Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ME] Medieval Engineers - dyskusja  (Przeczytany 2824 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    [ME] Medieval Engineers - dyskusja
    « dnia: Stycznia 14, 2015, 12:28:33 »
    Zapowiedziano dość interesującą grę w klimatach średniowiecznych o budowaniu itp....

Medieval Engineers - strona o grze

news:
    http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=89816

« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2015, 18:43:49 wysłana przez huth »

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    Odp: Medieval Engineers
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 14, 2015, 14:54:34 »
    Taki minecraft, tylko, że z lepszą grafiką :P

Offline huth

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 15, 2015, 22:06:45 »
    Powiedzmy, że minecraft... tylko że w tej grze zniszczenie cegły podtrzymującej coś będzie raczej skutkować zawaleniem :P. Nie grałem w Space Engineers, żeby w sumie wiedzieć z czym to się je :P

Może być fajne, jeśli te wszystkie machiny oblężnicze by działały, a gra niby ma mieć multiplayer... jakoś z Wormsami mi się to kojarzy :P

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 15, 2015, 23:11:16 »
    Najbardziej kreatywnym architektem średniowiecza jest dla mnie rzutki właściciel ziemski z Monty Python i świętego Graala, który najpierw zbudował na bagnach zamek, który zatonął, potem drugi zamek, który też zatonął, potem trzeci zamek, który najpierw spłonął, a potem zatonął, i w końcu zbudował czwarty zamek na bagnach w tym samym miejscu i ten zamek stoi!
    Gra wygląda dokładnie jak plany sapera z filmu Hot Shots, który opowiada kolegom co zrobi po powrocie do domu. Otóż, zamierza on wybudować śliczny domek, z białym płotkiem, piękne gniazdko rodzinnej idylli, a potem podłożyć C4 i wszystko wysadzić.
    Nie ma się co oszukiwać gra wygląda dobrze, ponieważ Treborn nauczył mnie nowej konwencji artystycznej chciałem w jej duchu skomentować reklamę Steama, obecną w grze, czy może reklamę gry w Steamie, sam nie wiem, w każdym razie - promocje na Parze

Offline huth

Odp: [ME] Medieval Engineers
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 20, 2015, 22:13:01 »
    Te ceny mogłyby być niższe... przecież to nie jest nawet skończona gra. No cóż, widać ludzie od marketingu wiedzą, że ludzie i tak kupią(gupi Zachód)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Odp: [ME] Medieval Engineers
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 20, 2015, 22:19:42 »
    19 euro w Niemczech to nie jest sporo. W tym momencie czujesz się jak biedak, bo patrzysz, prawie 100 złotych musisz zapłacić za grę w fazie alfy, a do wypłaty jeszcze kilkanaście dni pozostało ;D
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 20, 2015, 22:29:47 »
    No jak mieszkasz w Niemczech, to jasne, że no problem... Najlepiej chyba mieszać w Goerlitz. A zakupy robić w Zgorzelcu.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 25, 2015, 19:54:53 »
    Bardzo ciekawe. Zapowiada się bardzo dobrze. Jest to dość wczesna wersja, więc mam nadzieję, że w aktualizacjach dodadzą bardzo dużo nowych elementów budowlanych aby te zamki i inne budowle mogły być naprawdę różnorodne.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    Odp: [ME] Medieval Engineers - dyskusja
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 21, 2016, 14:56:06 »
    Medieval Engineers za niecałe 30 zł: https://cdp.pl/medieval-engineers-pc.html

Offline Murzyn Waleczny

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    • Taki swój swojski Murzyn.
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 21, 2016, 15:46:36 »
    Jak ktoś to kupuje, to niech powie, czy jest to warte kupna. Moją największą obawą do tego jest to, że poza budowaniem i niszczeniem ta gra może nie mieć nic do zaoferowania, co sprawi, że się znudzi po dwóch godzinach.
    Dzięki
      Szlachta murzyńska

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 21, 2016, 16:04:56 »
    Po za budowaniem nie ma zbyt wiele. Jest tryb survival, który trochę to urozmaica. Jeśli chodzi o przeciwników to są niby obozy barbarzyńców ale zbyt wiele zabawy nie oferują.