Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kilka pytanek  (Przeczytany 1775 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gruszon18

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Kilka pytanek
    « dnia: Stycznia 20, 2015, 12:28:03 »
    Witam. Od niedawna gram w M&B. Najpierw trochę w Warbanda teraz w OiM. A wszystko przez pewnego youtubera który wypuścił serię z tej gry. Moje pytanie jest takie. W Warband miałem możliwość rekrutacji ochotników z wiosek ale nie było obozu najemników. Ale były również awanse w oddziale. Teraz mam chyba zwykle OiM bo nie mogę wgrać patcha z dopiskiem DP.  Domyslilem się że jest dwie wersje OiM. I teraz,  czy w DP jest możliwość awansów w oddziale?  Czym te gry się różnią.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Kilka pytanek
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 20, 2015, 13:36:01 »
    Zasadniczo, OiM i DP to to samo, tylko w DP jest multiplayer. Plus w zwykłym OiM AFAIK dało się ze zwykłego Kosyniera zrobić Husarza, w DP tak się nie da.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 20, 2015, 13:42:16 »
    Nie wgrasz żadnego patcha z dopiskiem DP, bo DP to dodatek wprowadzający multi. Na Steam masz domyślnie DP od razu pod nazwą "With Fire & Sword" (czyli mylnie nie ma w nazwie Dzikich Pól).

(click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 20, 2015, 13:52:44 »
    Odstaw OiM, lepiej zagraj w Deluga na multi.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline gruszon18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 20, 2015, 15:04:37 »
    Jak na razie wziąłem od kolegi wersje DP ale nadal dziwi mnie że nie mam awansów i że niemoge werbować nikogo z wiosek. Da sie tak ? A może muszę mieć patch najnowszy. mam teraz ten 1.139 .

EDIT
     Ściągnąłem sobie teraz tą wersje 1.143 .. Ale zaktualizował się tylko ten program który uruchamia gre, sama gra nadal ma poprzednią wersję , czemu ?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 20, 2015, 15:13:31 »
    Najnowsza wersja to 1.143, ale z wiosek można rekrutować tylko po dołączeniu do frakcji. Przynajmniej ja tak miałem.

Offline gruszon18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 20, 2015, 15:17:41 »
    No dobra, a co w końcu z tymi awansami. W Warband kawalerzystów można było awansować i tak dalej.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 20, 2015, 15:20:03 »
    Zostaw te OiM w spokoju, jest to chłam na który szkoda czasu, lepiej już ściągnij jakiegoś moda do WB.

Już to pisałeś. Jeśli jednak kolega chce grać w OiM, to będzie grał, a posty tego typu zdecydowanie nie odpowiadają na zadane tu pytania.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2015, 15:22:10 wysłana przez Dyktator »
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.