wiecej renomy dało troszki więcej denarów, po następnej wizycie, mniej więcej w równych odstępach czasu porównywalem, więc najprawdopodobniej tak....mam nadzieje, że nie pomieszałem:P

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 20, 2009, 01:11:54 »
    Errata do odpowiedzi powyżej:
    Poza denarami z podatku (co do których nie wiem, więc się nie wypowiadam) na pewno im bardziej pozytywne nastawienie mieszkańców, tym niższe ceny sprzedaży i wyższe zakupu.
    Podobnie działa to również przy handlu w miastach.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 22, 2009, 14:57:09 »
    Świetnym sposobem na zarabianie w późniejszych fazach gry jest także sprzedaż wołowiny-około 450-500 denarów za sztukę.

Offline dok325

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 08, 2009, 17:30:58 »
    Jak wyżej kolego pisze. Ja tylko praktycznie tylko na tym bazuje z kasą nie mam najmniejszego problemu.
    Jak sobie zauważyłem, dobrym sposobem na zarabianie jest kradzież bydła, szlachtowanie go, a następnie sprzedaż. Na początku na tym nic nie zyskamy, cena za mięso wołowe jest niskie, jednak w dalszym etapie gry cena jest wyższa (w moim przypadku ~500-600 denerów), Warto także "poświęcić" jednego z npc, walić w nim tylko w zręczność i plądrowanie. Targać na wioski i kraść bydło, można tez przy tym plądrować dostajemy bydło i inne dobra materialne mające sporą wartość. Czasem nie uda się zwinąć a czasem całkiem sporo, na jednym posiedzeniu skasujesz np. 12 sztuk bydła, z 1 sztuki bydła wyrabiamy 2 mięska wołowe, co daje nam 12x2=24 dajmy 500 deneroów za sztuke, 24x500=12000 denerow.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 09, 2009, 11:27:03 »
    dok325 A skąd będziesz brał rekrutów jeśli splądrujesz większość wiosek?
    Przecież nastawienie do Twojej postaci poniżej 0, powoduje, że nie możesz z wioski brać rekruta.

Offline dok325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 09, 2009, 15:34:19 »
    Zarobek jest z tego spory. nie musisz walić w byle jakie wioski. Aczkolwiek ja na armie wydaje 10k, grabie jakieś 6 wiosek (tych samych) od czasu do czasu... Sprzedaje także pojmanych, ale z tego mam mały urobek. Generalnie tylko bydle bazuje, podejrzewam iż do armii wystarczy kilka wiosek z podreperowanym nastawieniem, w moim przypadku na pięciu wioskach jadę. Co prawda nie wiem jak to wygląda w dalszym, bardziej zaawansowanym etapie gry. Z z poborem do armii, możecie mnie zagiąć, ale wszystkich wiosek nie wykorzystujecie, a jeśli technika nie pozwala zarabiać na żołd do wojska, może okazać się wsparciem, do głównego zarobku. A i jeszcze jedno, cena za mięso zapewne wzrośnie (aczkolwiek nie sprawdzone, tylko podejrzenie).

Offline ByakuyaKuchiki

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 29, 2014, 18:39:00 »
    Można jeszcze zarabiać ma fabrykach z jednej średnio 400denarów na tydzień, minusem jest to że trzeba najpierw na nie zarobić i to nie małe pieniądze ;P.

Offline Yumiyasha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 04, 2015, 22:32:31 »
    Hehehe. Można też przecież kupić od Guild Mastera z miasta jakąś część ziemi i zarabiać np. za futra albo wyrabianie wina.